Kedves Jehova tanúi, hiszitek e, hogy Jónás 3 nap és 3 éjjel volt a cet gyomrában?
A kérdés nem provokáció. Ha nem vagy elég erős, ne olvasd tovább, nehogy megrendüljön a hited.(Semmi durva rész nincs benne, csak kérdések).
Ha hiszitek, akkor felvetődik néhány kérdés:
1. Hogyan tudta lenyelni Jónás? A legnagyobb ma ismert halfaj a cetcápa, ami planktonevő, tehát a nyelőcsöve nem emberi táplálékra van specializálva(tehát kicsi, szűk). De tegyük fel, hogy lenyelte őt.
2. Hogyan maradt életben Jónás levegő nélkül?
3. A gyomorsav miért nem marta szét Jónás testét?
Ha nem hiszitek, akkor meg megkérdőjelezitek a Biblia, sőt Jézus szavát? Hiszen Jónást Jézus is megemlítette.
És ha hiszitek, hogy Jónás tényleg túlélte(sőt megtörtént az eset) ezt, akkor miért nem hiszitek, hogy Isten 6 nap alatt teremtette meg a világegyetemet?
És még lenne egy utolsó kérdésem, Mózes idejében hány napból állt egy év? Mármint az ő időszámításuk szerint?
Mivel én úgy tudom, hogy ők a hold állását nézik, de ez nem biztos. Valaki elmagyarázhatná.
A válaszokat előre is köszönöm.
Kedves kérdezö, most néztem bele ebbe a témába egy kicsit.
De megírom milyen érzést váltott ki belölem hirtelen a válaszod.
Azt írod itt lent, hogy megy a terelés. Hát már bocsáss meg mi a csudának teszel fel kérdést, ha a felelöket tereléssel vádolod?
Muszály hogy pont a te nézetedet vallják? Hiszen így te terelsz!!!
Katy
Katy, nem tudom te mit nevezel terelésnek, de én azt, ha leírok egy kérdést, és nem arra kapom a választ. Ez a terelés. Mert vagy nem akar, vagy nem tud(ha nem tud, azt megértem), vagy ha válaszolnia kellene, akkor összeütközésbe kerülne(mondjuk az adott vallás tanításaival).
Hát már te is bocsáss meg, de te sem vagy jobb nálam, mivel te is vádaskodsz, hogy én vádaskodom.
És nem muszáJ, hogy a nézeteimet vallják, csak nem tereljenek mert azt nem szeretem. Ha felteszek több kérdést, akkor írjanak mindegyikre választ, vagy ha az egyikre nem tudnak, akkor írják, hogy arra nem tudnak, mivel így ez terelésnek minősül(nálam).
Szóval a kérdés, ha elhiszitek, hogy Jónás 3 nap a hal gyomrában volt, elhiszitek a 10 csapást és a vörös-tengeri átkelést, akkor miért nem hiszitek el a 6 napos teremtést??
"Én pont ezt nem hiszem el, de egyébként minden mást elhiszek"
Ha elhiszed, hogy Isten hat nap alatt teremtett mindent, ha elhiszed, hogy Mózes a tengert kettéválasztotta, elhiszed, hogy Jézus meggyógyított sokakat, elhiszed, hogy mindaz, aki ránézett a rézkígyóra, megmenekült, elhiszed, hogy a szamár megszólalt, hogy Dániel bajtársai bent sétálgattak a lángoló kemencében, hogy Jézus feltámadt a halottak közül, elhiszed, hogy Jézus a vízen járt, feltámasztott a halálból egyetlen szavára több embert, meséld már el, hogy miért pont a Jónás esete zavar ennyire?
"Ha hiszitek, akkor felvetődik néhány kérdés:
1. Hogyan tudta lenyelni Jónás? A legnagyobb ma ismert halfaj a cetcápa, ami planktonevő, tehát a nyelőcsöve nem emberi táplálékra van specializálva(tehát kicsi, szűk). De tegyük fel, hogy lenyelte őt.
2. Hogyan maradt életben Jónás levegő nélkül?
3. A gyomorsav miért nem marta szét Jónás testét? "
Hogyan támasztotta fel Jézus Lázárt? Csoda útján.
Hogyan beszélt Isten az egő bokornál Mózeshez? Csoda útján.
Hogyan maradt életben Jónás? Csoda útján.
Márk 10:27 az Istennél minden lehetséges.
"És ha hiszitek, hogy Jónás tényleg túlélte(sőt megtörtént az eset) ezt, akkor miért nem hiszitek, hogy Isten 6 nap alatt teremtette meg a világegyetemet?... Mózes idejében hány napból állt egy év? Mármint az ő időszámításuk szerint? "
Nem az számít, hogy Mózes idejében hány napból állt egy év, hanem hogy akkor mennyi időből állt, amikor Isten elkezdett teremteni. 2Péter 3:8 egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
A Biblia szerint Istennél egy nap akár ezer esztendő is lehet. És tekintve, hogy mikor Isten elkezdett teremteni még volt sem nap, sem ember, kétlem, hogy 24 órás napokkal volt mérve az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!