Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez melyik vallási irányzat?...

Ez melyik vallási irányzat? (videó alább)

Figyelt kérdés

Ezt láttam korábban már eredeti hanggal, de talán levették, mert nem találom. Most csak ezzel a zenei aláfestéssel jött elő egy másik kérdésnél. Kérdésem az volna, hogy az iszlámon belül ez melyik irányzat és lehet-e tudni, hogy melyik országról van szó.

https://www.youtube.com/watch?v=hbFVAu1WYbw

2016. jún. 24. 16:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Egyik sem. Ez a Sátánizmushoz tartozik, mivel ez a démonokkal való betöltekezés, más néven a kundalini-jóga.

https://www.youtube.com/watch?v=8P9TOHiBH4g

Magyarországon a Hit Gyülekezete az egyik fő zászlóvivője ennek.

2016. jún. 24. 20:01
 2/13 anonim ***** válasza:
69%

Mellesleg Pakisztánban volt. De ennek SEMMI KÖZE nincs az Iszlám bármelyik ágazatához sem. Ez szimpla sátánizmus.

https://www.youtube.com/watch?v=597yWhqKujw

2016. jún. 24. 20:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Az iszlám szúfizmusának egy modernebb irányzata lehet.
2016. jún. 24. 20:13
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
Kedves Dzsimi, a Hit Gyülekezetében Jézus Krisztus halálát, eltemettetését és feltámadását hirdetik, és Jézus nevét dicsőítik. A jóga az önmegváltáson alapul, vagyis nincs szükségük egy Megváltóra. Csak az ilyen betonfejűek nem akarják ezt megérteni, és elfogadni, amilyen te vagy.
2016. jún. 24. 21:21
 5/13 A kérdező kommentje:

Én is valami szufira tippeltem, esetleg egy siíta szektára. De nem tudom, ez mennyire van elterjedve, vagy mennyire elszigetelt jelenség, igazából ez érdekelne. Meg hogy mióta létezik.

Amúgy viszont tényleg teljesen ugyanazt produkálják, mint a karizmatikus keresztények. Még nyelveken is szólnak :) Kár, hogy az eredeti videót már leszedték.

2016. jún. 25. 10:15
 6/13 A kérdező kommentje:

# Piros Fehér Zöld

Köszi a Pakisztánt, bár nem tudom mennyire korrekt az infó. Abból gondolom, hogy a másik videót is ugyanaz posztolta, ami tök hülyeség. Az nem kundalini-jóga amit ott látunk. Még csak távolról sem hasonlít rá.

2016. jún. 25. 10:20
 7/13 anonim ***** válasza:
A szúfizmus gyökerei a középkorig nyúlnak vissza, VIII. századig. Napjainkban szerte az iszlám világban jelen vannak, különböző iskolái. Hogy a videóban szereplő éppen melyik azt nem tudni. Ilyet még nem láttam szúfiknál, amit a videóban láthatunk nem egy általános dolog.
2016. jún. 25. 13:16
 8/13 anonim ***** válasza:
35%

Magyaráztok a szúfizmusról meg a siitákról aztán nem hogy Koránt de még a saját Bibliátokat sem olvastátok.Ennek ami a videón van semmi köze az iszlámhoz, mert ez, elragadtatás és társai ellenkezik az iszlám alapjaival. Az egyik ugyan pörög mintha derwis táncot lejtene, de hogy ennek a valódi iszlámhoz semmi köze az is biztos. Honnan tudom? Van jópár teológus a családban, nem egy vallásirányzatot tanulmányoztam én is. Áttértem az iszlámra. Ismerem a siita és szunnita tanokat is, ez ami a videón van az haram vagyis tilos. Max pakisztánban találsz ilyet, de azok kb annyira muszlimok mint az ISIS.

Szerintem ha pakisztáni vagy indiai, urdu szektáknál keresel akkor nagyobb eséllyel találod meg, mint a valódi muszlimok között.

2016. jún. 25. 14:16
 9/13 anonim ***** válasza:

"Magyaráztok a szúfizmusról meg a siitákról aztán nem hogy Koránt de még a saját Bibliátokat sem olvastátok."

Valaki mondta hogy mi konkrétan keresztények vagyunk?

Hogy a szúfizmusnak semmi köze az iszlámhoz, az így ebben a formában nem igaz.A szúfik muszlimnak vallják magukat, követik az iszlám öt alapillérét, és a sharia betartását is megkövetelik. Azonban úgy tartják Isten egyéni tapasztalás útján megismerhető, szemben az orthodox iszlámmal amely szerint nem. Orthodox szemszögből a szúfizmus nevezhető eretnekségnek, de hogy semmi köze ne lenne az iszlámhoz nem igaz, hiszen mégis csak ebből merít. Ugyanakkor senki nem mondta hogy ez AZ iszlám, szóval nem értem hova a nagy felháborodás. A muszlimok szeretnek mindenen feldühödni ami őket negatív színben tüntetné fel hogy EZ NEM ISZLÁM, miközben szíveseben ócsárolják a kereszténységet azzal hogy egyes neo-protestáns egyházakra mutogatnak, hogy ez a kereszténység...

Nem kell szúfikért Pakisztánig menni, nagy szerepet játszottak az oszmán birodalomban is, és mai napig jelen vannak Törökországban.

2016. jún. 25. 14:45
 10/13 anonim ***** válasza:
38%

# 9

Nem arról van szó, hogy a szúfik nem muszlimok, hanem arról, hogy a videón szereplőknek semmi közük a szúfizmushoz.

Mellesleg senki nem mondja a pünkösdi-karizmatikus szektákra, hogy: "Ez a kereszténység", mert ők épp annyira keresztények mint amennyire az al-Kaida muszlim. Semmi közük nincs a kereszténységhez.

2016. jún. 25. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!