Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit nevez Armageddonnak a Biblia?

Mit nevez Armageddonnak a Biblia?

Figyelt kérdés
2008. okt. 13. 23:32
 1/8 anonim válasza:
78%
Szimbolikus végső küzdelmet a Földön a visszatérő Krisztus és a sátán (hívei) között. Egyesek megpróbálják konkrét földrajzi és időbeli koordinátákkal felruházni, de nem érdemes ilyen jósolgatásokba belemenni, mert úgysem tudja senki pontosan. A szimbolikus tartalom a lényeg, hogy egyszer véget ér a gonoszok garázdálkodása.
2008. okt. 14. 04:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
isten háborúját jelenti pontosan, a gonoszokat ekkor egy végsö csatában fogja elpusztitani, azt nem tudni milyen modon, de a biblia leirja az emberek a kövek alá bujnának félelmükben, és az elemi erők megrendülnek. félelmetes.
2008. okt. 14. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
ja és világméretü lesz, ugy ahogy előzö válaszoló is irta nem konkrét helyre vonatkozik.
2008. okt. 14. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

A meridói síkságot.

Volt ott pár kisebb csetepaté a bibliai időkben.

2008. okt. 14. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Miért esik oly sok szó Armageddonról?


„Tudja, visszatérek az Önök ószövetségi prófétáihoz és az Armageddont megjövendölő bibliai jelekre. Jómagam is kiváncsi vagyok, vajon mi alkotjuk-e azt a generációt, amelynek meg kell látnia Armageddont.” — Ronald W. Reagan, az Egyesült Államok elnöke, 1983. október 18-án.


„Az apokalipszis ma már nem bibliai leírás; nagyon is valóságos lehetőséggé vált. Az emberi történelem során még soha nem kerültünk annyira közel ahhoz a ponthoz, amitől életben maradásunk vagy elpusztulásunk függ.” — Javier Perez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, 1982. június 8-án.


„ARMAGEDDON” ma mindenütt szóbeszéd tárgya. Ez a baljós csengésű szó egyre gyakrabban hangzik el papok, politikusok, államférfiak, tábornokok, tudósok, sőt még közgazdászok ajkáról is. Csupán az Egyesült Államokban, legalább tizenötféle, 1983-ban megjelent könyv használta címszavában az „Armageddon” szót. De más könyveknek is ez volt az alaptémája. Ezekből is több millió példány elkelt.


Talán különösnek tetszett, hogy az Armageddon szó annyira felkapott lett napjainkban, holott az első és egyetlen rá vonatkozó utalás csupán a Bibliában található (Jelenések 16:16, Károli). Persze nemcsak a papok támasztottak igényt e szó használatára. Az 1800-as években nem-bibliai értelemben is kezdték már a szót használni. De csak a XX. század elején vette fel a „nagy csatával” vagy „végső háborúval” való rokonértelmű jelentését.


Azóta az Armageddon szó fokozatosan behatolt a legkülönbözőbb szakterületek szótáraiba, de más-más árnyalati jelentéssel. Amikor 1912-ben Theodore Roosevelt újból megpályázta az Egyesült Államok elnöki székét, az Armageddon szónak választási hadjáratában politikai színezetet adott. Büszkén kijelentette: „Töretlen szívvel és el nem homályosuló szemmel állunk Armageddon előtt, és harcolunk az Úrért.” Mondanunk sem kell, Roosevelt elvesztette az újraválasztásáért indított politikai csatáját.


Napjainkban az egész világ retteg, és gyakran esik szó Armageddonról, mert sokféle veszély fenyegeti az emberiséget: itt van a nukleáris világpusztulás réme, vagy az atomfegyverek robbanása következtében beálló hosszan tartó nukleáris tél, vagy közel-keleti háború, vagy a világgazdaság hirtelen összeomlása. Mi is tulajdonképpen Armageddon?


Az „Armegeddon” kifejezés egy olyan szóból származik, amely a Biblia jelképes nyelvezetéről közismert Jelenések bibliai könyvében található. Ott János apostol ezt írja: „És láttam három, békához hasonló tisztátalan ihletett kijelentést kijönni a sárkány szájából, és a vadállat szájából és a hamis próféta szájából. Ezek a valóságban démonok által ihletett kijelentések, és jeleket tesznek és eljutnak az egész föld királyaihoz, hogy összegyűjtsék őket a Mindenható Isten nagy napjának háborújára . . . És azok összegyűjtötték őket arra a helyre, amelyet héberül Har-Magedonnak neveznek” (Jelenések 16:13–16).


Armageddon vagy Har-Magedon a héber Har Meghid·dohn′ szó görög megfelelőjének transzliterációja, ami azt jelenti: „Megiddó hegye” vagy „A seregek gyülekezésének hegye”. Összefüggésben van a „Mindenható Isten nagy napjának háborújá”-val. Armageddon tehát nem politikai csatározás, se nem gazdasági katasztrófa, se nem nukleáris tömeghalál, se nem valamilyen emberi konfliktus. Armageddon inkább az Isten háborúja.

2008. okt. 22. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Bár Isten háborúja,mégis a megmentés azoknak akiknek a nevük benne van az élet tekercsébe
2009. jan. 2. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
a szó, HarMgiddo, vagyis Megiddó hegye, de Szent Jánosnál csupán jelképe annak, hogy Krisztus legyõz minden Istenellenes erõt.
2010. júl. 3. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
végítélet
2013. jún. 29. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!