Melyik nyelvvizsga mit takar? Melyiket válasszam?
nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem feltétlenül kell a legkönnyebbnek lennie. Pusztán csak hogy melyik hogy zajlik. Pl: mindegyik szóbeli részénél párban vannak a szóbelizők? Mindegyiken ugyan azok a tételek?
Én Telc-en voltam.
Igazából a suliban órán összegyűjtöttük az összes nyelvvizsgaközpontot, aztán mindtől megcsináltunk 1-1 feladatsort, vagy legalábbis megnéztük, így tudtunk folyamatosan kizárni.
Az osztály többsége Telc-en volt, mindenkinek sikerült elsőre, 80-90 % felett, bár mi angol szakra jártunk.
Szerintem az egyik legkönnyebb vizsga, írásbelire lehet gyakorolni, levélmintákat is betanulsz, így az sima ügy.
A magnó a legnehezebb szerintem mindig, szóbelin pedig mi párban voltunk. Sajnos borzalmas párom volt, a vizsga alatt kb 2 mondatot mondott, aztán negyed óráig én beszéltem, féltem is, hogy emiatt nehogy nekem is vonjanak le pontot, mivel szinte nem tartottunk párbeszédet, de szerencsére sikerült így is.
Ha a végén 3-an maradtok, akkor 3-an is lehettek párban, de ez ritka, igyekeznek párosával beosztani.
Volt néhány osztálytársam aki Euroexam-en volt, közülük 1 ember, 3x próbálta újra, mert sosem sikerült, végül negyedszer Telc-re ment, és elsőre meg lett, de ez már a másik véglet.
Én ajánlanám a Telc-et, szerintem nem vészes, ha van kérdéses, írj nyugodtan. :)
Ez Tőled függ :) Mindenkihez más nyelvvizsga passzol, ezért is jó, hogy van lehetőséged választani. Érdemes megnézegetni a feladatsoraikat, megoldani egy párat, és hamar kiderül, miben vagy erős.
Én Euroexamos angol B2-t csináltam, 100%-os szóbelivel simán meglett, élveztem, könnyen ment. Leírok róla pár nagyon pozitív tapasztalatot, hátha segíthetek vele:
- az egész vizsgán használhatsz szótárt
- nincs nyelvtani teszt
- nincsenek vizsgatételek
- választhatsz magadnak párt, akivel előre felkészülhetsz
A vizsga írásbeli részét én nem tartom sokkal könnyebbnek, mint bármelyik másik vizsga esetében. A levélírást elég szigorúan pontozták, én nagyon erős vagyok benne, de végül 80% körül lett csak. Ami nekem nagyon tetszett, az a szóbeli volt. Az egész egy nagyon vidám, gyors, kötetlen csevegésre hasonlított, egyáltalán nem volt vizsga szaga. A magolás helyett a spontaneitásra épül, tudnod kell reagálni, kérdezni, válaszolni előzetes felkészülés nélkül. Ez sokaknak buktató is lehet, szóval ha nehezebben megy a kommunikáció, talán más nyelvvizsgával jobban jársz. Nekem az angol csak a második idegen nyelvem, nem is vagyok belőle olyan erős, mégis viszonylag kevés felkészüléssel simán átmentem :) Én csak ajánlani tudom az Euro-t, de mindenképp nézz utána! :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!