Mérlegképes könyvelő tanfolyamot milyen feltételekkel tudok elvégezni főiskolai közgáz végzettséggel?
Akkreditálnak-e bizonyos tárgyakat? Mennyivel javítom a pozíciómat a munkaerőpiacon ezzel a végzettséggel? Mennyire használható, gyakorlatias a szerzett tudás? Tanfolyam + vizsga a papír megszerzésének menete, vagy van gyakorlati feltétel is?
Köszönöm a felvilágosítást!
Gábor

válasza:Nekem nem fogadtak el tantárgyat. Utólag jogos is, mert a számvitel nagyon durva volt, a főiskolán mi nem mentünk bele ennyire. A vállalkozástant, jogot örültem volna, ha elfogadják, mert annak aztán semmi értelme nem volt. De kértek tematikát, és persze ilyen tematikával sehol nem oktatnak, szóval nem nagyon akkreditálnak semmit. Végülis a számvitel a legdurvább tantárgy. Eléggé keresett szakma, de ez is olyan, hogy gyakorlat nélkül nem lehet vele érvényesülni. Nem gyakorlatias, ha azt hiszed, megtanít könyvelni, hát tévedsz, azt mondták, majd a munkaadód betanít. Egyébként is kell még hozzá 3 év leigazolt gyakorlat, hogy egyedül is leadhass mérleget.
Multiknál, ahol sok könyvelő csinálja a könyvelést, esetleg el lehet vele helyezkedni, ott nem kérnek annyira gyakorlati tudást, ellenben 1-2 nyelvet folyékonyan.
Kapcsolódó kérdések:
Hol lehet ilyet elvégezni, ahol színvonalas az oktatás? Perfektet, és a Minerva90 Kft-t néztem, ahol a BGF akkreditált képzései vannak. Ezeken kívül van más is?
Munkaügyis képzés lesz, tehát szelektálnak. Általános és szakmai feladatsor lesz. Van valaki, aki már kitöltött ilyet? Miből készüljek?
Nincs semmiféle előképzettségem, csak érettségim. F/23
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!