Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki az aki nem magyar származás...

Ki az aki nem magyar származású és megtanulta a magyar nyelvet?

Figyelt kérdés

Tehát azok, akik például úgy tanulták a magyart mint az angolt az iskolában.

Priviben vagy itt írok annak pár kérdést mert kiváncsi vagyok...:))

2013. márc. 23. 08:27
 1/3 anonim ***** válasza:
A lányom. Igaz, hogy ő nem az iskolában, vagy legalábbis nem érettségi előtt tanulta, hanem tőlem, és később az egyetemen.
2013. márc. 24. 15:43
 2/3 A kérdező kommentje:
nehéz volt neki?
2013. márc. 24. 20:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Három éves koráig egész nap velem volt, és én magyarul beszéltem neki később vele. Mikor este az édesapja hazajött, teljesen természetesen állt át a franciára. (Ugyanis Párizsban született.)

Később az iskolában persze csak franciául beszélt, de velem és az itteni magyar rokonokkal folytatta a magyart. Mindig csodáltam, hogy SOHA nem leverte a két nyelvet.

KÉsőbb latin, angol, német és spanyol nyelveket is tanult, az egyetemen pedig felvette a magyart is, a szabályos nyelvtan és a helyesírás miatt.

Ma már neki is van két tündéri gyereke, akikkel mi magyarul, a francia papa pedig franciául beszél. Csak a lányomnak nincs sok ideje, mert sokat dolgozik. Én viszont, ha nálam vannak a prüntyik, folytatom. Viszem tovább a "stafétabotot"!

2013. márc. 25. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!