Tippek a külföldi élet "elviseléséhez"?
1 év alatt rengeteget lehetett volna már fejlődni a nyelvben, csak tanulni kell – erre az egyre nem lehet sajnálni a pénzt. De ha tévét nézel, könyveket olvasol, nyelvkönyveket bújsz, akkor is lehet fejlődni. A szavaidból azt veszem ki, hogy időd lenne, tehát tényleg csak az elhatározás szükséges.
Amúgy meg rengeteg olyan klub van, ahol ingyen összejárnak az emberek beszélgetni (language clubs, expatriate events, stb…). Én is egyedül mentem ki Németországba, és ilyen eseményekre jártam, és mindenki nagyon nyitott volt, hisz a többiek is ugyanebben a helyzetben volt, mint én. De rákereshetsz, hogy vannak-e magyarok a városodban is.
Sokszor le kell mondani dolgokról, azért hogy előrébb léphess. Magam is otthon meg tudnék élni, de épp 0-ra jönnék ki hónap végén, idekint tudok előrébb lépni. Én teljesen egyedül jöttem ki, erre aztán ráment a kapcsolatom is, de sajnos a karrierépítést 19 évesen kell elkezdeni, nem 40 évesen..
Vedd úgy az egészet mint egy befektetést. Most lemondasz pár évig az eddigi életedről, cserébe később biztos anyagi háttered lesz... Inkább megfeszítek most 3-4 évet, és keveset bulizok, szórakozok, minthogy otthon 20 évig hónapról hónapra éljek, cél nélkül, de közbe bulizzak is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!