Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Mièrt volt szüksèg a megváltásèrt Isten fiára?

Mièrt,volt szüksèg egy,a világegyetem második szemèlyère a megváltásra, ugyanis ember bünözött nem pedig egy magasrangú szellemi lèny.

Keress kérdéseket hasonló témákban: Mièrt? Isten, ember, tèvedett, szellemi.

  máj. 16. 07:48  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Tökéletes helyettesítő áldozat kellett.

A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont máj. 16. 07:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Jézus soha sem nevezte önmagát megváltónak, ezt Pál találta ki, hogy vér kell ahhoz, hogy az Isten meg tudjon bocsátani, kiengesztelődjön. Ez egy borzalmas félre értelmezése Jézus Krisztus áldozathozatalának.

A válasz 11%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 19%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont máj. 16. 08:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert a Biblia szerint ő volt az egyetlen aki mentes volt a bűntől és alkalmas volt arra,hogy az emberek bűneit magára vegye.

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont máj. 16. 08:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Mièrt volt szüksèg a megváltásèrt Isten fiára?"

Mert csak egy tökéletes ember vére válthatta meg az embert a bűntől. A tökéletes pedig csak Isten lehet. Jézus a megtestesült Isten, aki emberré lett értünk


János 10.14 Én vagyok a jó pásztor: ismerem enyéimet, és enyéim ismernek engem, 15mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom juhaimért.


"Jézus soha sem nevezte önmagát megváltónak, ezt Pál találta ki"

Jézus mondta, hogy az életét adja értünk, ez megváltást jelent. Pál nem kitalálta, hanem magyarázza. Nem véletlenül volt az Ószövetség olyan véres. Isten bemutatta, hogy mi jár(na) a bűnértA válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 35%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont máj. 16. 09:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hogy megbukjon a Római Birodalom a fertőjével együtt.

A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 35%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont máj. 16. 09:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jézus tanítása nem fért bele az akkor uralkodó erkölcsi normákba, azért feszítették keresztre. A megváltás nem az élőkre vonatkozott. Meghalt alászállt a poklokra és az itt lévő lelkeket oldozta fel a bűntudatuk alól.

Jézus keresztre feszítése nem más, mint tanítás. A lélek halhatatlanságát, legyőzhetetlenségét hangsúlyozza. Az örök életet hirdeti. Azt jelenti nem test vagyunk, hanem szellemi lény. A test pótolható.A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont máj. 16. 09:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

5


A Római Birodalom majd 500 évvel túlélte a Jézuskádat. :)A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont máj. 16. 10:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
imakommandós nevű felhasználó válasza:

Mert egy hitvány, hiábavaló bünös lélek semmire sem jó és nem kell senkinek. Ahogy Jézus is mondta, az ilyeneket még az emberek is "kidobják és eltapossák".

Isten számára haszontalan lett volna egy ember önfeláldozása, de Jézus szent, ártatlan, szeplőtelen és a bünösöktől elválasztott volt, akinek a vérét Isten olyan értékre becsülte, hogy a Földön eddig élt és a jövöben születendő összes ember minden időben elkövetett bűnére engesztelést ad, és kiváltja őket a bün büntetése alól ha hisznek benne. Ezt a vért semmi mással nem tudta Isten hepyettesiteni. Az arany és ezüst Isten számára veszendő holmi ami pusztulásra van itélve, de Jézus ereiben isteni élet csörgedezett.

Máté 26:28 Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont máj. 16. 11:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

7


Azért rossz volt már onnantól élni. Jeruzsálem pusztulása, zsidóság szétszéledése, keresztények üldözése, tömeges halála mely csak 300 után tiltódott meg. Érdekes, hogy akkor hirtelen pogány vallásokat eltörölték és pont a pogányokat kezdték el üldözni.


Érdekes a [link] WIKIn történelmi eseményként említik Jézus tevékenykedését.A válaszíró 35%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont máj. 16. 13:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
RachelWarner nevű felhasználó válasza:

Én egyszer úgy tettem fel ezt a kérdést egy hívőnek,hogy miért kellett Jézus kegyetlen halálát beiktatni több ezer évvel a bukás után az örök életért, és miért nem etette meg inkább Isten Ádámékat az élet fájáról a bűneset után és így azonnal örök életük lett volna. A válasza az volt,hogy azért,mert akkor abban a bukott állapotban lettek volna örök életűek,Jézus azért kellett,hogy egyszerre letisztázza a bűnt is meg az örök életet is. Az meg,hogy ezt Isten miért nem egy csettintéssel csinálta,miért ilyen körülményesen,azt nem tudom.


OFF: Javíts ki,ha tévedek,de a "magasrangú szellemi lény" kifejezés és ennek alkalmazása Jézusra nekem gyanúsan jehovásnak tűnik. Tanú vagy? Csak mert akkor lenne egy kérdésem. Fordítsuk meg egy kicsit az utolsó mondatodat: miért egy "magasrangú szellemi lénynek" kellett megbocsátania az emberiségnek,ha nem egy angyal törvényeit szegték meg,hanem Istenét?A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont máj. 16. 13:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Jézusnak hány kromoszómája volt?
A Sátán miért lett megteremtve?
A Koránban található Al-maydah 51-et hogyan kell értelmezni?
Létezik olyan vallás, amely a kereszténységhez hasonlóan hisz Istenben, de gonosznak tartja?
Tegyük fel, hogy Isten létezik. Ha egyetlen kérdést feltehetnél neki, mi lenne az?
Iste ezen nem tettére van magyarázat?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!