Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyországban mindent...

Lucifer-666 kérdése:

A mennyországban mindent fogunk tudni, mint Isten?

Figyelt kérdés
Érdemes a földön olyan dolgokat kipróbálni, amire ott már nem lesz lehetőség?

ápr. 3. 03:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
49%

A mennyországban már nem lesz szükség az emberi szabad akaratra, mert mindent Isten végtelen szeretete hat át. Ez annyira lenyűgözi az embert, hogy hasonló boldogságba esik, mint a Tudás Fájánál tett bűnbeesés előtti korszak. Ez a Megváltó műve és Isten végső akarata, hogy az ő közelsêgêbe éljünk visszakerüljünk az Édenbe.

Ezért van az, ha valaki már a Földön rábizza magát Isten akaratára, akkor a mennyországban még közelebb tud jutni Istenhez.


Ezért van az, ha majd átlépjük a küszőböt és olyanokat probáltunk ki amik Isten ellenesek, avagy bűnt és ellenkezést gyakoroltunk, akkor a túlvilágon már ezeket végtelenül sajnálni fogjuk amikor lepereg életünk történései szemünk elött, és ez lesz az oka annak, hogy nem tudunk részt venni Isten végtelen szeretetében.

Ès azért fogjuk sajnálni mert Mindent Isten tudata hat át, tehát át fogjuk érezni, azt amit Isten érzett akkor amikor a bűnt elkövettük. Ez lesz a legigazságosabb ítélet amit tettünk, hogy Isten szemüvegên keresztül fogjuk látni tetteink sulyát, bánkodását, vagy repeső örömét. Ezért, saját magunk tettei miatt kerülünk abba a rangsorolt helyre ahová saját tetteink vezetnek minket.


Ezért legyél jó, tegyél az emberekkel jóságot, szeresd és adj nekik jót ahogy csak tudsz, mert visszakapod Istentől sokszorosan, mégha bánt is az téged hogy a te szeretededet nem viszonozzák, vagy becsapottnak érzed magad.


Most még a szabad akaratoddal választhatsz bármit kipróbálhatsz ami nem bántja Istent, mert van józan eszed és pontosan tudod mérlegelni mi jó és mi nem. Tudod jól hogy mi a bálvány vagy haszontalan vagy egészségkárosító vagy olyan amivel másoknak ártasz.


Igen, próbálj ki mindent aminek Isten is örül és környezeted is egyetért és örül neki, és tiszta lelkiismerettel megteheted.


De ha már a joságában és hasznosságában kételyeid merülnek fel, ne tedd meg.


Maradjon habtiszta a lelkiismereted, vagy bánkodj a múltad miatt, jobb itt megbánni mint fent, amikor már nem tudod jová tenni mert eltünt a szabad akaratod. Emiatt vinni fognak téged oda ahová való vagy és nem tehetsz semmit ha nem jó helyre visznek.

ápr. 3. 04:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
32%

Nem.

Olyan soha nem lesz a földön sem, hogy az emberek mindenről mindent megtudnak. Akkor véget érne az életünk. Mindig lesz új és új információ, amit Isten megoszt az emberekkel.

ápr. 3. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
15%
Nincs olyan mennyország, ahová te bejuthatnál.
ápr. 3. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 A kérdező kommentje:
#3 bezzeg a robbantgatós barátaidnak igen? Nekem mi a bűnöm?
ápr. 3. 12:15
 5/27 anonim válasza:
45%
Lehet,hogy odaát majd a világ minden tudásával áttekinthetjük a földi életünket.Az igazság szerintem nagyon fájdalmas lenne ha megmutatnák nekünk az emberek titkait amíg a földön voltunk.Lehet,hogy odaát nem fogják ezeket megmutatni még ha kérnénk akkor sem mert abba bele pusztulnánk.
ápr. 3. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
51%
Van egy igerész, amit Pál mondott, hogy "most tükör által homályosan, a másik világon színről színre fogunk látni." János ev. "Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust." Gondolom, lehet kérdezni majd.
ápr. 3. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
0%
Lucifer, mindig becsapsz. Azt hiszem végre egy jó kérdés amire válaszolhatok, aztán kiderül, te mindent tudsz, neked fölösleges írni.
ápr. 3. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
51%

Igen és igen.


