Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi az igazság az építészmérnök...

Mi az igazság az építészmérnöki szakkal?

Figyelt kérdés

Egyrészt az építészeknek nagy presztízse van, középiskolában a tanáraim is gyakran úgy beszélnek erről a szakról, mint az egyik legnehezebbről, meg a filmekben is az építészek jómódú, művelt emberek, és az egyetemi nyíltnapokon (ÓE, BME) is hasonló imázst nyomattak.

Ugyanakkor az interneten azt is olvasom, hogy nem keresett szakma, túlképzés van, és nincsenek megbecsülve, viszont alul vannak fizetve.

AKkor mi az igazság?

máj. 29. 20:39
 1/3 anonim ***** válasza:
36%
Tényleg túlképzés van belőle, most már évtizedek óta. Nagyon nehéz jól fizető és kényelmes állást kifogni, de ez amúgy a legtöbb területen ugyanígy van.
máj. 29. 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Épìtőiparban vagyok mérnök. Kb 10 éve. A nagy presztízse van dolgot el lehet felejteni. Par magán úton befutott tervezőnek esetleg. Mérnöki területen belül fizetéseket tekintve a sor végefelé van ez a szakma.
máj. 31. 08:29
 3/3 anonim ***** válasza:

A klasszikus kép az epiteszekrol, hogy saját tervezoirodájában családi házakat talal ki. Ezt 100 diplomazobol talán 1 csinálja. A képzés nagyon sok mindenre elokesziti az embert, sokan dolgoznak aztán pl építkezésen muvezetokent, irodában BIM managerkent vagy költségvetést számolnak, mennek sokan a kereskedelembe pl egy adott nyilaszaro rendszert értékesíteni, de ismerek epiteszetelmeleti kutatokat is. Én az epiteszdiplomammal jelenleg egy tajepitesz irodában dolgozom latvanytervezokent Daniaban.

Mindegyik pozícióban mas-mas a fizetési szint. Kivitelezesben dolgozva brutális pénzeket lehet keresni, kutatokent meg nagyjából ehenhalni.

máj. 31. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Mi az igazság a jogász szakkal kapcsolatban? Jól lehet vele keresni, vagy nem?

Egyrészt él bennem az a kép, és pl.: filmekben is ez van, meg sokan mondják, hogy jogászként nagyon jól lehet keresni, egy biztos, és jó megélhetést biztosít a szak. Másrészt olyanokat olvasok hogy pl.: "Telítve van a szakma", meg "Most már minden bokorban van egy...

Mennyire tartjátok helyesnek kiválasztani az ovist csoportjából egy iskola előkészítőbe?

Sziasztok. Óvónő vagyok. Óvodánkban van 4 csoport. Igazgató tegnap bejelentette, hogy adnunk kell 4 gyereket az egyik csoportba, ami full nagy lesz, mivel ott már mindenki aki marad nagy és nem akarnak 4 kiscsoportost odatenni. :( Na es elvennék 4 "gyerekünket",...

Mi van akkor ha a pontszámító kalkulátor azt írja a felvi pont hu-n hogy nem érem el a 280 pontos jogszabályi minimumot? Egy másik felvis kalkulátor...

Korábban már felvettek főiskolára, volt annyi pontom, csak nem tudtam megcsinálni anyagi okokból. :-/ De most mégis szeretném valahogy vagy újra elkezdeni vagy befejezni. Nem halasztottam, csak abbahagytam, megszüntettem a jogviszonyt. :-(

Mi az igazság a BME műszaki menedzser szakáról? Büfészak vagy van benne lehetőség?

Jelenleg a VIK-es gólya vagyok, de nem szeretném itt folytatni az egyetemet. Újra átgondoltam, hogy mi is érdekel valójában: a műszaki-gazdasági jellegű dolgok azok. Ekkor találtam rá a műszaki menedzser szakra, ami a leírtak alapján tetszik, de az mérnökinfóra is azt...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!