Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Mit nevez Armageddonnak a Biblia?


 2008. okt. 13. 23:32  Privát üzenet  

A válaszok
Szimbolikus végső küzdelmet a Földön a visszatérő Krisztus és a sátán (hívei) között. Egyesek megpróbálják konkrét földrajzi és időbeli koordinátákkal felruházni, de nem érdemes ilyen jósolgatásokba belemenni, mert úgysem tudja senki pontosan. A szimbolikus tartalom a lényeg, hogy egyszer véget ér a gonoszok garázdálkodása.

A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont 2008. okt. 14. 04:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
isten háborúját jelenti pontosan, a gonoszokat ekkor egy végsö csatában fogja elpusztitani, azt nem tudni milyen modon, de a biblia leirja az emberek a kövek alá bujnának félelmükben, és az elemi erők megrendülnek. félelmetes.

A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont 2008. okt. 14. 15:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ja és világméretü lesz, ugy ahogy előzö válaszoló is irta nem konkrét helyre vonatkozik.

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont 2008. okt. 14. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A meridói síkságot.

Volt ott pár kisebb csetepaté a bibliai időkben.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont 2008. okt. 14. 16:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Miért esik oly sok szó Armageddonról?


„Tudja, visszatérek az Önök ószövetségi prófétáihoz és az Armageddont megjövendölő bibliai jelekre. Jómagam is kiváncsi vagyok, vajon mi alkotjuk-e azt a generációt, amelynek meg kell látnia Armageddont.” — Ronald W. Reagan, az Egyesült Államok elnöke, 1983. október 18-án.


„Az apokalipszis ma már nem bibliai leírás; nagyon is valóságos lehetőséggé vált. Az emberi történelem során még soha nem kerültünk annyira közel ahhoz a ponthoz, amitől életben maradásunk vagy elpusztulásunk függ.” — Javier Perez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, 1982. június 8-án.


„ARMAGEDDON” ma mindenütt szóbeszéd tárgya. Ez a baljós csengésű szó egyre gyakrabban hangzik el papok, politikusok, államférfiak, tábornokok, tudósok, sőt még közgazdászok ajkáról is. Csupán az Egyesült Államokban, legalább tizenötféle, 1983-ban megjelent könyv használta címszavában az „Armageddon” szót. De más könyveknek is ez volt az alaptémája. Ezekből is több millió példány elkelt.


Talán különösnek tetszett, hogy az Armageddon szó annyira felkapott lett napjainkban, holott az első és egyetlen rá vonatkozó utalás csupán a Bibliában található (Jelenések 16:16, Károli). Persze nemcsak a papok támasztottak igényt e szó használatára. Az 1800-as években nem-bibliai értelemben is kezdték már a szót használni. De csak a XX. század elején vette fel a „nagy csatával” vagy „végső háborúval” való rokonértelmű jelentését.


Azóta az Armageddon szó fokozatosan behatolt a legkülönbözőbb szakterületek szótáraiba, de más-más árnyalati jelentéssel. Amikor 1912-ben Theodore Roosevelt újból megpályázta az Egyesült Államok elnöki székét, az Armageddon szónak választási hadjáratában politikai színezetet adott. Büszkén kijelentette: „Töretlen szívvel és el nem homályosuló szemmel állunk Armageddon előtt, és harcolunk az Úrért.” Mondanunk sem kell, Roosevelt elvesztette az újraválasztásáért indított politikai csatáját.


Napjainkban az egész világ retteg, és gyakran esik szó Armageddonról, mert sokféle veszély fenyegeti az emberiséget: itt van a nukleáris világpusztulás réme, vagy az atomfegyverek robbanása következtében beálló hosszan tartó nukleáris tél, vagy közel-keleti háború, vagy a világgazdaság hirtelen összeomlása. Mi is tulajdonképpen Armageddon?


Az „Armegeddon” kifejezés egy olyan szóból származik, amely a Biblia jelképes nyelvezetéről közismert Jelenések bibliai könyvében található. Ott János apostol ezt írja: „És láttam három, békához hasonló tisztátalan ihletett kijelentést kijönni a sárkány szájából, és a vadállat szájából és a hamis próféta szájából. Ezek a valóságban démonok által ihletett kijelentések, és jeleket tesznek és eljutnak az egész föld királyaihoz, hogy összegyűjtsék őket a Mindenható Isten nagy napjának háborújára . . . És azok összegyűjtötték őket arra a helyre, amelyet héberül Har-Magedonnak neveznek” (Jelenések 16:13–16).


Armageddon vagy Har-Magedon a héber Har Meghid·dohn′ szó görög megfelelőjének transzliterációja, ami azt jelenti: „Megiddó hegye” vagy „A seregek gyülekezésének hegye”. Összefüggésben van a „Mindenható Isten nagy napjának háborújá”-val. Armageddon tehát nem politikai csatározás, se nem gazdasági katasztrófa, se nem nukleáris tömeghalál, se nem valamilyen emberi konfliktus. Armageddon inkább az Isten háborúja.A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 36%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont 2008. okt. 22. 22:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bár Isten háborúja,mégis a megmentés azoknak akiknek a nevük benne van az élet tekercsébe

A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont 2009. jan. 2. 09:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
a szó, HarMgiddo, vagyis Megiddó hegye, de Szent Jánosnál csupán jelképe annak, hogy Krisztus legyõz minden Istenellenes erõt.

A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont 2010. júl. 3. 21:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
végítélet

A válaszíró 29%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont 2013. jún. 29. 19:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ki az a személy, aki tiszta szívvel arra vágyik, hogy megtudja mit is tanít valójában a Biblia?
Hol irja a Biblia, hogy nem szabad kamatot kerni a kolcsonadott osszegert?
A pettinget is tiltja a Biblia?
A biblia tényleg elítéli a megerőszakolt nőket?
Miért van minden hotelszobában Biblia?
Mit mond a Biblia arról, hogy ne hazudj felebarátodról, és ne tégy neki keresztbe aljas indokból? Másolnátok nekem be ide ezzel kapcsolatos Bibliai idézeteket?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!