Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ószövetségben olvassuk,...

Az ószövetségben olvassuk, hogy Isten nem ossza meg az Ő dicsőségét mással. Az Újszövetségben pedig nagyonsok helyen olvassuk, hogy Jézus Krisztusé a dicsőség örökön örökké. Most vagy Jézus is Isten? Vagy a biblia hazudik?

Figyelt kérdés
2011. márc. 14. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
3 rész : atya , fiú , szentlélek ^^
2011. márc. 14. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:

"Miért háborognak a nemzetek? A népek miért kovácsolnak hiú terveket?

A föld királyai fölkelnek, nagyjai összeesküsznek az Úr ellen és Fölkentje ellen:

"Törjük össze bilincsüket, tépjük szét rabláncukat!"

Aki az égben lakik, az mosolyog rajtuk, kineveti őket az Úr.

De egyszer majd haraggal fordul feléjük, és kemény szót intéz hozzájuk:

"Én szenteltem fel Királyomat a Sionon, szent hegyemen."

Az Úr végzését hirdetem; Ő így szólt hozzám: "A Fiam vagy, ma adtam neked életet.

Kérd tőlem, és örökségül adom neked a népeket, birtokodul a föld határait.

Vasvesszővel verheted őket, és mint a cserépedényt, összetörheted."

Nos, királyok, térjetek észre, föld urai, hadd intselek benneteket!" (Zsolt, 2, 1-11)

"Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el.

Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve. Ez azt jelenti: Velünk az Isten."

2011. márc. 14. 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:
nem ossza, hanem osztja
2011. márc. 14. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

A Biblia szerint, az Atya Istent soha senki nem látta, az egyszülött fiú, aki a kebelében van, az jelentette ki őt. Az Ószövetségben, mint orcájának angyala, Ő jelenik meg minden esetben. Ő látogatta meg Ábrahámot, Ő küzdött Jákobbal, aki az Ő dicsőségét látta, vagy Mózes is, aki Isten dicsőségét látta Jézussal beszélt szemtől szemben, mint ember szokott szólani a barátjával. És végül az ő dicsőségét látta Ézsaiás, mikor beszélt ő felőle, ahogyan János apostol hivatkozik rá.

Üdv. Péter

2011. márc. 14. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Isten mindenkivel megosztja a dicsőségét,aki kéri ezt,és hajlandó tenni is érte.pont ezért ő az Isten; azzal,hogy mindenkinek megmutatja magát,kinyilvánítja,hogy nem önző,nem fukar,nem irigy,hanem mindenkire kiárad.a dicsőség nem kizárólag Jézus Krisztusé örökkön örökké,mindenkinek adott a lehetőség,és eljuthat olyan szintre is,mint Jézus.és igen,Jézus Isten,de ez nemcsak egyedül neki adatott meg.mindenki Isten.
2011. márc. 15. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Jézus Isten volt? (Kérdésed túl rövid, hívőktől kérem a válaszokat. )

Nem értem ezt. Sokszor említik hogy Jézus Isten volt, vagy hogy "végül is Isten volt az, aki meghalt a kereszten és nagyon sok ilyen dolgot szoktak mondani az emberek, amikről nem tudom eldönteni, hogy most Istenről, vagy Jézusról van-e szó?

Jézus a kereszten valóban megijedt, hogy elhagyta Isten?

Ez egy valóságos emberi félelem volt? Nem tudta, hogy Isten biztosan nem hagyja el Őt végleg? Mi történhetett pontosan és mit élhetett akkor át Jézus?

Ki az "Alfa és az Omega" Jézus, vagy Isten?

A Jel.1,18-ban Úr Isten-t ír és Mindenhatót, utána pedig Jézus mondja magáról, hogy Ő a kezdet és a vég. Most akkor melyikük az?

Jézus a teremtő Isten?

Akkor, hogy lehet az Isten Fia?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!