Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Vajon hogyan tudnám zárórakor...

Vajon hogyan tudnám zárórakor tényleg bezárni az éttermet?

Figyelt kérdés
Arról van szó, ha záróra van a vendégek szinte soha nem akarnak elmenni. -Még hadd, igyam ki söröm! Vagy ha már kiitta: -Még egy cigit elszívok! Aztán elszív még ötöt és ott marad. Ez így megy szinte minden nap és engem csak zárásig fizetnek. Hogy tegyem ki a vendéget?
2009. máj. 27. 15:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy éttermem, én nyitottam és én zártam, napközben is sokat voltam bent (Ma már nem tehetem meg, mert családom van). A záróra éjjel 2-kor volt, és akkor meg is kérdeztem a személyzettől,hogy ki az aki plusz pénzért marad? 1-2 ember mindig maradt, akiknek hó végén ki is fizettem a túlórát. Én viszont mindig addig maradtam, amíg az utolsó vendég el nem ment. Ha reggel 6-kor, akkor reggel 6-kor. Szerintem a fizető vendég az első, így, amíg ő még enni-inni akar, addig nekem a rendelkezésére kell állnom. Természetesen, ha személyzetként vagyok ott, akkor túlóradíjért cserébe, de vendéget nem rúgunk ki.


Persze mindez Görögországban volt, kb. 10 évvel ezelőtt, ahol eléggé más a mentalitás, csak hogy egy példát említsek: Görög embernek sértés az, hogy ha a tányérját elveszik előle, mert ezzel úgy érzi, hogy ő már nem szívesen látott vendég. Más-más ország, de az elv szerintem ugyanaz.

2009. jún. 2. 02:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!