Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért tesznek ilyent a skin/bo...

Miért tesznek ilyent a skin/boneheadek?

Figyelt kérdés
Az tényleg igaz hogy a skin/boneheadek felvágják más emberek bakancsán a fűzőt? Ezt azért kérdem mert az eggyik rocker csaj ismerősömnek két fehér fűzős skinhead fel akarta vágni az ő bakancsán a fekete fűzőt és se ő se én nem tudjuk, hogy miért akarták. (Neki egy 20 soros fekete STEEL bakancsa van)

jún. 27. 23:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Volt hasonló korszakom, de ilyesmi nem rémlik.

Amiről hallottam, hogy a '80-as években néha balhéztak a "csövesekkel" (az akkori rockerekkel), de a 2000-es évekre már elült a vihar a két tábor között. A rockereknél megjelent a nemzeti gondolkodás, és a kopaszok is elkezdtek metált hallgatni.

Ezekben a szubkultúrákban a bakancs nem csak egy lábbeli, hanem szimbólum is (a fűzővel együtt). Nem csak azért lehet "jó" kivágni a fűzőt a másik bakancsából -már, ha valóban létező "szokásról" van szó-, mert bosszúságot okozol neki (csoportosan megtámadjátok, lefogjátok, utána meg csattoghat haza úgy, hogy a bakancs nem tartja rendesen a lábát), hanem meg is alázod.

jún. 28. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A fehér fűzős b@rmok pedig nem skinheadek voltak, de még csak nem is boneheadek, hanem egyszerű idióták, akik a sokadik doboz Kőbambitól erősnek érezték magukat, és úgy akarták a hazafiságukat bizonygatni, hogy magyar lányokat támadnak meg. Ráadásul egy olyan lányt, aki normális körülmények között talán együtt headbangelne velük a Ghost Division-re.
jún. 28. 15:17
 3/6 A kérdező kommentje:
#1 igen én is láttam már olyan külföldi videókat a neten ahol a boneheadek kivágják a fűzőt más ember bakancsából.
júl. 1. 21:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Fékezett habzású nép a mienk, szerencsére nálunk nincsenek olyan balhék, mint kinn.

A külföld, az külföld. Bizonyos országokban embereket lefejezni, és az akcióról felvételt készíteni nem bűn, hanem dicsőség. Nálunk is vannak muszlim imahelyek, tehát muszlimoknak is lenniük kell. Viszont nem rémlik, hogy ezek az arcok velőt rázó allahozások kíséretében nyiszálnák a torkokat a magyar utcákon.

A külföldi rockerek a kezdetekkor még szerettek mindent, ami árt. Szegény Ozzynak egy józan pillanata sem volt, amikor a virágkorát élte, de az öreg Lemmy sem vetette meg a tudatmódosítókat. GG Allin pedig egy külön állatfaj volt. :-D A bőrös-láncos-szegecses dolgaikat sem véletlenül vették át a szadomazochistáktól, meg a melegektől...

Nálunk meg a Paksi csak egyszer öntött fel a garatra úgy istenesen, azóta is szégyenkezik miatta.

Nálunk nincsenek olyan nagy vadulások, mint a külföldieknél. Legalábbis azokban a körökben, ahol én mozogtam/mozgok.

júl. 2. 13:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen hallottam Paksi Endre esetéről, ha jól tudom 2000-ben pécsen volt és ott született a Repatarurgyán vagy a Szemszélű Lány, nem értem miért szégyenli pedig ezzel még jobban megnövelte a zenekar népszerűségét (gondolom).
júl. 2. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem, hogy ennek mi lehetett az oka. Lehet, hogy gyökerek voltak simán, önjelölt turbó magyarok. Röhej. A "szimbólumok" kisajátítása is vicc (egy fekete bakancs és benne egy kontrasztos fehér fűző, könyörgöm, sokaknak még jól is áll). Sokan ezért nem is merik/akarják felvállalni a dolgaikat.
tegnapelőtt 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Lehetek egyszerre punk és skinhead is?

Eddig punk voltam de idegesít hogy milyen bugyuta a közösség és szeretnék valami változást. Politikailag anarchista, antikapitalista és antifasiszta vagyok ami mindkettőbe belefér minthogy nem a náci bonehead hanem R.A.S.H. (red and anarchist skinheads) lennék....

Van magyar neve a Skin Torner-nek?

Elsőre a bőrápoló jutott eszembe mint Skin Toner, de a Skin Toner és a Bőrápoló az interneten talált cikk szerint két különböző dolog. Szóval van valami magyar elnevezése a Skin Tonernek?

A skinheadek miért műveletlenek?

úgyvettem észre hogy a skinheadeknek vagy 8általános iskolája van, vagy szakközépbe járnak.

Vannak még klasszikus skinheadek és punkok?

Ha minden igaz, még tíz éve voltak régivágású Martenses skinheadek, meg tarajos punkok, akik hétköznap is így jártak, nem csak divatból, meg politikai nézeteik is egyeztek az általuk képviselt közösségekkel (skinhead jobb, punk bal?). Szociológiai szempontból érdekel,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!