Miért megbélyegző jelző valakire ha kiderül szabolcsi?

Mert a "kisebbség" ott kb. a többség...
Debreceni vagyok, ha valakiről szóba kerül, hogy pl. hadházi, nekem sem egy egyetemi prof ugrik be, ez van. De ettől még ez nálam nem megbélyegzés, tehát nem tartom negatív tulajdonságnak nyilván a származást, csak asszociálok valamire, és picit óvatos leszek önkéntelenül.
U.i.: Az viszont probléma, hogy ahol sok a kisebbségi lakos, mint a fent említett településen, ott egy idő után az átlag lakosság is elkezd hasonulni, vagy mondjuk védekezésként (agresszióra agresszió a válasz), vagy pedig megszokásból, így egy idő után valóban rá lehet húzni a sablont a többségre, és így picit érthető lesz a negatív felhang.

Azt hiszem én jobban képben vagyok az átlagnál, mert anyai nagyszüleim Hajdú-Biharban éltek, de a Tisza túloldala már Szabolcs volt ezért ismerős voltam arra is.
Jelenleg egy bátyám lakik Nyíregyházán, akit rendszeresen meglátogatok, meg ő is szokott hozzám feljönni Pestre és ünnepekkor hoz persze szuper szabolcsi almát, körtét, szilvát, sőt ez utóbbiból pálinkát is, meg házi bort is és csodálatos vidékek vannak arra.
Mivel nyugdíjas vagyok tervezem, hogy odaköltözök, jó lenne egy csendes kis Tisza parti faluban élni, egyszerű magyar emberek között, nekem a mennyország netovábbja lenne és ismerem a degradáló hozzáállást is, csakhogy én nem félek az emberektől, mert a világ legjobb emberei élnek arra és pompás hely, semmihez sem hasonlítható.
Van alapom, három évig laktam Münchenben, éltem Bécsben, pár hónapot Hollandiában és kb egy évtizedet megszakításokkal különféle német városokban, ahol vendégmunkás voltam, amíg dolgoztam.
Lehet, hogy nem olyan puccos hely, mint ahol hemzsegnek a túristák, de pont az a jó ls ha egy ócska ladikkal horgászgathatok és tábort verhetek a Tisza partján nekem minden búbánatom, gondom messze száll, ha csak rágondolok, megjön az életkedvem.
Tudom furcsa kissé, de nekem meg minden ami szabolcsi, a jók legjobbika, én imádom azt a környéket az ízeivel, ételeivel, tájaival, lakóival egyetemben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!