Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érdemes e a YOUTUBE-ra ellenke...

Érdemes e a YOUTUBE-ra ellenkeresetet benyújtani, ha jogtalanul törölték a videómat?

Figyelt kérdés

Arról van szó hogy egy közismert emberről csináltam egy videót fellépés közben, még tavaly. Feltettem a youtubera, és az illető írt nekem levelet hogy szerzői jogokba ütközik a videóm és szedjem le, különben a youtube jogi osztályához fog fordulni. Leszedtem a videót, és csináltam saját kezüleg egy szöveges videót, amiben csak szöveg volt, annyi volt a lényege hogy "te is csinálj X-ről videót és be fog téged is fenyíteni" semmi durvaság nem volt benne, ennyi volt a lényege. A videó neve ugyanaz volt mint az eredeti videójé, de a szóban forgó személy sem mozgókép sem állókép formájában nem volt rajta jelen, a videót ÉN csináltam windows movie makerrel. Kaptam egy figyelmeztetést a youtubetól (1 év elteltével...) hogy törölték a videómat mert ez az illető bejelentette hogy szerzői jogokba ütközik, és számíthatok rá hogy fellesz függesztve a fiókom. Ennek a videóhoz semmi köze ahhoz az emberhez, ezért nem értettem a dolgot. Írtam neki egy levelet, hogy valóban ennyire unatkozik e, hogy idegen emberek idegen videót törölteti csak azért mert ő a tévében szerepel és istenkirálynak hiszi magát? Erre a válasz levél így hangzott: :)

_Amit nem vártam volna el egy közszereplőtől, azt hittem értelmesebbek szoktak lenni az ilyen emberek, na mindegy.

Megnéztem mik a lehetőségeim, és nyújthatok be jogi ellenkeresetet, kicsit bonyolult de megoldható, és akkor ennek a díszpintynek kiadják az én adataimat is. Érdemes vele foglalkozni? Nem a videóról van szó, mert egy másfél perces semmi munka volt, hanem arról, hogy nehogy már minden közszereplő azt higyje csak úgy mindent megtehet másokkal, jogtalanul, az egyik embereket gázol el ittasan meg bedrogozva, a másik fotósokat ver meg a saját kamerájukkal, a harmadik meg pitiáner módon tiltja le szerzői jogokra hivatkozva azt a videót, amihez köze nincsen. Írtam is neki hogy várom mikor fogja letiltani a kutyámról készült videót amikor labdázik, mert igaz azt is én készítettem, dehát ezek szerint az nem számít a youtubenak.

Szóval érdemes foglalkozni vele vagy inkább hagyjam, had játszon továbbra is kisded játékaival?

2010. jún. 19. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:
hogyha oda kiírtad a nevét, ide miért nem?
2010. jún. 19. 19:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Mert nem csámcsogni akarok az illetőn hanem a saját problémámat megoldani.
2010. jún. 19. 19:36
 3/3 anonim ***** válasza:
A youtube felhasználási feltételei között ott van, hogy indoklás nélkül törölhet/felfüggeszthet, szóval nincs értelme vitatkozni velük.
2010. jún. 22. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!