Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Rossz érettségi, rossz élet?

Rossz érettségi, rossz élet?

Figyelt kérdés
Most érettségiztem 2014-ben. A matekom ma derült ki 31%.. Annyira szégyellem..5éve korrepetálásra járok, ott mindent tudtam, de itt meg kettes??A többibe bele se merek gondolni.mióta megírtam olyan azinten ideges vagyok, nem tudok másra gondolni. A párkapcsolatomra is kihat ez. Úgy terveztem, hogy egy évet kihagyok és tanulok bioszt és kémiát és megpróbálom az állatorvosit..de így??semmi értelme az élwtemnek, a családom romokban, nem is beszélek inkább róla..menjek el szakmàra? Egy olyat se találtam eddig ami érdekelne..18/L

2014. máj. 15. 15:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%

Akkor gyorsan összegzem. A rossz érettségi nem jelent rossz életet.

Túl aggodalmas vagy. Ezért halogatod a dolgokat. Nem a 31%-os matek a jelent rosszat, hanem az hogy kihagysz 1 évet.

2014. máj. 15. 18:57
 12/21 anonim ***** válasza:

Lehet rossz napod volt, amikor írtátok a matekot.

Van ilyen. Örülj neki inkább, hogy átmentél.

Még milyen tárgyból mész érettségizni (a szóbeliken kívül)? Vagy már megvagy mindennel?

2014. máj. 15. 19:44
 13/21 anonim ***** válasza:

A törid, magyarod biztos jobb lesz, meg a nyelv.

Majd írd meg, azok milyenek lettek, ha meglesz az eredmény

2014. máj. 15. 19:46
 14/21 A kérdező kommentje:
Már végeztem. :) azért hagyok ki egy evet, mert atiratkoztam egy masik suliba es nem tudtam fakultaciot felvenni..bennem pedig most tisztazodott egy ket dolog..szerintem semmi baj nincs egy ev kihagyasaval..kulonoran tanulnam a kemiat es a bioszt. Egyebkent mindig is szerettem, megtudtam tanulni ezeket is.ki fejtened miert rossz egy evet kihagyni??
2014. máj. 15. 21:29
 15/21 anonim ***** válasza:
31%

Kifejtem. Egyrészről: Ha az ember ha nincs rendszeres és mindennapos elfoglaltsága ellustul, kissé egybefolynak a napok. Nehéz egy évig fent tartani a motivációt ha nincs körülötted közösség, az nagy húzóerő. Így vagyunk összerakva.

Másrészről nagyon rossz érzésed lesz amikor a mostani osztálytársaid írnak a gólyatáborról az új barátaikról, az új közegről ami ez egyetemen körülveszi őket. Magányos leszel ha nem vallod be akkor is.

Szóval magadat hoztad rossz helyzetbe. Ha még a szüleid is elkezdik majd mondani hogy kezdjél magaddal valami akkor meg kész ko..pedig őket csak a jó szándék vezeti normál esetben.

Sokkal biztosabb lendületesebb egyből folytatni a tanulást. Mi van ha másodszorra sem vesznek fel állatorvosira..meddig próbálod majd meg? (nem kívánom neked de sok ilyet láttam már és statisztikailag sokan elpazarolnak éveket..aztán beérik másik szakkal, de azt egyből is lehetett volna tanulni)

2014. máj. 15. 21:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Egy emelt érettségi a mindenkori minimálbér 25%-át teszi ki, azaz kb 25000 ft, azaz 2 db 25 ezerbe kerül.

Egy középszintű a mindenkori minimálbér 15%-át teszi ki, azaz kb.: 15000 ft-ba kerül.

[link]

Én a bioszhoz- kémiához ajánlanék egy érettségifelkészítő tanfolyam elvégzését. Én 100 órásra mentem anno mindkettőből, és bár drága volt, de minden forintja hasznos volt.

2014. máj. 15. 22:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mi van ha másodszorra sem vesznek fel állatorvosira..meddig próbálod majd meg? (nem kívánom neked de sok ilyet láttam már és statisztikailag sokan elpazarolnak éveket..aztán beérik másik szakkal, de azt egyből is lehetett volna tanulni)"

Mi van ha elsőre felveszik? Az embernek nem szabad beérnie kevesebbel ilyen téren, mint a maximum, és követnie kell az álmait. Igen meg lehet jelölni másik szakot csak semmi értelme nincsen, hiszen állatorvos akar lenni. Arról nem is beszélve, hogy nincs olyan, hogy elpazarolok éveket. Azt az időt igenis értelmesen el lehet tölteni. Az az egyéntől függ, hogy az idejét értelmesen tölti e el, vagy sem. Egyik ismerősömnek egy ilyen elpazarolt mellékvágányos évnek köszönhetően jött be az élet, és indult be a tudományos karriere...

Kedves kérdező állatorvos képzés Magyarországon egyedül a Szent István Egyetemen van, a felvételhez emelt biológia és kémia érettségire lesz szükséged. Előre szólok az emelt kémiában nagyon sok a számítás. Továbbá úgy hallottam, hogy az állatorvos szak alapból baromi kemény, tehát fel kell kötni a gatyát. Már bekerülni sem lesz egyszerű kb. 430 pont fog kelleni hozzá, ha a korábbi évek pontjait nézzük, tehát kb. olyan nehéz bekerülni állatorvos szakra, mint a SOTE-ra általános orvosnak. Ezt azért írom le, hogy tudd, mire vállalkozol.

Én a helyedben most nekiállnék kémiát tanulni, aztán kiderül, hogy mennyire megy a dolog. A kémia és a biosz emeltnek meg van az az előnye is, hogy a legtöbb agrár képzés is elfogadja, sőt az összes EÜ is tehát ha meggondolod magad a szakot illetően, akkor egy csomó minden közül tudsz válogatni.

2014. máj. 15. 23:08
 18/21 anonim ***** válasza:
32%
Mi van ha elsőre felveszik? Az a jó ha elsőre felveszik.
2014. máj. 16. 07:08
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem ertek egyet az elpazarolt evekkel.. 17. Valaszolo: igen ezeket mind tudtam mar, de azert koszi. Es mast is megjelolok jovore :)koszi
2014. máj. 16. 12:03
 20/21 anonim ***** válasza:
18%
Ha a középszintű matekod lett 31 %, akkor az tényleg elég cinkes, mivel nem volt nehéz. Állatorvosira meg nem 1 év kémia és biosz tanulás kell. Én kémia-biosz tagozatos osztályba jártam, és 4 évig, heti 4-5 órában tanultam mindkettőt. Így most jelentős esélyem van bejutni a fogorvosira. Nem jó 1 évet kihagyni, mert elfogy a lendület, és nehéz újra belerázódni.
2014. jún. 6. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!