Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan fontos a materiali...

Miért olyan fontos a materialistáknak, hogy igaz legyen az evolúció, egyáltalán mi a tétje annak, hogy igaz-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Ha minden magától keletkezett és az egész univerzumnak nincsen semmi értelme, akkor nem mindegy hogy honnan jöttünk, ha úgyse megyünk sehova?! Ha minden élőlény küzd az életben maradásért, miközben a materialista evolucionizmus szerint maga az élet nem marad életben /az univerzum hőhalála, meg ilyesmi/, akkor mi értelme az egésznek? Minek küzdeni az életben maradásért, amikor a jutalom az örök halál?!

/A materializmusban nincs jó, nincs rossz; az életnek nincs célja; és az embernek nincs semmiféle szerepe a létezésben. Alig száz éve hisszük ezt, és a halálunkon vagyunk - és minden jel szerint el is pusztulunk.” /Az anyag vallása/

Nem inkább azért erőltetik az evolúciót a materialisták, hogy az istenhívőket eltérítsék a hitüktől? Miért nem mindegy nekik, hogy ők mit hisznek, ha úgy is minden mindegy?

2016. júl. 4. 12:05
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/337 anonim ***** válasza:
100%

Jó, csak azért egyszerre lehetőleg összetartozó dolgokról beszéljünk. Ha pl. nem egy végtelen istenről beszélünk, akkor tőle ne várjunk el végtelen dolgokat.

Ha pedig a keresztények istenéről beszélünk, ott vegyük figyelembe, hogy ő viszont végtelen. Ebből aztán sok dolog következik - amiről nem feltétlenül ír mindről a Biblia.

2016. júl. 18. 18:19
 242/337 Cerevisiae ***** válasza:
96%

@237 (Mojjo): "de a makroszkópikus világ leírásába ez nem zavar bele."

No, no! Itt böngéssz plíííz!:

[link]

Vagy hirtelen ez (bár csak az elejébe kaptam bele):

[link]

2016. júl. 18. 18:26
 243/337 Cerevisiae ***** válasza:
97%

@Mojjo: "egyébként megvan Asimovtól az Alapítvány sorozat?"

Sértegetsz? Ez most komoly kérdés volt?

Egyébként valóban jól idevág az észrevételed.

Mellesleg azt tudtad, hogy Asimov lazán kijelentette, hogy az egész Csillagok háborúja ötlet az ő Alapítványából jött? Trantor vasbolygó (egyetlen egy hatalmas város az egész). Ráadásul a Galaktikus Birodalom fővárosa is. Öszvér, az agyeltérítő (jedi lovag), asszem ugyanúgy csuhában jártak a fő-Alapítványiak...stbstb. Tuti, hogy Asimov-tól vették az alapokat, sőt, az alapvonulatot is. És bár imádom a Csillagok háborúját, de ha az Alapítványból csinálnának filmet, sokkal de sokkal gyorsabban rohannék a moziba, mint a...

2016. júl. 18. 18:38
 244/337 anonim ***** válasza:
96%

"A "mindenható" pont ezt jelenti."

Erre viszont akkor Bibliai igét kérnék. Abból kiindulva hogy a keresztény Istenről egyedül ez tekinthető elfogadott forrásnak, az teljesen lényegtelen hogy te hogyan értelmezed a mindenhatóságot.

A keresztény Istenről bármit csak úgy lehet levezetni, ha az egész gondolatmenet a Biblián alapul. Különben csak egy fiktív istenről van szó, akit te elképzeltél magadnak, akinek azonban lehet hogy köze nincs ahhoz ami a Szentírásban áll.

Az én elképzelésem is a korábban említett 1Mózes 6:6-ból született, ami azért elég sokatmondó. Ahogyan azt Cerevisiae is fejtegette korábban, az elszomorodás, hogy egyszercsak elkezd bánkódni valaki, csakis úgy lehetséges hogy valamit nem várt. Vagy egyszerűen mást remélt, mint ami bekövetkezett. Ha a szabad akarattól függetlenül (jelentsen ez most a kérdéstől függetlenül bármit is) Isten nem csak mindentudó, hanem mindent előre látó is lenne, akkor nem érezhetett volna így.

2016. júl. 18. 18:44
 245/337 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#241-re

Elnézést. Lehet, hogy valóban kissé csapongok.

