Nagyon nem bírom a tanulást, Hiába eröltetem meg magamat akkor sem sikerül, mit lehetne tenni?
Én is pontosan így voltam ezzel, amíg rá nem jöttem, hogy ahhoz,hogy komolyabb szenvedés nélkül menjen a tanulás, egy dolog fontos: amit tanulsz, az érdekeljen a lehető legjobban.
Nyilván nem lesz az, hogy nem kell tanulni, mert mindenhol vannak nehéz pillanatok, akadályok, amiket le kell tudni küzdeni, de ha alapvetően érdekel a megtanulandó téma, akkor(szerintem) az fog a legtöbbet segíteni.

ÚJRATERVEZÉS! Át kell gondolnod az egész folyamatot teljesen.
Ne tekintsd kötelezőnek, ne nevezd tanulásnak, ne lásd tananyagnak a dolgokat! Az éppen fontossá vált témával kapcsolatban kíváncsiskodj, érdeklődj, keresgélj adatokat, ismereteket, olvass, figyelj, nézz mindenfélét - és ne gondolj arra, hogy ez neked most kötelező! Szórakozásból, játékból tájékozódj csak úgy, lazán. Soha ne számolgasd, mekkora "mennyiségű és minőségű" (az meg mi?) ez a tudás - meg fogod látni, hogy így sokkal többet szedsz fel, mint ha leülsz valami könyvet bevágni muszájból!
Ez persze kisiskolásra még nem így érvényes, nekik a pedagógus kell(ene) hogy játékosan tárja eléjük az ismereteket, lazán, spontánnak tűnő módon vezesse a haladásukat. Az elemi ismereteknél még kevéssé lehet így kalandozgatni...
De ha már túl vagy az általános iskolán, akkor a fenti formában tudod segíteni a saját tanulásodat.
Természetesen ez nem szól pl. egyetemistáknak, hiszen ők már választottak maguknak kedvenc témát, és sajnos határidőik is vannak, de az már nem a te kategóriád. (Aki ide nem tud eljutni, az persze ne akarjon diplomát szerezni.)
Az előbbi tanácsom felnőttebb, esetleg már dolgozó, de nem túl iskolázott embernek szól. Ha a munkádhoz szükséged van új tudásra (mindig így lesz!), akkor ezzel az ÉRDEKLŐDÉSSEL, KÍVÁNCSISÁGGAL tudod azt megszerezni.
Hiszen ÖRÖKKÉ, egész életünkben tanulni kell valamit - és valóban tanulunk is (nem tankönyv felett kínlódva).

Ne erőltesd, Tanulj olyat amit szeretsz.
Középiskolában vért izzadtam a kettes történelem/irodalom-ért.
Egyetemen végre olyant tanultam ami érdekel, és egy csapásra nem szenvedés lett a tanulás hanem elfogadható tevékenyég, nem szívesen tanultam azt sem de mivel érdekelt kis akaraterővel rá tudtam venni magam. (villamosmérnök)

"Ha alapvetően érdekel a megtanulandó téma, akkor(szerintem) az fog a legtöbbet segíteni."
Az a bajom nekem ezzel, hogy van egy témakör ami érdekel, de a többi tárgy nem érdekel, hacsak rá nem jövök, hogy azt az engem érdeklő területen lehet hasznosítani. Tehát hiába járok egyetemre, rohadtúl nem csak azt tanulom amit szeretnék. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!