Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez elég lenne angol nyelvtanból?

Ez elég lenne angol nyelvtanból?

Figyelt kérdés

Szerintetek ez elég lenne nyelvtanból?:Present Simple,Past Simple,Present Continous Continous,Simple Future,Present Perfect,Past continous +feltételes és a szenvedő szerkezet.

15 éves vagyok,nem szeretnék egyelőre nyelv vizsgázni. ÉS gondoltam,hogyha nem akarok nyelvvizsgázni akkor felesleges megtanulnom minden nyelvtani szabályt. Csak társalgási szinten szeretném megtanulni egyelőre az angolt,hogy új barátokat szerezhessek és beszélgetni tudjak velük. Ennyi nyelvtan elég lenne? Persze a hallott szövegértést stb stb-t fogom gyakorolni.Csak kíváncsi vagyok,hogy ez elég e a nyelvtani részből,hogy szépen megtudjam értetni majd magam?

2014. máj. 9. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
A nyelvtani szabályokat nem a nyelvvizsga miatt kell megtanulni.
2014. máj. 9. 18:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom de a nyelvivizsgán pl kérik mind a 12 igeidőt. Miközben hallottam olyant is hogy jó néhányat az angolok nem használnak vagy csak ritkán. Ezért nem szeretnék olyan dolgot megtanulni amit később nem fogom használni vagy csak ritkán. Csak társalgási szinten szeretnék egyelőre megtanulni.
2014. máj. 9. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy a nyelvvizsgán mind a 12 igeidőt kérik, ez nem igaz. Eleve a nyelvvizsga nem a nyelvtanról szól. A felsorolt igeidők a hétköznapi társalgáshoz elegendők, sőt, a szenvedő szerkezet csak a megértés szintjén elég ismerni. Viszont ne feledkezz el a melléknév-fokozásról, a mennyiségek kifejezéséről (sok, kevés), módbeli segédigékről (can, could, must, should, might) és a névelőkről. Nem a nyelvtanon van a hangsúly, hanem a szókincsen minden mennyiségben, illetve az úgynevezett nyelvi funkciókon, tehát kérni valamit, javasolni, elfogadni, elutasítani, tanácsot adni, ilyenek.
2014. máj. 9. 19:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi. Csak először a nyelvtani részével szeretnék végezni,mert számomra a nyelvtan nehezebb mint pl a szókincsfejlesztés vagy a hallott szövegértés.
2014. máj. 10. 07:45
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

Igaz, hogy TÉTELESEN nem kérik számon a 12 igeidőt, de a középfokú vizsga szintjén már alap, hogy helyesen használod mindet. Ha meg nem, az úgyis egyből kiderül.

Az általános társalgási szintű angolhoz tudd megkülönböztetni:

- a folyamatos és az egyszerű jelent

- az egyszerű múltat és a befejezett jelent

- a "will" jövőt és a "be going to" alakot

ismerd fel és helyesen használd

- egyszerű jelenben a szenvedő alakot

- a feltételes módot

- az igék mindhárom alakját

Ennyi elég ahhoz, hogy nagyon kirívóan durva hibát ne ejts, vagy ne lehessen egyből rájönni, hogy igazából mit is akartál mondani.

És igen, a legfontosabb a sok gyakorlás, rutin:

- Beszélgess minél több emberrel, minél többet angolul.

- Olvass egyszerű novellákat, mesét, anekdotákat, vicceket angolul.

2014. máj. 10. 08:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi. Csak először a nyelvtannal szeretnék tisztába lenni.
2014. máj. 10. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!