Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Ha Jézus valóságos Isten és valóságos ember. Akkor mi emberek csak tudatszinten különbözünk Istentől, nagyobb tudással Jézusi csodákra leszünk képesek?

Emberi hardver képes volt futtatni az Isteni szoftvert, ami csodákkal bírt. Csupán a szoftvert kell megszerezni.

Keress kérdéseket hasonló témákban: ember, Isten

  okt. 10. 01:37  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Úgy érted, mondjuk vizet borrá változtatni?

Tokajban már nagyban űzik a 'csodát'.A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont okt. 10. 02:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jézus, az Atyja hatalmával tett "csodákat".

Egyébként pedig a jogi, és az igazságosság vonzatát figyelembe véve az eseményeknek megkell érteni, hogy ember vétkezett, és nem Isten. Ezért ahhoz, hogy Ádám utódai visszakapják az örökéletre vonatkozó Isteni szándékot, Ádámmal egyenértékű embernek kellett jogtalanul meghalnia. Igy kiegyenlitődik a "számla".


Ennél fogva Jézus, teljes mértékben emberi származású volt, semmilyen felsőbbrendüség nem volt benne.

Egyébként is a megváltó égi életében is, istentől származó élőlény, mint bármelyik angyal, vagy ember.

azzal a különbséggel, hogy az Atyja, közvetlenül maga hozta létre, elsőként minden teremtés előtt. Ezért nevezi Fiának. A többi teremtésben Jézus is részt vett, alkotott, azonban az élethez szükséges erőt, energiát, az Atya biztositotta, biztositja, még Jézusnak is.A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont okt. 10. 07:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Anahystor nevű felhasználó válasza:

" Ádám utódai visszakapják az örökéletre vonatkozó Isteni szándékot, Ádámmal egyenértékű embernek kellett jogtalanul meghalnia. Igy kiegyenlitődik a "számla"."


Mondd, ennyire morálisan nulla vagy, vagy tényleg képtelen vagy felfogni, hogy egy ÁRTATLAN büntetése nem ellentételezi SEMMILYEN MÓDON a bűn elkövetését.


CSAK és kizárólag a BŰNÖS megbüntetése az igazságos eljárás.


Isten csak jogtalanság elkövetésével (egy ártatlan szenvedése árán) volt képes "megbocsájtani"???

Morálisan 0!!!


Egyébiránt a megbocsájtás

1, történhet ellentételezés nélkül is

2, ha megbocsájtott, miért van még hatályban a büntetés

(halál, kiűzetés a paradicsomból, fájdalmas szülés továbbra is)???


Tudtommal a megbocsájtás (amnesztia) eltörli a büntetést, és visszaállítja az eredeti jogi státuszt.A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont okt. 10. 08:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Több, mint tudatszinten. Teljes szubsztanciális szinten, tehát mindenhogy, ami a lényegünket érinti. Isten abszolútum, öröktől fogva van. Az ember teremtmény. Sosem lesz belőle Isten, mert a teljes lényege más.

Jézus nem teremtmény, hanem egylényegű az Atyával és a Szentlélekkel. Hogy nem csak Isten, hanem valóságos ember is, ez az ő döntése volt, nem lett volna kötelező neki megtestesülnie.A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont okt. 10. 08:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ennél fogva Jézus, teljes mértékben emberi származású volt, semmilyen felsőbbrendüség nem volt benne."

Ez mondjuk teljesen ellent mond a Lk 1, 26-38-nak. Ami rendben, legyen a te véleményed, csak ilyenkor nem ártana odaírni, hogy ez a magyarázat nem az evangéliumok és a kereszténység Jézus-képe, hanem a sajátod...A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont okt. 10. 08:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ha Jézus valóságos Isten és valóságos ember. Akkor mi emberek csak tudatszinten különbözünk Istentől, nagyobb tudással Jézusi csodákra leszünk képesek?"


Ha Isten hatalmat ad, akkor igen, ha nem ad, akkor nem tudunk csodákat tenni. Ha már informatikai nyelvre terelted, Isten a rendszergazda is, nem csak a világegyetemem tulajdonosa, és ügyvezetőjeA válasz 21%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont okt. 10. 09:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

&5

"Ez mondjuk teljesen ellent mond a Lk 1, 26-38-nak."


