Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Sátán szuperhős?

A Sátán szuperhős?

Figyelt kérdés

Ugyebár a Sátán uralja a Poklot.

A Pokolban a gonoszak bűnhődnek.

Tehát a Sátán egy szuperképességekkel rendelkező lény, aki a gonoszakat bünteti, azaz szuperhős.

Ugyehogy?

2014. máj. 8. 23:03
 1/9 anonim ***** válasza:
28%

wtf? :O

menj szépen aludni,szia

2014. máj. 8. 23:13
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Akkor lenne szuperhős, ha a jókat megvédené a rosszaktól.

Nem a büntetésen van a hangsúly, hanem a mások felemelésén és megmentésén.

2014. máj. 8. 23:19
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Így Luciból megint csak a szilvás bukta maradt.
2014. máj. 8. 23:19
 4/9 anonim válasza:
szerintem ne nézz ilyen filmeket, rossz hatással van rád xD
2014. máj. 8. 23:34
 5/9 anonim ***** válasza:
33%

Kedved kérdezö, elveszem a kedvedet,

a Sátán csupán a mesében uralja a poklot.

A Biblia szerint nem. Nincs olyan hatalma, nem adatott neki soha sem.

Nem szuperhös, ö egy szupergyilkos, szuperhazug, szupercsaló. Tudod halálra van itélve a gonosz démonaival együtt.

De nem is a pokolba lesz vetve, hanem a Bibliai "gyehenába, a 'tüzes tóba´. Tudod milyen hely ez? Ha akarod kiírom neked hozzá a Bibliai verseket

Katy

2014. máj. 9. 07:01
 6/9 János114 ***** válasza:
58%
Szégyeld magad kisfiam ma nincs vacsora
2014. máj. 9. 11:03
 7/9 A kérdező kommentje:

"Akkor lenne szuperhős, ha a jókat megvédené a rosszaktól. "

Érdekes szempont, de vitatható, elvégre elzárja a bűnösöket, így valóban védi a jókat.

Viszont továbbgondolva a kérdést, Isten ellenben folyton szabadon engedi a gonoszokat, örök jutalmat ad nekik. És neki is vannak szuperképességei. És folyton örök kínoztatásra rendel tömegeket, kivéve a közvetlen sleppjét - szerintem ez kimeríti a szupergonosz fogalmát!

2014. máj. 9. 11:35
 8/9 fGhw39-84th ***** válasza:

"Érdekes szempont, de vitatható, elvégre elzárja a bűnösöket, így valóban védi a jókat. "

Szerintem jó megközelítés, mivel a pokolban szenvedő gonosz lelkek már nemnagyon árthatnak az élőknek, inkább kegyetlenkedésnek tűnik amit csinál. Szóval nem valani hősies. Ugyanakkor feltétlenül szuper képességei vannak, ha kibírja a pokol kénköves izzását. Mondjuk itt is kérdéses, hogy vajon jó neki-e ott lenn, vagy ő is szenved? Mert elvégre angyal volt (vagy mifene), így valószínűleg a pokol neki se 'Hawaii'. :D

"Nem szuperhös, ö egy szupergyilkos, szuperhazug, szupercsaló."

A biblia alapján istenre sokkal igazabb a 'szupergyilkos' kifejezés...

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=lpfkqUee_cs

"És folyton örök kínoztatásra rendel tömegeket, kivéve a közvetlen sleppjét - szerintem ez kimeríti a szupergonosz fogalmát!"

Látod, méghogy a biblia nem nevel éltre!? :D A mostani magyar keresztény kormány pont ezt csinálja!

2014. máj. 9. 20:16
 9/9 anonim válasza:
60%

én nem hiszek a pokolban, de ha van akkor sem egy ilyen kénköves katlan, ahol nagyon meleg van :)

Az egyház azt tanítja, hogy isten büntetésből kitaszította a mennyországból a sátánt, a sátán pedig azon szorgosodik, hogy jó embereket is bűnre csábítson, és ők se kerülhessenek a paradicsomba, szóval, ha a pokol létezne és egy nagyon meleg kénköves katlan lenne (ami szerintem tök röhejes) akkor sem túl hősies odajuttatni ártatlan embereket. De amúgy a kérdezőnek jár egy pacsi, mert lássuk be mégiscsak, milyen k*va jó megközelítés ez már nem? Meg istennek is pacsi, hogy olyan embereket teremtett akik ekkora baromságokat találnak ki :D

2014. máj. 10. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!