Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A teológia alapján hová...

Jégszív kérdése:

A teológia alapján hová kerülnek a lelkek a test halála után? Egyből Isten ítélőszéke elé, vagy a vagy a "béke álmát alusszák", várva az "utolsó ítéletet"?

Figyelt kérdés

Talán ide kapcsolódik:

Egy szellemvilágban mi indokolja Jézus és a Szűzanya testének "mennybevitelét...?"

A válaszként idecitált bibliai idézetektől mindig fölállt a szőr a hátamon. Most viszont egyáltalán nem venném zokon jelenlétüket...

ma 17:03
A kérdező szavazást indított:
Egyből megjelennek Isten ítélőszéke előtt
"A béke álmát alusszák"
Új testbe kerülnek
Egyéb (kísértetként munkálkodnak, kóborolnak a világban, stb.)
3 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
Egyéb. Sehova. Nincs lélek. Biológiai lények vagyunk.
ma 20:28
 2/2 Potyondi Gergely ***** válasza:

Amikor Lázár és a gazdag meghalt, nem merültek mély álomba, hanem Lázár a mennybe, a gazdag pedig a pokolra jutott.

Lukács16,22-23

Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám keblébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak keblében.

Ha jól emlékszem, Simon Gábor atya is beszélt az egyik videójában arról, hogy két ítélet van.

A katolikus lexikon szerint is van a különítélet, és van az utolsó ítélet.

Zsidókhoz9,27-28

És miképpen elvégzett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet,

Jelenések20,12-15

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek [könyve]; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedetei szerint.

És a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik őnáluk voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

A pokol pedig, és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

ma 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Hívők! Keresztény/hívő emberként szerintetek milyen helyeken dolgozhatnék közgazdászként (ökonofizika, közgazdasági fizika) és hol biztosan nem?

Azért merült fel bennem a kérdés, mert fontos számomra a keresztényi erkölcsiség az életem megszervezésében, valamint a társadalomról alkotott elképzeléseimben is. Diák vagyok, de látom a jelenlegi rendszerek igazságtalanságát: a vadkapitalizmus - különösen ha a...

Vajon bálványimádás szó szerint isteníteni politikusokat, hajlongani előttük, "megváltónak", "megvilágosodottnak" nevezni őket?

Régebben a Fidesznél és a DK-nál is jelen volt ez elsősorban nyanyák között, de most a Tiszánál lángolt ez fel fiatalok és középkorúak között rendkívül erősen. Engem eléggé emlékeztet egy modernizált császárkultuszra. A legkeresztényibb és ilyen területen...

Keresztény, hívő emberek dolgozhatnak nagypénteken?

A nagypéntek nem ünnepnap, hanem pont hogy az ellentéte. Elvileg az ünnepeket szokás munkaszünettel megtartani, nem pedig a szomorú gyásznapokat. A böjt önmegtagadásra épül, márpedig pont, hogy a munka nem kényelmes és nem a pihenés.

Mennyire cseresznyézés vagy következetlenség, ha keresztényként, katolikusként bizonyos kérdésekben konzervatív, másokban haladóbb vagyok?

Például az erkölcsi és a dogmatikai kérdésekben csőkonzervatív vagyok. Elvetem a liberális teológiát/modernizmust, ami a végén már Jézus feltámadását, meg a Biblia ihletettségét/üdvtörténeti kérdésekben való tévedhetetlenségét is tagadja, valamint szintén elvetem a...

Kalki eljövetele és Krisztus második eljövetele között lehet valamilyen kapcsolat?

A II. vatikáni zsinat és sok mai protestáns és ortodox felekezet véleménye alapján minden világvallásban megjelenik az a bizonyos isteni szikra és eredet, mely ugyanattól az Istentől származik, ettől függetlenül a kereszténységben bontakozott ki Jézus Krisztus által a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!