Ti minden kötelezőt elolvastatok, amiből érettségi tételetek volt?
Iliász, Odüsszeia, Antigoné, Bánk bán, Kurázsi mama és gyermekei... ezekre nem tudtam rávenni magam. Az első 3-at azért, mert verses és hosszú, nehezen is érthető. Az utolsó kettőre pedig nem vitt rá a lélek.
Egyébként tőlünk mindig mindent számon kértek, hogy ne csak a tartalmát tudjuk, hanem kicsit apróbb részleteket is, így aki nem olvasta el, rosszul járt. Megszívtam én is a Bánk bánnal... De ezeken kívül minden mást elolvastam, ami kötelező olvasmányként fel volt adva, alapvetően szeretem az irodalmi olvasmányokat.
Utolsó vagyok:
De érettségin szerencsére teljesen mást, Arany Jánost húztam, úgyhogy ezekkel mázlim volt. :D
De egyébként ha tudod ezeknél, hogy miről szólnak, nem lehet gáz. Nem hiszem, hogy sok ember végigszenvedné pl az Odüsszeiát, és nem gondolom azt sem, hogy a tanárok elvárnák, annál tényleg elég csak a tartalmat tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!