Tényleg Noé bárkáját találták meg Törökországban pár évvel ezelőtt?
Szia!
Hívő ember vagyok, véleményem szerint nem Noé bárkáját találták meg Törökországban. A probléma avval van, hogy tudomásom szerint több olyan hír is volt, miszerint megtalálták a bárkát, és egyik sem minősült hitelesnek. Ha jól tudom, a Genezis szerint az özönvíz körülbelül 4000-4200 évvel ezelőtt volt. Előbb azt kéne tehát bizonyítani, hogy az a bárka, amit találtak, valóban abból az időből származik, amikor az özönvíz volt. Tudomásom szerint azonban a tudományos világban azonban nem általánosan elterjedt tény, hogy valóban i.e. 2000 körülire lehet datálni azt a bárkát (ha egyáltalán tényleg bárka).
Az 1. válaszoló vagyok.
Igen, valami ilyesmit én is olvastam, talán pár éve volt ez. De azt is olvastam, hogy volt, aki kétségbevonta az i.e. 2000 körüli időre való datálást. Ezért írtam, hogy a tudományos világban nem általánosan elterjedt tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!