Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon nem bírom a tanulást,...

Nagyon nem bírom a tanulást, Hiába eröltetem meg magamat akkor sem sikerül, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Ha megerőltetem magamat akkor sem sikerül megfelelő mennyiségű és minőségű tananyagot megtanulnom hosszútávon, nem beszélve arról mennyire megterhelő

máj. 19. 21:56
 1/5 anonim válasza:
100%

Én is pontosan így voltam ezzel, amíg rá nem jöttem, hogy ahhoz,hogy komolyabb szenvedés nélkül menjen a tanulás, egy dolog fontos: amit tanulsz, az érdekeljen a lehető legjobban.

Nyilván nem lesz az, hogy nem kell tanulni, mert mindenhol vannak nehéz pillanatok, akadályok, amiket le kell tudni küzdeni, de ha alapvetően érdekel a megtanulandó téma, akkor(szerintem) az fog a legtöbbet segíteni.

tegnapelőtt 00:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ÚJRATERVEZÉS! Át kell gondolnod az egész folyamatot teljesen.

Ne tekintsd kötelezőnek, ne nevezd tanulásnak, ne lásd tananyagnak a dolgokat! Az éppen fontossá vált témával kapcsolatban kíváncsiskodj, érdeklődj, keresgélj adatokat, ismereteket, olvass, figyelj, nézz mindenfélét - és ne gondolj arra, hogy ez neked most kötelező! Szórakozásból, játékból tájékozódj csak úgy, lazán. Soha ne számolgasd, mekkora "mennyiségű és minőségű" (az meg mi?) ez a tudás - meg fogod látni, hogy így sokkal többet szedsz fel, mint ha leülsz valami könyvet bevágni muszájból!

Ez persze kisiskolásra még nem így érvényes, nekik a pedagógus kell(ene) hogy játékosan tárja eléjük az ismereteket, lazán, spontánnak tűnő módon vezesse a haladásukat. Az elemi ismereteknél még kevéssé lehet így kalandozgatni...

De ha már túl vagy az általános iskolán, akkor a fenti formában tudod segíteni a saját tanulásodat.

Természetesen ez nem szól pl. egyetemistáknak, hiszen ők már választottak maguknak kedvenc témát, és sajnos határidőik is vannak, de az már nem a te kategóriád. (Aki ide nem tud eljutni, az persze ne akarjon diplomát szerezni.)

Az előbbi tanácsom felnőttebb, esetleg már dolgozó, de nem túl iskolázott embernek szól. Ha a munkádhoz szükséged van új tudásra (mindig így lesz!), akkor ezzel az ÉRDEKLŐDÉSSEL, KÍVÁNCSISÁGGAL tudod azt megszerezni.

Hiszen ÖRÖKKÉ, egész életünkben tanulni kell valamit - és valóban tanulunk is (nem tankönyv felett kínlódva).

tegnapelőtt 08:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor erőltesd jobban
tegnapelőtt 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne erőltesd, Tanulj olyat amit szeretsz.

Középiskolában vért izzadtam a kettes történelem/irodalom-ért.

Egyetemen végre olyant tanultam ami érdekel, és egy csapásra nem szenvedés lett a tanulás hanem elfogadható tevékenyég, nem szívesen tanultam azt sem de mivel érdekelt kis akaraterővel rá tudtam venni magam. (villamosmérnök)

tegnapelőtt 16:31
 5/5 anonim ***** válasza:

"Ha alapvetően érdekel a megtanulandó téma, akkor(szerintem) az fog a legtöbbet segíteni."

Az a bajom nekem ezzel, hogy van egy témakör ami érdekel, de a többi tárgy nem érdekel, hacsak rá nem jövök, hogy azt az engem érdeklő területen lehet hasznosítani. Tehát hiába járok egyetemre, rohadtúl nem csak azt tanulom amit szeretnék. :/

tegnap 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!