Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a legjobb kifogás arra...

Mi a legjobb kifogás arra hogy nem akarok inni alkoholt a buliban, anélkül hogy komorrá tenném a buli hangulatot? Én józanul érzem jól magam

Figyelt kérdés
júl. 25. 12:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha magyarázkodni kell, akkor a társaság szar.

Olyan közeget kellene keresned, ami hozzád illik.

Divatból ne járj közéjük, mert igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több.

Én sem iszok alkoholt (sosem), aztán amikor megkérdezik, hogy lehet így élni, visszakérdezek, hogy ja, ettől lesz életem? Rendszerint csend lesz.

júl. 25. 12:44
 2/10 anonim ***** válasza:
45%
Ha a többiek isznak rendesen, akkor biztos, hogy nem lesz miattad komor a hangulat.
júl. 25. 13:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne attól komor hangulat, ha te nem iszol akoholt? Kivéve, ha búvalbévelt arccal ücsörögsz, de azon az alkohol sem segítene.

Másrészt meg ha a társaságnak probléma, hogy egy valaki nemiszik alkoholt, ott a bandával van baj.

júl. 25. 15:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell "kifogás", közlöd, hogy nem iszol alkoholt.
júl. 25. 16:47
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Gyógyszert szedsz/szedtél be, az elég hihető. Vagy vezetned kell másnap reggel. Egyébként meg nem lesz komor a hangulat, de te nem fogod magad jól érezni egyedüli józanként, hidd el.
júl. 25. 16:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell ehhez kifogás? Én sem iszom alkoholt, mert egyszerűen nem szeretem. Sosem volt ebből gond, hogy nem kértem.
júl. 25. 18:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Vezetsz. Az a legjobb kifogás.
júl. 25. 18:44
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

-Te, Józsi nesze itt egy sör. Igyál mán meg valamit. Így elcseszed a hangulatot. Miért nem iszol?

- Kösszönöm de nem..Mert ha iszok; mindenkit meghágok aki a közelemben van. Először is azt aki az italt adja.

júl. 25. 19:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Jó kifogás valójában nincsen, hiszen a nevében is bennevan, hogy ez nem egy valós ok.

A helyes hozzáállás az lenne, ha a valós okot mindanád meg, hiszen elvileg egy buliba mész, ahol valszeg a barátaiddal zalálkozol, akiknek meg amúgy nem szokás hazudozni.

De ha az ismerőseid átverése a célod, akkor mondd pl, hogy májnagyobbodásod lett a rossz étkezéstől és az eddigi alkoholizástól, így orvosi utasításra vissza kell vened minden károsból, gyorsan felszívódó szénhidrátból, zsírból, stb...

júl. 25. 21:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, amit #4 írt.
júl. 31. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Melyik a legjobb vásári kaja vagy ital? Melyik hozza el neked a karácsonyi hangulatot?

Nekem a forró tea és a forralt bor a kedvencem. Ha kinegyek egy karácsonyi vásárra, akkor mindig veszek. Nektek mi a kedvenc vásári dolgotok?

Szerintetek mik a legjobb ár-érték arányú, hangulatos éttermek Budapesten?

Gyűjteni szeretnék pár új helyet, amiket kipróbáljak :) főleg igazi éttermek érdekelnének, nem street foodok.

Bipoláris zavarom van és egy nap alatt váltakozik a hangulatom nagy ingadozásokkal. Mi a legjobb gyógyszer rá?

Lamolepet szedek 200mgot. Eleinte jó volt. Aztán fel lett emelve 300,de mostanába nagyon ingadozok. Főleg depresszios fázis. Litiumrol olvastam ,de nem merném. Kinek mi vált be ?

Milyen, a férfi a legjobb orvossághoz hasonló sorozatokat tudtok?

Olyan sorozatot keresek hangulatban és stílusban, ami a fentebb említetthez hasonló. Nem feltétlenül kell kórházban játszódnia, csak legyen vidám, romantikus.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!