Mekkora a különbség egy Lengyelország déli és egy északi részén élő ember mentalitásában?
Figyelt kérdés
2024. febr. 27. 13:51
1/1 anonim 

válasza:

válasza:Alapvetően nincs különbség. Persze vannak kisebb csoportok, melyek valamilyen szinten különböznek, és ezt meg is akarják tartani. Ilyenek pl. a góral-ok, a déli hegyekben élő emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Alapvetően sok különbség van a cseh és a lengyel mentalitás között?
Én körülbelül abban a hitben éltem eddig, hogy a csehek inkább liberálisabbak, míg a lengyelek inkább konzervatívabbak. A csehek a világon a legkevésbé vallásos nép, ezzel szemben a lengyelek a leginkább vallásosak európai szinten. A mostani lengyel választás kapcsán...
Van itt olyan, aki ismeri a lengyel mondókákat, mondásokat, esetleg lengyel állampolgár is?
Lenne egy kérdésem hozzá. Kérem írjon rám, ha magára ismer valaki.
Mi a rossz a lengyelországi életben?
Elnézést, ha hülye a kérdés, de talán köztudott, hogy minden közösségben, kultúrában van valami rossz. Jómagam is tapasztaltam, hogy pl. míg a németekből verik ki az ösztönösséget, érzelmiességet, addig nálunk nem működik semmi, nem történik semmi, a szomszédot...
Hogyan címezzek meg egy levelet, ami Lengyelországba megy?
Lengyelországot, Polandet vagy esetleg Polskat?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!