A Sátán szuperhős?
Ugyebár a Sátán uralja a Poklot.
A Pokolban a gonoszak bűnhődnek.
Tehát a Sátán egy szuperképességekkel rendelkező lény, aki a gonoszakat bünteti, azaz szuperhős.
Ugyehogy?
Akkor lenne szuperhős, ha a jókat megvédené a rosszaktól.
Nem a büntetésen van a hangsúly, hanem a mások felemelésén és megmentésén.
Kedved kérdezö, elveszem a kedvedet,
a Sátán csupán a mesében uralja a poklot.
A Biblia szerint nem. Nincs olyan hatalma, nem adatott neki soha sem.
Nem szuperhös, ö egy szupergyilkos, szuperhazug, szupercsaló. Tudod halálra van itélve a gonosz démonaival együtt.
De nem is a pokolba lesz vetve, hanem a Bibliai "gyehenába, a 'tüzes tóba´. Tudod milyen hely ez? Ha akarod kiírom neked hozzá a Bibliai verseket
Katy
"Akkor lenne szuperhős, ha a jókat megvédené a rosszaktól. "
Érdekes szempont, de vitatható, elvégre elzárja a bűnösöket, így valóban védi a jókat.
Viszont továbbgondolva a kérdést, Isten ellenben folyton szabadon engedi a gonoszokat, örök jutalmat ad nekik. És neki is vannak szuperképességei. És folyton örök kínoztatásra rendel tömegeket, kivéve a közvetlen sleppjét - szerintem ez kimeríti a szupergonosz fogalmát!
"Érdekes szempont, de vitatható, elvégre elzárja a bűnösöket, így valóban védi a jókat. "
Szerintem jó megközelítés, mivel a pokolban szenvedő gonosz lelkek már nemnagyon árthatnak az élőknek, inkább kegyetlenkedésnek tűnik amit csinál. Szóval nem valani hősies. Ugyanakkor feltétlenül szuper képességei vannak, ha kibírja a pokol kénköves izzását. Mondjuk itt is kérdéses, hogy vajon jó neki-e ott lenn, vagy ő is szenved? Mert elvégre angyal volt (vagy mifene), így valószínűleg a pokol neki se 'Hawaii'. :D
"Nem szuperhös, ö egy szupergyilkos, szuperhazug, szupercsaló."
A biblia alapján istenre sokkal igazabb a 'szupergyilkos' kifejezés...
https://www.youtube.com/watch?v=lpfkqUee_cs
"És folyton örök kínoztatásra rendel tömegeket, kivéve a közvetlen sleppjét - szerintem ez kimeríti a szupergonosz fogalmát!"
Látod, méghogy a biblia nem nevel éltre!? :D A mostani magyar keresztény kormány pont ezt csinálja!
én nem hiszek a pokolban, de ha van akkor sem egy ilyen kénköves katlan, ahol nagyon meleg van :)
Az egyház azt tanítja, hogy isten büntetésből kitaszította a mennyországból a sátánt, a sátán pedig azon szorgosodik, hogy jó embereket is bűnre csábítson, és ők se kerülhessenek a paradicsomba, szóval, ha a pokol létezne és egy nagyon meleg kénköves katlan lenne (ami szerintem tök röhejes) akkor sem túl hősies odajuttatni ártatlan embereket. De amúgy a kérdezőnek jár egy pacsi, mert lássuk be mégiscsak, milyen k*va jó megközelítés ez már nem? Meg istennek is pacsi, hogy olyan embereket teremtett akik ekkora baromságokat találnak ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!