Nem, nem mond ellent:(Héberek 10:5) . . .de testet készítettél nekem.

(1Korintusz 15:21) 21 Mivel egy ember miatt lett a halál, egy ember által van a feltámadás is.

Jézus azáltal tette lehetővé a feltámadást, hogy tökéletes emberi életét adta váltságként, ha viszont valamiben is eltért volna Ádám emberi mértékétől, már nem egyenlő a csere.A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont okt. 10. 09:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez valami ókori vérváltságszerű felfogáson alapul, ha mondjuk egy gyilkos megöli a lányomat, akkor a gyilkos apja levághatja egy ujját, vagy akár fel is akaszthatja magát, ám ez csak valami ősi felfogás szerint számíthat fizetségnek, ami meglehet a zsidóknál érvényben volt, de a római jog óta, amin a mai igazságszolgáltatásunk is alapul, semmit nem számít, nem törli el a bűncselekményt, nem mentesíti a bűnt és nem kárpótol senkit a veszteségért.

Így az, hogy Jézust keresztre feszítették, senki másra nem tartozik, csak magára és a bíráira és különben sem hiába tették, Jézus megszegte a törvényt, amiért bárki mást is halálra ítéltek volna az akkori törvények szerint igazságosan, mert ha van egy törvény, akkor azt be kell tartani addig, amíg az érvényes, ezen alapul a jogrendszer.

A jogalkotók az emberi társadalom érdekében hozzák a törvényeket, a társadalmi helyzet függvényében, világos, hogy egy rabszolgatartó társadalomban, ahol a császár a legfőbb irányító és ítélkező, nem lehet az ő törvények által deklarált hatalma ellen lázítani.

Természetesen más törvények érvényesek más politikai szituációban, egy feudális államban, vagy egy szocialista, illetve egy kapitalista politikai berendezkedésben, vagy ahol a demokrácia szabályai érvényesülnek.

A rómaiaknak joguk volt őt a saját szabályaik szerint halálra ítélni, mert olyan bűnt követett el, amiért ez a büntetés volt kiszabva, így nem értem, milyen megváltásról beszélhet valaki olyan esetben, amikor egy halálos bűnt elkövető ember megkapta a neki járó megérdemelt büntetését?A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont okt. 10. 10:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Anahystor nevű felhasználó válasza:

"Jézus azáltal tette lehetővé a feltámadást, hogy tökéletes emberi életét adta váltságként, ha viszont valamiben is eltért volna Ádám emberi mértékétől, már nem egyenlő a csere."


Bocsi, de ez nem cserekereskedelem.

A BŰNÖSNEK kell BŰNHŐDNI az általa elkövetett tettéért, és nem egy ÁRTATLANNAK.


Ezen nincs mit ragozni.


Ha valahol ez nem nyilvánvaló, ott nincs igazság. A te értékrended szerint Ádám bűnéért az egész emberiségnek (ja és az állatoknak is) kell bűnhődni, ami írd és mondd KOLLEKTÍV BÜNTETÉS.


Az én értékrendembe ez nem fér bele.

Hetedíziglen ...

Mocskos egy elnyomó diktatúra, ami ellen minden épeszű ember tiltakozik!


Kérlek ne süllyedj még mélyebbre ebben a morális mocsárba, és vedd már észre mit védesz olyan megszállottan!A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont okt. 10. 13:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ez valami ókori vérváltságszerű felfogáson alapul, ha mondjuk egy gyilkos megöli a lányomat, akkor a gyilkos apja levághatja egy ujját, vagy akár fel is akaszthatja magát, ám ez csak valami ősi felfogás szerint számíthat fizetségnek, ami meglehet a zsidóknál érvényben volt, de a római jog óta, amin a mai igazságszolgáltatásunk is alapul, semmit nem számít, nem törli el a bűncselekményt, nem mentesíti a bűnt és nem kárpótol senkit a veszteségért."

