Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent az angol "szlengben...

Mit jelent az angol "szlengben" a „tho" kifejezés?

Figyelt kérdés

2018. márc. 16. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A "though" rövidítése, olyasmit jelent, hogy bár, habár, noha (és engem egyébként nagyon zavar, hogy a magyarral ellentétben ők a mondat végére rakják XD ).
2018. márc. 16. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Akár az "amúgy" szóra is fordíthatnánk.

That's very nice tho. - Amúgy ez nagyon szép. (Vagy akár a mondat végére is mehet itt az amúgy szó)

2018. márc. 16. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igazad van, az kimaradt.
2018. márc. 16. 10:52
 4/5 anonim ***** válasza:
39%
“na” is lehet, ami magyar mondatok vegen is lehet.
2018. márc. 16. 12:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Though-nak két jelentése van, az egyik jelentése az ámbár, habár, noha, a másik jelentésében van a mondat végén.

Tho és altho bevezetésén nyelvújító-félék erőlködtek a XIX. és a XX. században, de elég sikertelenül, tehát nem minden vele való találkozás szleng.

2018. márc. 16. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Miért szúrnak be egyesek hibás, angol/egyéb nyelvű részleteket a magyar mondataikba? Főleg, akik nem is beszélnek idegennyelven.

Gyakran látom, hogy vannak, akik teletűzdelik a magyar mondataikat egy-két idegennyelvű szóval/kifejezéssel, ami persze általában (fájdalmasan) hibás. Pl.: "nincs keshem" (Nem lehetne azt írni, hogy "nincs pénzem", ilyen szépségek helyett?) Ebből nekem általában...

Mit jelent az a "fab"?

Milyen emberre mondják?

Mit jelent az az angol kifejezés hogy "period"?

Mármint azon túl hogy periódus. A modern nyelvhasználatra gondolok. Sokszor odaírják egy mondat után hogy period. Pl: "One of the best 'preparation' scenes in an action movie. Period." Ez mit jelent?

Mit jelent az alábbi kifejezés?

Az egyik sorozatban hallottam de nem tudom mit jelent. Minden fordító azt írja ki hogy "hamvas" -Are you ok? -Peachy.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!