2016. júl. 18. 18:45
 246/337 anonim ***** válasza:
Miért ne érezhetne úgy? Jeremiásnak egyfolytában panaszkodott, pedig akkor is tudta, sőt fel is vázolta, hogy mi fog történni, mégis ajánlott a népnek egy minimálprogramot, ha betartják, ott maradhatnak örökre.
2016. júl. 18. 19:04
 247/337 Mojjo ***** válasza:
95%

@240 tudom, utaltam is rá :)

@242: köszi, ilyenkor is látszik, hogy van értelme ezeknek a topicoknak, még ha nem is a kérdező szempontjából :)

@243: komoly hát :) A sokat olvasó emberek között is vastagon vannak, akik nem olvasták, nem mindenkit érdekel ez a műfaj. Amúgy érdekes, nem nagyon vettem észre soha párhuzamot az Alapítványok, meg a Star Warsok között. Szerencsére. Nem egy ligában játszanak. Még ha szedtek is onnan ötletet, hasonló a helyzet, mintha a Nyomorultakat hasonlítgatnánk az Izaurával, vagy tudom is én mivel.

A kedvencem az Én, a robot filmes (tudod, Will Smith-el) "feldolgozása". Rengeteg pocsék, a könyvet csak nyomokban követő filmfeldolgozás van, de ez... Itt még nyomok sincsenek. Semmi. Nulla. Egy kommersz sz.r, ahol csak a cím egyezik. Szégyentelen dolog volt lenyúlni ezért a mű címét...

2016. júl. 18. 19:34
 248/337 Cerevisiae ***** válasza:
95%

"Miért ne érezhetne úgy?"

Ha te végtelen ideje tisztában vagy azzal-, és minden egyes időpillanatodban tudod-, és így minden időpillanatban át is éled, hogy mondjuk meghalt a kutyád, akkor vagy végtelen ideje szomorú vagy, vagy már réges-rég túltetted magad rajta, vagyis valójában sohasem voltál emiatt szomorú, bár lehettél volna, ha nem várt eseményként következett volna be, de nem ez történt, mert te tudtad előre.

Nézd, barátom! Te is látsz előre sok mindent, hogy mi fog történni nagy valószínűséggel, sőt, még ha nagyon okos is vagy, akkor számos alternatívát előre megláthatsz, azonban bármire fogsz jutni, nem fogsz előre szomorkodni, mert tudod, hogy ezek csak alternatívák és még egyik se következett be.

Próbáld már beleélni magad abba, hogy valamely eseményről ha egész örökéletedben tudsz, akkor azt is fogod tudni, hogy semmi sem változtathat a dolgok menetén, mert tudod, hogy akárhogyan és akárkit figyelmeztetsz, a baj be fog következni, hiszen te előre látod, hogy a bajt-hozók hogyan fognak tuti dönteni.

Nem egyszerű ebbe beleélni magad, de nem is lehetetlen. Legalább próbáld meg! Ilyen mindenható előrelátás mellett nincs reményed arra, hogy elszomorodj, mert pontosan tudod, hogy tök felesleges szomorkodni, a dolog be fog következni.

Erre csakis egy megoldás van! Ha elvarázsolod magad, és megszünteted az előrelátásodat, vagy korlátozod. Meglepetés és izgalom, csakis ebben az esetben érhet, és csakis ebben az esetben reménykedhetsz abban, hogy a tanácsaid és intelmeid esetleg segítenek, mert NEM tudod előre, hogy tényleg segítenek-e majd, és ha segítenek, akkor örülsz, és nem szomorkodsz.

Örülni is valaminek csak úgy lehet, ha az meglepetésként és / vagy valaminek az olyan beteljesülése történik meg, ami kérdéses volt. Minél nagyobb a kockázat, a sikeres beteljesülés annál váratlanabbul ér, és az örömöd is annál nagyobb. De ehhez semmiképpen nem szabad tudnod előre a jövőt!!!

Könyörgöm!!! Miért szoktad bujtatni az ajándékokat??? Miért fontos neked az, hogy az ajándékaidról a megajándékozandó ember ne tudjon előre semmit se???

2016. júl. 18. 19:47
 249/337 Cerevisiae ***** válasza:
100%

@Mojjo: "Nem egy ligában játszanak"

Szent igaz!

Will Smith ügyben is egyetértés, bár a fickót nagyon csípem...:)

2016. júl. 18. 19:52
 250/337 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy előre tudnám, hogy bekövetkezik a baj,akkor is ha figyelmeztetem, de én akkor is figyelmeztetném.

Nekem is nagy kedvencem volt Asimov, vagyis most is az :) Tényleg, elő is keresem...

2016. júl. 18. 20:20
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!