Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek milyen lesz...

Mi a véleményetek milyen lesz a ponthatár idén gépészmérnöki szakon?

Figyelt kérdés
Engem leginkább a SZTE érdekelne vagy a Kecskeméti Főiskola :)

2014. jan. 26. 22:58
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
SZTE 1 éves gépész vagyok, kedves barátom GAMF 1 éves gépész. Összehasonlíthatatlan. Példa: töredék tanulással összehozta a matek megajánlott kettesét, nálunk megajánlott ötöst (mert nincsen más megajánlott) gépészek közül legjobb tudtommal senki nem kapott. Nagyon megzuhant a GAMF színvonala, örülök hogy kitartottam SZTE mellett. Egyik BME-s barátom hívta fel a figyelmeket az olyan álláshírdetésekre, hogy "ilyen és ilyen mérnököt, kivéve GAMF.". Találtam ilyet. SZTE-n Követelnek; precízséget, szorgalmat, de úgy gondolom ezek egy jó mérnök ismérvei, tudtam, hogy én nem tudom vállalni BME-t, de ezzel megtaláltam az aranyközéputat szerintem.
2014. febr. 2. 14:07
 22/25 anonim válasza:
Nincs is a GAMF-on megajánlott 2-es :D
2014. febr. 2. 18:14
 23/25 anonim válasza:

14. §

Jegymegajánlás

(1) Gyakorlati és/vagy labortanórákkal is rendelkező, vizsgával értékelt tantárgyakból az

oktató a hallgatónak az oktatási időszakban nyújtott teljesítménye alapján vizsgajegyet

ajánlhat meg. A jegymegajánlás lehetőségét a félév elején kiadott tantárgykiírásban jelezni

kell. Csak jeles, jó, közepes jegy vagy jól megfelelt és megfelelt minősítés megajánlására

van lehetőség.

(2) A megajánlott vizsgajegyet a hallgató nem köteles elfogadni.

Innen idéztem:

[link]

2014. febr. 2. 18:49
 24/25 anonim válasza:

Összehasonlítod azt, hogy a 2-est milyen könnyen hozta össze azzal, hogy az 5-öst milyen nehéz összehozni. :D

Persze, biztosan könnyebb a GAMF, mint az SZTE, de akkor is vicces ez az összehasonlítás. :)

2014. febr. 3. 12:24
 25/25 anonim ***** válasza:

Matekból megajánlott jegy? :D Esküszöm nem leszólás képen, mert ez nem határozza meg azt, hogy most mennyire minőségi egy képzés egy adott intézményben, azt meg főleg nem hogy mennyire lesz jó mérnök valakiből, de azt hittem ez alap, hogy matekból klasszikus mérnök szakokon(gépész -és rokon szakokon, villamosmérnök, építős) nincsen megajánlott jegy, pl nálunk sincs Győrben.

A korábban belinkelt HVG-és presztízsrangsor nem rossz, a semminél jobb és több képet mutat, de ezekre csakis nem szabad hagyatkozni, illetve úgy gondolni ezekre a rangsorokra, hogy annak a tükörképe, hogy hova érdemes menni tanulni és hol mennyire nehéz, és hol mennyire jó vagy rossz szakember lesz az emberből.

Saját tapasztalat:

Találkoztam BME-én végzett okleveles gépészmérnökkel, aki nem mellesleg doktorandusz hallgató volt akkor, és gépelemekből nem tudta levezetni és/vagy elmagyarázni az egyszerű lineáris kis egyenleteket, képleteket, elemi matematikával voltak gondjai.

Viszont találkoztam anno GAMF-on végzett gépésszel, aki egy nemzetközi mérnök irodában dolgozott FEJLESZTŐ mérnökként, és ő tartotta a CATIA modellezés tanfolyamot, amire jártam.

Tehát felesleges azokból a sztereotípiákból táplálkozni(csakis), amit Mari néni mondd, és amivel az egyetemek tudnak és szeretnek "kampányolni", hogy minél több hallgató menjen hozzájuk. Ilyen nincsen, hogy itt jó mérnököket képeznek máshol meg rosszakat, 80%-ban mindenki maga tehet arról, hogy mi lesz belőle.

Előny származik abból, hogyha valaki minél nagyobb presztízsű intézményben végez főleg a végzés utáni pár évben, de az még nudli, hogy valaki igazán jó mérnök legyen.

2014. febr. 3. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!