Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csinált Jézus, miután...

Mit csinált Jézus, miután feltámadt?

Figyelt kérdés
Nem olvastam a Bibliát, ez a része hallomásból sem ismerős. Komolyan kérdezem, nem akarok kötözködni.
2012. ápr. 9. 12:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Állítólag még párszor megjelent az apostoloknak és most az Isten jobb oldalán van.

Mivel mi még élünk, így nem tudjuk, hogy mi van, mert hogy nem az, ami a földön, az 99.9%

2012. ápr. 9. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
40 napig tanította még a tanítványokat, azután felment a Mennybe. Onnan pedig elküldte a Szent Szellemet.
2012. ápr. 9. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi az a Szent Szellem, és miért küldte?
2012. ápr. 9. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Elküldte a Szent Lelket, hogy eszünkbe juttassa mindazt, amit tanított. Ez a pünkösd.
2012. ápr. 9. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Isten Szent Lelke/Szelleme által tanított Jézus olyan bölcsen, azon keresztül prófétáltak a próféták, stb... Miután felment a mennybe, elküldte, hogy akik hisznek benne, ők is tehessenek ilyen dolgokat a Szent Lélek által.

Egyébként feltámadása után még 40 napig itt volt, és megjelent a tanítványainak, hogy higgyenek neki, hogy tényleg a messiás volt, nem csak egy bölcs tanító. Ettől lett olyan erős hitük, hogy később meghalni is képesek voltak a hitükért.

2012. ápr. 9. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Beült egy kocsmába, megivott egy korsó sört, majd elbattyogott egy Guns n' Roses koncertre. :P


Feltámadt a halottak közül és egy ideig még megjelent a tanítványoknak, hogy tudassa velük a feltámadás tényét valamit kiadja nekik az utolsó feladatot, miszerint: "tegyetek tanítványommá minden embert".

Elküldte a Szentlelket (vagyis a hitet és értelmet).

Majd fölemelkedett a mennybe.

2012. ápr. 9. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Jézus vasárnap, a zsenge kéve bemutatásának zsidó ünnepén támadt fel, mintegy első "zsenge" a halottak közül. Az első ember aki tudomást szerzett erről Mária Magdaléna volt, aki ezután elfutott az üres sírtól a tanítványokhoz. A többi asszony később érkezett a sírhoz, ahol angyalokkal találkoztak, majd Mária Magdaléna visszaérkezett a sírhoz Péterrel és Jánossal. A tanítványok távozása után találkozott Mária Magdaléna Jézussal a sírnál. A többi asszony útban visszafelé a sírtól találkozott Jézussal. A tanítványok először nem hittek nekik.


Ezután Jézus megjelent Péternek majd az emmauszi tanítványoknak. Később Jézus megjelent 10 tanítványnak, szemrehányást intézett hozzájuk a hitetlenségükért, Tamás ekkor nem volt jelen.


Jézus nyolcadnapra megjelent a 11 tanítványnak és ekkor hangzott el a híres Tamásnak szóló bizonyságtétele. Legközelebb Jézus hét tanítvánnyal találkozott a galileai tónál. Itt megismétlődött a csodálatos halfogás és a vele kapcsolatos tanítások. Péternek megbocsátott a többi tanítvány előtt, és visszahelyezte őt pásztori szolgálatába. Ekkor hangzott el híres próféciája Péter és János további életcéljáról, szolgálatáról.


Ezután Jézus a tanítványoknak egy galileai hegyen jelent meg, majd több mint ötszáz embernek – erről már Pál apostolnál olvashatunk egyik levelében, ahogyan arról is, hogy ezután jelent meg külön Jakabnak is.


Végül Jézus utolsó megjelenése tanítványainak az Olajfák hegyén történt. Itt hangzott el nagy misszióparancsa: "Menjetek el és tegyetek tanítványokká minden népet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva nekik, hogy tartsák meg mindazt, amit parancsoltam nektek, és én ti veletek vagyok minden nap a világ végezetéig. Ámen!" Ekkor történt a mennybemenetele és a kíséretéből visszamaradt angyalok kijelentése.


Feltámadása után 40 napon át jelent meg a fentiek szerint a mennybemeneteléig. Azonban ezután is olvashatunk a megdicsőült Jézus megjelenéseiről látomásban, először Istvánnak – aki az első vértanú volt, majd Pál apostolnak a megtérésekor, végül pedig János apostolnak Pátmosz szigetén, így született meg Jelenések könyve.


Üdv. Péter

2012. ápr. 10. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. ápr. 10. 05:25
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
Én maradnék a Gun' and Roses -os sörös változatnál :D Bár én úgy olvastam a bibliában, hogy Metallica koncertre ment.
2012. máj. 17. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!