Szeretnék jelentkezni a Corvinus Egyetem Élelmiszermérnök karára és azoktól kérnék segítséget a témában akik oda járnak vagy jártak?

Figyelt kérdés
Milyen a tanulás? Van gyakorlat? Milyen órák vannak ott? Hogy lehet elhelyezkedni később a szakmában? Engem elsősorban a kutatás része érdekelne laborokban. És lehet belőle később doktorit csinálni? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat! :)

2015. máj. 28. 13:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Az élelmiszer-mérnöki karon van egy-két jó kutató (leginkább Fodor Péter, esetleg Maráz Anna, Farkas Csilla is...), de általában véve a kar gyengécske színvonalú. Mivel a hajdani magyar élelmiszeripar mostanra már alig létezik, így a képzés jellegének alapvetően meg kellett volna változnia (táplálkozásbiológiai, mikrobiológiai, biotechnológiai, élelmiszer-analitikai, élelmiszer-biztonsági profilt erősebben felvéve), de ez érdemben még nem történt meg, ennek nyilván megvannak a következményei.


Én inkább a BME biomérök szakának élelmiszeres szakirányát javasolnám. Ha kutatás és doktori érdekel elsősorban, akkor a SZIE, BME, ELTE, Semmelweis rokon szakterületű képzései és doktori iskolái körül kellene tájékozódnod.

Én a Corvinus Budai Campusát mostanában nagy ívben elkerülném, és nemcsak a megszüntetéséről időről időre felmerülő hírek miatt, hanem elsősorban a gyenge és hanyatló szakmai színvonal miatt.

2015. máj. 28. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2015. máj. 28. 16:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!