Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Élelmiszermérnök bsc után...

Élelmiszermérnök bsc után milyen msc-re lehet menni?

Figyelt kérdés

Van egy élelmiszermérnök diplomám és szeretnék továbbtanulni msc-n míg itthon vagyok a kisbabámmal alapból. Még jó múltkor véletlenül megtaláltam a neten, hogy ezzel az alapképzési szakkal milyen mesterképzéses szakokra lehet jelentkezni. Na de most mikor kéne már nem találom. 😔 Valaki segítene légyszíves?

Azt tudom, hogy élelmiszermérnök msc és élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök msc elvégezhető vele. Van még valami esetleg?



2021. jan. 15. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Mi az az élelmiszermérnök? Élelmiszereket terveztek? Nekem jó a természetes kaja, köszönöm
2021. jan. 15. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó étvágyat! 😉
2021. jan. 15. 22:57
 3/9 Deff ***** válasza:
Erre így nehéz válaszolni mivel sok féle mesterképzést el lehet végezni.Felvin kell nézegetni a mesterképzések közül, hogy oda jó-e az adott diploma, de legkönyebben azt lehet megnézni hogy az adott kar ahol végeztél milyen mestereket szokott indítani.
2021. jan. 17. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Biomérnök,vegyészmérnök,táplálkozástudomány, "könnyedebb" gazdasági msc-k (marketing,vezetés-szervezés tehát nem a hardcore pénzügy és társai), műszaki menedzser.
2021. jan. 17. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Deff ***** válasza:
100%
Én egyszer azt a tanácsot kaptam hogy msc-re érdemes olyan szakra menni ami új ismereteket ad, tehát ilyen bsc-vel nem biztos hogy érdemes biomérnökit vagy vegyészmérnökit még megcsinálni.
2021. jan. 17. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök (ez többet ad egy életrajzban, de kevés álláshoz kérik kifejezetten) meg a táplálkozástudományi (érdekesnek érdekes, de nem leszel dietetikus, nem írhatsz étrendet) ahova gond nélkül átvesznek minden másra kell tárgyakat pluszba teljesíteni. Meg azért ez érthető is, nem készít fel 3,5 év élelmiszermérnöki egy vegyészmérnökire, más alapok, más szakma. Nem hiszem amúgy, hogy műszaki menedzserre lenne átjárás, olyan mennyiségű tárgyat kéne teljesíteni, hogy szerintem nem érné meg. Összegezve az élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnöki éri meg a legjobban, ha nem akarsz tárgyakat pótolni, ha meg ez nem gond akkor meg a vegyészmérnök vagy a vegyész msc. Viszont! Érdemes elgondolkozni egy műszeres analitikus szakirányú továbbképzésen, nem egyszerű, de szerintem ez egy jól használható tudást adna, és van ahova elfogadják előző diplomaként az élelmiszermérnökit. Meg persze egy-két “klasszikusabb” agráros szakra is lehet felvételizni, de ott is kell tárgyat pótolni és lehet nem hozza be a fáradtságod árát később. Remélem tudtam segíteni:)
2021. febr. 1. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Meg azért ez érthető is, nem készít fel 3,5 év élelmiszermérnöki egy vegyészmérnökire, más alapok, más szakma."


Hát ez azért nem úgy van. Nyilván vannak különbségek, mert egy élelmiszermérnök nem tanul műanyagipart meg szerves szintéziseket, de maguk az eszközök, gépek, számítások 99%-ban megegyeznek. Szerintem mindegy, hogy éppen pálinkát főzöl, vagy egy oktán-heptán elegyet kell szétválasztanod, alapjaiban ugyanaz a kettő. Vagy mondhatnám azt is, hogy tulajdonképp mindegy, hogy egy szivattyút tej vagy benzol szivattyúzására kell méretezned, mások a számok aztán kész.


"táplálkozástudományi (érdekesnek érdekes, de nem leszel dietetikus, nem írhatsz étrendet)"


Ez igaz is meg nem is. Valóban, beteg embereknek kórházban nem írhatsz étrendet. Azonban magánszemélyeknek akik tanácsot kérnek tőled, simán. Himi-humi IWI stb. tanfolyamokkal írnak étrendet rengetegen, így szerintem ez nem probléma.

2021. febr. 1. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
7# nyilván a vegyipar és az élelmiszeripar sokban hasonlít elvégre az egyik alapja a másiknak. Arra értettem inkább hogy az élelmiszermérnökin szerintem sokszor nincs annyira komolyan véve, nem megy olyan mélységekig a matek meg a fizika, mint alapozó tárgy, és azért ez szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy mesteren is okozhat nehézséget. Arról nem is beszélve hogy 1 félév szerves, 1 félév szervetlen és 1 félév biokémia, meg élelmiszerkémia nem fogja hozni a vegyészmérnöki szintjét, tekintve, hogy feltételezem ezeken is inkább csak az élelmiszeripar számára fontos vegyületek, nevezetesebb reakciók kerülnek tárgyalásra. Dehát na nemhiába két külön szakma, anélkül, hogy bármelyiket is leszólnám.
2021. febr. 2. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: élelmiszermérnökire járok, és a fizika+ matek nagyon mélyre megy, egy Debrecenben tanuló vegyészmérnök ismerősöm ugyanezeket tanulja.

Inkább a kémiában vannak eltérések, főképp abban, hogy nekik több kémiás tárgy van.

2021. febr. 7. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!