Ez elég lenne angol nyelvtanból?
Szerintetek ez elég lenne nyelvtanból?:Present Simple,Past Simple,Present Continous Continous,Simple Future,Present Perfect,Past continous +feltételes és a szenvedő szerkezet.
15 éves vagyok,nem szeretnék egyelőre nyelv vizsgázni. ÉS gondoltam,hogyha nem akarok nyelvvizsgázni akkor felesleges megtanulnom minden nyelvtani szabályt. Csak társalgási szinten szeretném megtanulni egyelőre az angolt,hogy új barátokat szerezhessek és beszélgetni tudjak velük. Ennyi nyelvtan elég lenne? Persze a hallott szövegértést stb stb-t fogom gyakorolni.Csak kíváncsi vagyok,hogy ez elég e a nyelvtani részből,hogy szépen megtudjam értetni majd magam?
Igaz, hogy TÉTELESEN nem kérik számon a 12 igeidőt, de a középfokú vizsga szintjén már alap, hogy helyesen használod mindet. Ha meg nem, az úgyis egyből kiderül.
Az általános társalgási szintű angolhoz tudd megkülönböztetni:
- a folyamatos és az egyszerű jelent
- az egyszerű múltat és a befejezett jelent
- a "will" jövőt és a "be going to" alakot
ismerd fel és helyesen használd
- egyszerű jelenben a szenvedő alakot
- a feltételes módot
- az igék mindhárom alakját
Ennyi elég ahhoz, hogy nagyon kirívóan durva hibát ne ejts, vagy ne lehessen egyből rájönni, hogy igazából mit is akartál mondani.
És igen, a legfontosabb a sok gyakorlás, rutin:
- Beszélgess minél több emberrel, minél többet angolul.
- Olvass egyszerű novellákat, mesét, anekdotákat, vicceket angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!