Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mérlegképes könyvelő tanfolyam...

Mérlegképes könyvelő tanfolyamot milyen feltételekkel tudok elvégezni főiskolai közgáz végzettséggel?

Figyelt kérdés

Akkreditálnak-e bizonyos tárgyakat? Mennyivel javítom a pozíciómat a munkaerőpiacon ezzel a végzettséggel? Mennyire használható, gyakorlatias a szerzett tudás? Tanfolyam + vizsga a papír megszerzésének menete, vagy van gyakorlati feltétel is?

Köszönöm a felvilágosítást!

Gábor

2012. máj. 25. 14:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem nem fogadtak el tantárgyat. Utólag jogos is, mert a számvitel nagyon durva volt, a főiskolán mi nem mentünk bele ennyire. A vállalkozástant, jogot örültem volna, ha elfogadják, mert annak aztán semmi értelme nem volt. De kértek tematikát, és persze ilyen tematikával sehol nem oktatnak, szóval nem nagyon akkreditálnak semmit. Végülis a számvitel a legdurvább tantárgy. Eléggé keresett szakma, de ez is olyan, hogy gyakorlat nélkül nem lehet vele érvényesülni. Nem gyakorlatias, ha azt hiszed, megtanít könyvelni, hát tévedsz, azt mondták, majd a munkaadód betanít. Egyébként is kell még hozzá 3 év leigazolt gyakorlat, hogy egyedül is leadhass mérleget.

Multiknál, ahol sok könyvelő csinálja a könyvelést, esetleg el lehet vele helyezkedni, ott nem kérnek annyira gyakorlati tudást, ellenben 1-2 nyelvet folyékonyan.

2012. jún. 4. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Székesfehérváron milyen mérlegképes könyvelő képzést tudnátok ajánlani?

Hol lehet ilyet elvégezni, ahol színvonalas az oktatás? Perfektet, és a Minerva90 Kft-t néztem, ahol a BGF akkreditált képzései vannak. Ezeken kívül van más is?

Mérlegképes könyvelő tanfolyamon milyen felvételi kérdésekre lehet számítani?

Munkaügyis képzés lesz, tehát szelektálnak. Általános és szakmai feladatsor lesz. Van valaki, aki már kitöltött ilyet? Miből készüljek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!