De előszőr is érdemes megérteni, hogy a menyország és a pokol nem úgy létezik, ahogy azt előadják. Túlvilágnak sem nevezném, hiszen evilág az is.


Szerintem az Odaát a legmegfelelőbb, de nem úgy, ahogy az Odaát című sorozatban mutatják be a dolgokat.


Halál után-nak sem hívnám, mert ott az idő másképpen telik, értelmezhetetlen az idő a mi testünkkel.


Ha meghalunk feltárúl a létezés egy másik formája. Az emberi test nem alkalmas arra, hogy ezt átélhessük. pont a test az akadálya annak, hogy ezt átélhessük. Ugyanaz lesz odaát, mint ideát, ami van. Lesznek csillagok, ugyanazok az emberek és minden, ami ezen az univerzumon is észlelhető. Minden ugyanúgy történik Odaát, mint ideát, hiszen a kettő gyakorlatilag egy. a különbség annyi, hogy bárhogy tekerhetjük az időt, előre, hátra és a történéseket bármilyen szemszögből vizsgálhatjuk. olyanok leszünk, mint Isten. Ugyanannyi ráhatásunk lesz a világra, mint Istennek. Egyek leszünk az Istennel. látjuk a teremtéstől kezdve az egész történelmet a távoli jövőig.

Minden valaha létező élőlényt, (nem csak embert) ismerni fogsz. Látod az egész életét, akár az ő szemszögéből.

Így nyer majd minden értelmet. Nem lesz titok, nem lesz ismeretlen.

Van, akinek ez maga a menyország, és van, akinek ez a pokol. De lényegében nem számít. Az számít, hogy nincs több titok. Így tehát bármit megtehetsz, átélhetsz, amit valaha valaki megtett. Újraéled. Szerintem van értelme kipróbálni dolgokat. ezzel gazdagítjuk Odaátot mindenki számára. De a legjobb , ha valaki olyat tesz meg, amit még nem tett meg senki.

Odaátot úgy gazdagítod, ha másokat teszel ideát boldoggá és Odaátot úgy szegényíted el, ha ideát embereket teszel boldogtalanná vagy állsz annak az útjába.

Ha belegondolsz Jézus sem tanított másról, hanem csak úgy fogalmazta meg, hogy azt a hallgatóság megértse.

Olyan dolgokat érdemes csinálni, amire alkalmas az emberi test, ami nem sért másokat és ami örömmel tölt el. Szeretkezni érdemes, de akkor nem, ha ezt egy 3. fél sérelmezné. Bizony, Odaát pontosan át fogod érezni a 3. fél sérelmeit is.

Sajnos ugyanúgy megéled mindenki kínjait is. Kivéve, ha hiszel Jézusban. Akkor nem élsz át kínokat. Ezt ő megoldotta. de ha tudatosan kínzol valakit úgy, hogy hiszed a Jézust, akkor nem tudom, hogy azokat a kínokat megúszhatod-e.

Ez, amit mi emberként megtapasztalunk a létezésből és létezésnek hívjuk, csak egy töredéke a létezésnek. Fontos része, sarokköve jelenlegi életünk a létezésnek, de csak a töredéke.

lesz, amit odaát bánni fogsz, hogy megtettél, de azt is bánni fogod, amit esetleg nem tettél meg életed során.

De egyenlőre ezek alapján a jelenlegi életünkkel és jelenlegi döntéseinkkel érdemesebb foglalkozni. Odaát itt lesz nekünk . Lehet évtizedek múlva, de itt lesz nekünk.

ápr. 3. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
48%
ja és nem, nem szívtam semmit már vagy egy éve
ápr. 3. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem igen, mert a történelem végén Isten felfedi a "terveit", kiderülnek az emberek titkai, lelepleződnek sokan, tehát mind az emberek szándékait, mind Isten szándékait fogjuk ismerni.
ápr. 3. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!