Miért tesznek ilyent a skin/boneheadek?

válasza:Volt hasonló korszakom, de ilyesmi nem rémlik.
Amiről hallottam, hogy a '80-as években néha balhéztak a "csövesekkel" (az akkori rockerekkel), de a 2000-es évekre már elült a vihar a két tábor között. A rockereknél megjelent a nemzeti gondolkodás, és a kopaszok is elkezdtek metált hallgatni.
Ezekben a szubkultúrákban a bakancs nem csak egy lábbeli, hanem szimbólum is (a fűzővel együtt). Nem csak azért lehet "jó" kivágni a fűzőt a másik bakancsából -már, ha valóban létező "szokásról" van szó-, mert bosszúságot okozol neki (csoportosan megtámadjátok, lefogjátok, utána meg csattoghat haza úgy, hogy a bakancs nem tartja rendesen a lábát), hanem meg is alázod.

válasza:

válasza:Fékezett habzású nép a mienk, szerencsére nálunk nincsenek olyan balhék, mint kinn.
A külföld, az külföld. Bizonyos országokban embereket lefejezni, és az akcióról felvételt készíteni nem bűn, hanem dicsőség. Nálunk is vannak muszlim imahelyek, tehát muszlimoknak is lenniük kell. Viszont nem rémlik, hogy ezek az arcok velőt rázó allahozások kíséretében nyiszálnák a torkokat a magyar utcákon.
A külföldi rockerek a kezdetekkor még szerettek mindent, ami árt. Szegény Ozzynak egy józan pillanata sem volt, amikor a virágkorát élte, de az öreg Lemmy sem vetette meg a tudatmódosítókat. GG Allin pedig egy külön állatfaj volt. :-D A bőrös-láncos-szegecses dolgaikat sem véletlenül vették át a szadomazochistáktól, meg a melegektől...
Nálunk meg a Paksi csak egyszer öntött fel a garatra úgy istenesen, azóta is szégyenkezik miatta.
Nálunk nincsenek olyan nagy vadulások, mint a külföldieknél. Legalábbis azokban a körökben, ahol én mozogtam/mozgok.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Eddig punk voltam de idegesít hogy milyen bugyuta a közösség és szeretnék valami változást. Politikailag anarchista, antikapitalista és antifasiszta vagyok ami mindkettőbe belefér minthogy nem a náci bonehead hanem R.A.S.H. (red and anarchist skinheads) lennék....
Elsőre a bőrápoló jutott eszembe mint Skin Toner, de a Skin Toner és a Bőrápoló az interneten talált cikk szerint két különböző dolog. Szóval van valami magyar elnevezése a Skin Tonernek?
úgyvettem észre hogy a skinheadeknek vagy 8általános iskolája van, vagy szakközépbe járnak.
Ha minden igaz, még tíz éve voltak régivágású Martenses skinheadek, meg tarajos punkok, akik hétköznap is így jártak, nem csak divatból, meg politikai nézeteik is egyeztek az általuk képviselt közösségekkel (skinhead jobb, punk bal?). Szociológiai szempontból érdekel,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!