Jehova tanúi Rotterhami Bibliát olvasnak?
köszi mindenkinek a választ:)
EGyébként... nem hiszek a felekezetekben. GYümölcstelennek tartom a róluk szóló vitákat is. A szeretet által munkálkodó hit a lényeg. Hit Jézusban.
Újvilág fordítás,de a Károlit is elfogadják.
Kedves hozzászólók!Majd minden egyháznak megvan a saját fordítása,melyet rendszeresen átdolgoznak ,újra kiadnak.Illetve legtöbb egyháznak van olyan fordítás,amelyet teljesen elutasít.Katolikus,protestáns stb...nyilván hasonló okokból teszik ezt.
Nem demagóg hozzászólásokkal kellene egymásnak beszólogatni,hanem elgondolkodni azon,hogy mit jelent szeretni felebarátot és ellenséget egyaránt.(hegyi beszéd)
Ez lenne a keresztényi magatartás,függetlenül attól milyen a vallási hovatartozásod.Ez lenne az,ami miatt elmondhatnád magadról,hogy keresztény vagy.(vagyis Krisztust követed)
Igen kedves utolsó válaszoló vannak átdolgozott Bibliák minden vallásban de a tartalmuk mindegyiknek ugyan az. Újított Bibliák de nem ferdített Bibliák. Most,hogy a katolikus Bibliákban vannak az úgynevezett apokrif iratokból is az már más téma.
És igen, a szeretet.
Mond csak te szereted a gonoszt?
Mert én nem szeretem!
Ha valaki eretnekséget hirdet,te elhallgatod?
Ha Krisztus követője vagy,vagyis kereszténynek nevezed magad akkor biztos vagyok benne,hogy szóvá teszed a helytelenséget még akkor is ha azzal megsérted felebarátodat.
Nem szabad a szeretet címszó alatt elhallgatni a tévedéseket mert akkor semmi értelme azt mondani,hogy meg van benned a felebaráti szeretet,mert hazuggá teszed magad.
Egy szerető szülő megszidja gyerekét vagy néha lehet,hogy fegyelmezi is ha valami rosszat tesz,de azt nem azért teszi mert gyűlöli,hanem azért mert szereti és félti,hogy ne kerüljön bajba.
Én nem szoktam senkit csúfolni hite miatt de mindig szóvá teszem ha olyasmit tanít ami nem Krisztusi. És ilyenkor nem az emberre haragszom hanem arra amit képvisel. Azt gyűlölöm aki a háttérben van.
Tudod van egy közmondás ami a gyerekkoromra emlékeztet vissza.
Mindig amikor valami rosszat tettem és kaptam a "fejemre"sírtam,apám mindig azt mondta,hogy "inkább sírj te most,mint én később". Hosszú ideig nem értettem,hogy mire is mondta ő ezt akkor de aztán én is szülő lettem és megértettem a lényegét.:)
Néha szeretetből bizony "box kesztyűt"kell húzni hogy meg értesd magad és ez nem csak a szülő és gyerek "nézeteltérésre" érvényes hanem embertársaddal szemben is.
De különben Pál is erre ösztönöz bennünket.
Remélem nem sértettelek meg.
Azt hiszem nem akarok parttalan üzengetésbe bele menni,mert mindkettőnknek igaza van a saját szemszögéből.
Azért vettem a fáradságot,hogy válaszoljak a kérdezőnek,mert úgy gondolom gyakran támadnak itt olyan vallású embereket,(nem csak JT-it)akik egyébként jóval keresztényibb módon élnek,mint sok nagy egyházhoz tartozó.A válaszom lényege az lett volna,hogy minden egyház a saját szája íze szerint alakította a Bibliáját,nem csak a JT-k.Ha nem így volna,akkor nem volnának különböző fordítások.
A szeretetre való utalásom pedig azt a célt szolgálta,hogy próbálja mindenki egy kicsit elfogadóbban kezelni azt,ami miatt ellenségesen tekint egy másik emberre,mert esetleg mindkét fél számára hasznos üzenetváltások jöhetnének létre,nem pedig egy -két kipellengérezett vallás közös rugdalása.A vallási témájú kérdések közt ez nagyon jól megfigyelhető és ez elég elszomorító.
Eretnekség...
ami nekem az,az lehet neked nem,vagy épp fordítva...
Ezt mi ketten nem tudjuk eldönteni épp ezért kár belemenni,mert pont ez ver éket a vallásosak közé.
Számomra csak az a sajnálatos,hogy az ilyen fórumokon nem értelmes ember módjára próbálnak érvelni egymásnak a "keresztények"
És köszönöm az udvarias válaszod,egyáltalán nem volt sértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!