Mi az mit érdemes egyetemen / főiskolán tanulni manaság?
16 éves gimnazista vagyok és még nincs elképzelésem a jövővel kapcsolatban pedig már lassan itt az ideje .
ami érdekel :természet ,állak,némt nyelv , média
de ezekből nem tudom még h mi legyek
mit tanuljak
Elsősorban mindenképp olyat válassz, ami érdekel. Nagyon fontos, hogy szeresd a választott szakot, különben nyűglődés lesz az életed. Mindig vannak olyan szakok, amik felkapottabbak, amikre nagyobb a kereslet, de csak erre nem érdemes építeni. Általánosan elmondható, hogy a mérnökök könnyen el tudnak helyezkedni, egy orvosi diplomával tárt karokkal várják külföldre, a bölcsészettel pedig nehéz bármit is kezdeni, stb. A médiával én nem igazán kezdenék, csak ha valóban nagyon érdekel, és nem tudod magad máshol elképzelni.
Ha érdekel a természet és az állatok világa, el tudsz indulni a természettudományok felé: orvos, erdészmérnök, kertészmérnök, biológia-fizika-kémiatanár, stb. Számtalan lehetőséget van :)
Javaslom a felvidéki.hu-t, itt még tudod nézni az egyes szakok részletes leírását.
*Ne haragudj, javítom magam, a gépem azonnal átírja a neki nemtetsző szavakat: felvi.hu a weboldal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!