Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Egyéb kérdések

A kérdés

Történelmi írások amik a valóságot írják le ferdítés és kiforgatás nélkül?

Vannak olyan írások amik nem a baloldal által kiforgatott és átírt eseményeket illetve magát a történelmet (Az őskor, ókori Kelet, ókori Róma, stb) nem olyan primitíven mutatja be mint ahogy az iskola tankönyvében van?

*

Érdekelnek könyvek,esszék,olvasmányok jobboldali megfogalmazásban.Keress kérdéseket hasonló témában: történelem

  júl. 11. 09:07  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Nincsenek. Senki se tudja a valódi történéseket.

A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont júl. 11. 09:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
tehát a jobboldal által kiforgatott és átírt események érdekelnek... szép. Kérdezd Kancsalmáriát, ő profi jobboldali történelemhamisító

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont júl. 11. 10:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Történelmi lapok vannak amik valamennyire pontosan leírják, Múltkor, BBC History, IPM-nek vannak különkiadásai, és a szaklapok. Ennél közelebbit az igazsághoz nem fogsz tanulni, de amúgy ha ügyes vagy a tankönyvekből is ki lehet szűrni hogy mi a ferdítés és mi az igazság.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont júl. 11. 10:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Úgy tűnik, mintha neked nem tetszene a valóság és egy összeesküvéses elméletet találtál ki, hogy a mostani történelmet a csúnya baloldal kreálta.

Az a helyzet, hogy nem így van. Persze vannak országok, ahol alaposan elferdítik a tényeket, mint Románia, vagy lassan Magyarország is, de a történészek többsége független, nem ideák szerint állapítja meg a történelmi tényeket, hanem források elemzése folytán. Márpedig ebben nincs se jobb, se baloldal. A te keresett jobboldali megfogalmazásod semmivel se lenne hitelesebb, mint az általad kifogásolt "baloldali" történelem, sőt...A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont júl. 11. 13:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"tehát a jobboldal által kiforgatott és átírt események érdekelnek... "

A baloldal annyit ferdített a megelőző évtizedekben, hogy még a jókora jobboldali ferdítés után is csak távolról közelítgetjük a még mindig jócskán balra billenő egyensúlyt.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont júl. 11. 13:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"de a történészek többsége független, nem ideák szerint állapítja meg a történelmi tényeket, hanem források elemzése folytán"

Ez így van, de ami mindebből átkerül a köztudatba, az már erősen át van politizálva.A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont júl. 11. 13:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A régebbi nyugati történészek jobban tárgyilagosak tudtak maradni, mint a szovjet éráé, de azért lehetett disztingválni.

A keresztesháborúkról van egy könyvem, magyar szerzővel a Kádár érából és egészen jó, korrekt írás, ám helyenként a szerző észbe kap és lerója az akkori kötelező penzumot egy blokkba sűrítve az anakronizmusokat, szinte összekacsintva az olvasóval, például osztályharcot tételez fel a jobbágyok és földesuraik között, írva erről pár szót, mondatot, de aztán visszatér a tárgyilagos stílushoz, ezeket a propagandához alkalmazkodó mondatokat kivéve remek könyv és könnyedén el lehet őket hagyni, mert igazából nem kapcsolódnak a témához szorosan.

Voltak ennél persze durvább történelemhamisítások, de nekem az a tapasztalatom, hogy néhány elvakulton kívül az emberek többsége elég pontosan képben volt mindig, ma az internet jóvoltából erre még több az esély.

Neked is azt javaslom, hogy ne valamelyik politikai oldal által befolyásolt szempont szerint érdeklődj a történelem iránt, hanem tárgyilagos megközelítésre törekedj, hacsak éppen nem a politikai propaganda fogásai érdekelnek.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont júl. 11. 14:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Pl. Olyan írások érdekelnek ahol a francia forradalmat nem szabadságharcnak nevezik,sőt ellenkezőleg...Tehát valós szemszögből jövő írások érdekelnek.

# 8/12Időpont júl. 11. 16:36 Privát üzenet

Te feltehetően egy információmentes közegből érkeztél. Ma ne ma baloldal által írott tankönyvekből tanulhatsz (sőt már jó régóta nem), hanem a Fidesz által diktált könyveket használhatod, mégpedig büntetés terhe mellett. Ami a primitívséget illeti, abban tévedsz. Úgy van írva, hogy ilyen primitív emberek is legalább az ötödét felfogják. Ha a maga valóságában írnák, több probléma akadna. 1. Nem bírná el a diák. 2. El se olvasná. 3. Ha mégis, egy szót se értene belőle. 4. Ha valamit értene, azt garantáltan félreértené. 5. a többit fel se sorolom. Értelmezés következik: mondjuk az ókori Róma 50 kg könyvben nem férne el, meg se tudná mozdítani, ekkora tömegnek hozzá se kezdene, ha megtudná, hogy ez csak Róma, világgá futna. Az akkori cselekményeket ma történelemnek, akkor politikának hívták. Ahogy a mai politikát 10 év múlva már történelemnek. Na most többnyire a diák szülei se értik a mai politikát, pedig ebben élik életüket. A korábbiról meg alig tudnak valamit, tehát azt más semmiképp se értenék. Mit tegyen akkor a gyerek?


Szóval kiskomám neked nem valóság kell, hanem a mostani jobboldali maszlag. Nem általában a jobboldali, mert az akár jó is lehet. Hanem a mai, itteni. Hallgasd az M1-et. Néha történelemnek csúfolja, amit mond.


Az ugye szintén nehezen érthető (vagy inkább sehogy), hogy ami történelemben -oldali, az biztosan hamis. (valódi) Történelmet csak oldalfüggetlenül lehet írni. Pontosabban írni sehogy, csak fáradságos munkával megérteni a korabeli emlékekből. És ezt, ha valakinek van tehetsége, embersége, még tán le is tudja írni mások számára.A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont júl. 12. 19:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Kiskomám :D

# 10/12Időpont júl. 12. 20:48 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Orbán miért azonosítja Magyarországot állandóan a Fidesszel?
A bíróság által elrendelt helyreigazításoknak miért nem szabják meg a minimum idejét illetve a helyet ahol fel kell tüntetni?
Az Origo Facebook-oldalán miért nincsenek kinn a politikai tartalmú hírek?
A lakosság nem tud mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal?
Dr. Yinsen miért kamuzott Tony Starknak a barlangban?
Aki hazudozik a körülményekről, az hogy vár reális választ?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!