Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen átfedések és különbsége...

Milyen átfedések és különbségek vannak élelmiszermérnök és dietetikus szakon oktatott tantárgyak között?

Figyelt kérdés

2019. jún. 9. 20:35
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Ég és föld.

Ha a gyártásba,minőségirányításba,összetételbe,analitikába,mikrobiológiába (valamint az összes term.tud tárgyba) akarsz jobban belelátni ---> Élelmiszermérnök


Dietetika pedig inkább az emberi oldalt vizsgálja (dietetika,ápolás,klinikai dolgok)

2019. jún. 9. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
54%

Élelmiszermérnökire épülő mesterszakon tanultam, volt 3 csoporttársam, aki dietetikus volt. Nekik minden újdonság volt (egyik abba is hagyta a statisztika miatt). Talán alapképzésen tanulnak az élelmiszermérnökök általánosan az élelmiszerekről, bár én biológusként arról is többet tudtam, mint a dietetikusok.

Igazából nem is értettem, hogy mit kerestek ezen a szakon és hogy miért nem kell nekik több tárgyat pótolni, mint pl. nekem, mikor mikrobioszos tárgyat pótoltattak úgy, hogy 5 félév mikrobiológiám volt bsc-n és magasabb szinten tanultam, mint amilyen msc-n volt

2019. jún. 9. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Ha a táplálkozás emberi szervezetre gyakorolt hatása érdekelne elsősorban, akkor melyiket lenne érdemes választanom?

2019. jún. 10. 00:30
 4/26 anonim ***** válasza:
Táplálkozástudomány szerintem
2019. jún. 10. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
dietetikus bsc majd táplálkozástudományi msc
2019. jún. 11. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kövezzetek meg, de szerintem dietetikát biokémia és kémia nélkül elég nehéz normálisan elsajátítani. Volt szerencsém táptud MSc-s diákokkal beszélgetni (BSc-s élelmiszermérnök órára járnak be mint kötelező tárgy!), és kémiát középsuli óta nem tanultak.
2019. jún. 11. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
Ezzel egyetértek én is, biológia szakon mi ezeknek megtnaultuk az alapjai bikém1, bikém2, élettan1, élettan2-n, de a dietetikán meg tápl. tudományon, élelmiszermérnökin egyáltalán nem tanulnak ilyet
2019. jún. 11. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!

Egy dolgot nem értek:

Biológia bsc 3 év és ebben benne van az ökológia, növénytan és egyéb olyanok is, amik nem tartoznak szorosan a táplálkozástudományhoz.

Dietetika bsc 4 éves, ennek pedig ez a lényege elvileg.

Mit tanulnak ezidő alatt, ha nem az idevágó biokémiát és élettant?

2019. jún. 12. 10:14
 9/26 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, megkérdezem majd a csopoettársam. (Bár a biológia szaknak nem 3 évesnek kellene lenni, hanem 5-nek kint régen, eszméletlen mennyiségű anyag van belepréselve, mester képzés még ki kell tölteni töltelék tárggyal)
2019. jún. 12. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim ***** válasza:

#7

Dietetikán kémia, szerves és bioszervtelen, élelmiszerkémia ( 2 félév), biokémia, mikorbiológia (1 félév), élettan kórélettan, anatómia , sejtbiológia (2 félév), biokémia és biofizika, élelmiszermirkobiológia (1 félév) oktatott tantárgy érdemes megnézni egy tantervi hálót.

2019. jún. 13. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!