Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Szerintetek az alábbi két emberből melyik fog előbb bejutni a Mennyek Országába? (lent)

Van két emberünk:


1) Az első emberünk Istent az IGAZI nevén szólítja, tegyük fel, hogy tényleg tudja mi Isten igazi neve és ő ezen a néven nevezi meg Istent.

De ugyanakkor, csal, hamisít, lop, hazudik, pénzéhes, kihasználja és zaklatja felebarátait, megtiltja szeretteinek hogy egyetemre menjenek tovább, megtiltja a társainak a normális orvosi beavatkozást ezzel kockáztatva életüket és kiközösíti a vele egyet nem értőket.


2) A második emberünk rossz néven szólítja Istent. Azaz olyan néven szól Istenhez, mely név nem Isten valódi neve.

De ugyanakkor segít felebarátain, oktatja és iskoláztatja szeretteit, békét és összetartozást hirdet és szereti testvéreit, akikért akár a tűzbe is menne.


Szerintetek ki jut előbb a Mennybe?


(a kérdés természetesen csak hipotetikus, bármilyen egyezés a valósággal pusztán a véletlen műve)Keress kérdéseket hasonló témákban: Őrtorony, Isten, Jahve, Jehova, Jehova tanúi, vén, tanú, Biblia-hamisítás, gyűlölet, pénz

 2018. febr. 14. 22:42  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Egyik se. A hálál után nincs semmi.

A válasz 29%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont 2018. febr. 14. 22:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez a mai napi többszörösen burkolt Jehovatanú-provokáló kérdés?


Egyébként természetesen a második jutna előbb a mennybe, de megsúgom, nem lesz itt olyan ember, aki az elsőt mondaná.A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont 2018. febr. 14. 23:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

a 2 ik ember , de akár sok ezer vallásura is lehet igaz , és még nem vallásos emberekre is,mert hívő és vallásos az sem mindig ugyanaz.

de /előző hozzászólónak írva/:

jehova személy az biztosan nem,

mert Ők elkülönülést okoznak a tetteikkel-terjesztenek,

és nem összetartozást hirdetnek,nagyon nagyon önző emberek,

és oktatás iskoláztatás az meg pláne igen távol áll tőlük mint prioritás.A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont 2018. febr. 15. 05:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Isten elmondta hogyan hívják (Vagyok), de azt nem mondott soha, hogy ha helytelenül hívja valaki, akkor annyira kicsinyes, degenerált barom (mint aki kitalálta ezt a marhaságot, hogy Istent az emberek által kitalált névvel kell hívni), hogy ezt meg fogja bosszúlni.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18Időpont 2018. febr. 15. 06:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kérdés: Vakamelyik megbánta-e bűneit és bízott-e Krisztusban?

A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont 2018. febr. 15. 07:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A Biblia válaszol: a Név, amit segítségül kell hívni a Názáreti Jézus Krisztus neve. Aki az Ő nevét nem hívja segítségül, annak semmilyen ígérete sincs a megmenekülésre, sőt, valójában kizárja a Biblia, mert nincs más névben üdvösség(ApCsel 4,12). Ám nemcsak azt mondja a Biblia, hogy aki segítségül hívja az Úr nevét megszabadul, hanem ezt is:

"Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, aki Krisztus nevét vallja." (2Tim 2,19)


Aki segítségül hívja az Úr nevét, de nem akar megváltozni, az hiábavalóságra veszi fel az Úr nevét, ami a Tíz Parancsolat szerint súlyos bűn. Így nem megmenekülni fog, hanem súlyosabb ítélet alá esik.


Látom, a képzés számodra különös fontossággal bír. Ám Isten nem képzi az ó természetet, nem küldi átnevelőtáborba, nem küldi bibliaiskolába, nem küldi teológiára, hanem kivégzi. A jó hír nem az, hogy az ó természetnek nem kell meghalnia, hanem az, hogy ez a halál Jézus Krisztus kereszthalálával való azonosulás által történik meg, miközben az alanynak nem kell meghalnia. Ha ez, azaz az ó természet likvidálása elmarad, akkor bármiféle képzés a bennünk élő bűnözőt teszi dörzsöltebbé. Talán Roosevelt mondta, hogy ha valaki lop a vonatról, és elkezdik tanítani, akkor a végén ellopja az egész vonatot. Vagyis a képzés, vagy annak hiánya önmagában nem képez erkölcsi kategóriát. Jó dolog a képzés, de rossz dolog olyan embert képezni, aki az elsajátított tudást a többi ember ellen fordítja. Vagyis a képzés felelősséggel jár. Ha valaki kiképzi a latrot, akkor felelős a később elkövetett bűneiért ő maga is. Ezt csak azért mondom, mert egyáltalán nem olyan könnyű eldönteni, hogy a képzettség-e a jobb, vagy a képzetlenség. Bizonyos emberek jobb, ha úgy maradnak, mert ha tanítják őket sokkal nagyobb károkat okozhatnak, mint egyébként.A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont 2018. febr. 15. 08:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Egyik se, mivel a halál után nincs semmi. A pokol és a menny is még életünkben átélhető, és csak akkor. Kedves vallásos emberek, nyugodtan lepontozhattok, de attól ez még úgy van, ahogy írtam.

A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont 2018. febr. 15. 08:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Úgy van, ahogy írtad? Honnan vagy ebben annyira, de annyira biztos?

A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont 2018. febr. 15. 09:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az, amelyik újjászületett Jézusban, és mindvégig kitart a megszentelődésben. Ezen leírások alapján nem lehet eldönteni

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont 2018. febr. 15. 09:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

kedves kérdező!

Azt remélem azért tudod, hogy a tanúk sem azt gondolják, hogy pusztán Isten nevének használása a megmentés útja.....Ez annyiban fontos, hogy egy személyes kapcsolathoz azért minimum, hogy tudjuk a személy nevét, akivel beszélgetünk, stb... De nem ennyiből áll az igaz imádat. Ez megint egy sarkításA válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont 2018. febr. 15. 09:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi lesz az elsődleges dolgunk amikor az Isten Országába meg érkezünk?
Mi tortent Vona Gaborral? Az egyik legrasszistabb emberből, hogyan lett muszlim? (vagy legalábbis a heten ugy vallotta)
Emberből lehet angyal?
Miért gondolják azt egyes emberek hogy csak a jó indulatukból már Isten Országába kerülhetnek?
Hogy lehet az emberből angyal? Mi a lélek és angyal közötti különbség?
Ki juthat be Isten Országába?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!