Nem értem a rinyálásod. Ha nem fogadod el Jézus áldozatát, akkor te fogod viselni a bűneid következményét, ahogy szeretnéd. Amiről igencsak lebeszélnélek.

Isten a római jog felett áll, és tökéletesen oldotta meg, hogy ne vesszen oda az emberiség, hanem aki nem kér a bűnből, megmeneküljön. Álmodban nem gondolnád, h micsoda isteni tökéletesség rejlik emögött, és hogy ezzel az üdvözülők milyen szellemi dolgokat nyernek.

Isten pedig a római jog felett áll, ezért Isten. Sokkal tökéletesebbet alkot, mint az emberi törvények.

De amúgy ennyit is írhattam volna erre: és?

Ráadásul a többi szellemi törvényt is kihagytad a számításból


"Így az, hogy Jézust keresztre feszítették, senki másra nem tartozik, csak magára és a bíráira és különben sem hiába tették, Jézus megszegte a törvényt"

Jézus semmilyen törvényt nem szegett meg, még gondolatban sem. El vagy tévedve. Még a Pilátus sem akarta megöletni


"Természetesen más törvények érvényesek más politikai szituációban, egy feudális államban, vagy egy szocialista, illetve egy kapitalista politikai berendezkedésben, vagy ahol a demokrácia szabályai érvényesülnek."

Most magad cáfoltad, de még mindig nem írtad a lényeget


"A rómaiaknak joguk volt őt a saját szabályaik szerint halálra ítélni, mert olyan bűnt követett el, amiért ez a büntetés volt kiszabva, így nem értem, milyen megváltásról beszélhet valaki olyan esetben, amikor egy halálos bűnt elkövető ember megkapta a neki járó megérdemelt büntetését?"

Megint hogy jönnek ide a rómaiak. Ha a rómaiaknak joguk van így törvénykezni, akkor Istennek még inkább joga van a saját törvényei szerint, szóval most megint magadnak mondasz ellent.

Ma egy halálos bűn van, ha nem hiszel Jézusban. Úgyhogy óhajod kész is, megkapják a jogos büntetésüket. Még mindig nem értem, mi a problémád?


@Anahystor, te meg próbáld a keresztánység alapmondanivalóját megérteni, mielőtt tamáskodsz


"CSAK és kizárólag a BŰNÖS megbüntetése az igazságos eljárás."

Úgy lesz, tehát minek reklamálsz?


"Isten csak jogtalanság elkövetésével (egy ártatlan szenvedése árán) volt képes "megbocsájtani"???


Morálisan 0!!!"

Neked morálisan nulla, ha Isten megtestesül és saját vérét adja. Okos, nagyon okos


"Egyébiránt a megbocsájtás


1, történhet..."

Szerintem a te logikáddal ne akarj isteni szintű törvényeket hozni, mert egy hároméves rommá cáfol


"ha megbocsájtott, miért van még hatályban a büntetés"

Mondom, alap keresztény tételek. Kinek bocsájt meg? Aki kéri. Te ateista vagy és mesehívő (evó, materializmus), gondolom te nem kérted a megbocsájtást, különben azt mondanám, h bipoláris vagyA válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont okt. 10. 14:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha egy ember, úgy éli le élete nagyobb részét hogy nem hitt istenben, de "jó" ember volt, akkor ő a mennybe vagy a pokolra kerül?
Miért panaszkodnak annyit az emberek a fogyasztói társadalomra, amikor a tárgyak amiket megveszünk sokszor nagyobb örömet adnak mint az emberek?
Szaniszló Ferenc amiket mond valahonnan meríti, vagy nagyobb része a saját fejéből pattan ki? (a szíriuszi magyarokról tudom, hogy alapvetően más ember gondolata)
Ha egy szlovák és egy magyar (hazai) ember összeházasodik, akkor szerintetek hol élnének nagyobb biztonságban, békében?
Miért van az hogy kisebb városokba több a b*nkó ember mint nagyobb városokba?
Ha egy nálad nagyobb ember kóstolgat, akkor hogyan a legjobb reagálni? Hogy inkább ő vigyázzon magára, mert nem félsz tőle!

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!