Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus Krisztus igaz hite és a...

Jézus Krisztus igaz hite és a mostani "Keresztény" hit között mi a különbség?

Figyelt kérdés

szept. 14. 19:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
Semmi.
szept. 15. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

Ha valaki igaz keresztény, akkor Jézus hitét követi, amit Pál apostol magyaráz el a pogány-keresztényeknek. Tehát semmi különbség nincs.

Akik Pált lehúzzák, nem értik Isten igéjét és Jézust sem, mert aki Jézust érti, érti Pált is, és belátja, h nincs ellentmondás. Pál sem a bűnhődés felől közelít, ez marhaság.

Jézus az ószövetség hatálya alatt élt, akkor a törvény szövetsége volt érvényben, Jézus szavait ebből a szempontból kell értelmezni. Pál főleg a pogányokból lett keresztényeknek ír, ezért sokszor nem a törvény felől közelít, mert a pogányok nem voltak a tórában jártasak.

Pál pont azt tanítja, hogy a törvény nem tesz bűntelenné senkit, maximum képmutató módon, kívülről látszattisztaságot biztosít, az újszövetségben Krisztus lelke belülről tisztítja az embert. És milyen érdekes, hogy Jézus is sokszor beszél erről az evangéliumokban.

Pált azért akarják félretenni sokan, mert Pál teológiája magyarázza az újszövetséget és az ószövetséget is. A legtöbb szekta, a neoprotestánsok főleg Pált szeretik félretenni és saját teológiával hülyítik a tagokat.

Sokan azért nem szeretik Pált, mert szeretnék Jézus szavait ezoteria felé terelni, kiforgatni, pl. 10-es válaszoló. El lehet dönteni, hogy melyik számít. Pál szavai a Bibiában, vagy mai önjelölt próféták "üzenetfogadásai" Jézustól, látomásban. Melyik az ellenőrizhetőbb? Ráadásul mindig fel lett oldva minden látszólagos ellentmondás Pál és Jézus között. Szóval óvatosan mindenféle Pált ignoráló teológiákkal. Nem Istentől, hanem a gonosztól vannak.

szept. 15. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 Red Vixen ***** válasza:
Mi a hasonlóság?
szept. 15. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:

"Pál főleg a pogányokból lett keresztényeknek ír, ezért sokszor nem a törvény felől közelít, mert a pogányok nem voltak a tórában jártasak."


"Törvénye", saját hagyománya volt a pogányoknak is, ezért Pálnak ismernie kellett azt a pogány hagyományt is a zsidók ószövetsége mellett, ha Istenről, Jézusról és igazhitről akart beszélni nekik és át akarta adni nekik, azokat a transzcendens bölcsességek amiket Istentől és Jézustól, hogy megértsék őt(Pált).


Ez teljesen logikus. Magam is így tennék, ha lelki vezetőként szeretnék átadni tanításokat és hitről szóló bölcsességeket egy közösségnek.

Úgy gondolom, hogy Pál a legjobb modszert választotta avval, hogy elméjült a pogányok hagyományában és megismerte azokatm így könnyebb volt új tanításokat társítani a régihez és megújítani, hitet ébreszteni a közösségben.

szept. 15. 14:31
 15/17 Konstant ***** válasza:
53%

Lehet, hogy a - Jézus hite és mennyire vannak ma Jézus követők? - kérdéssel izgalmasabb válaszokat kaptunk volna a "semmi"-nél. Sajnos a mai keresztény hit még nem definiál elég pontosan, hogy mire gondoltál. Hiszen vannak olyanok akik mai keresztények és hitük elfogyott, és vannak akik a mai keresztény hit és a Jézus hite közé egyenlőséget tesznek, mint általános hit Jézusban.


Krisztusnak óriási hite volt, és még az apostolok sem tudtak felérni ahhoz. 'Ha mustármag hitetek lenne..." Ők a fénnyel együtt voltak, mi ahhoz képest a sötétben botorkálunk. Ha Jézushoz mérjük hitünket, vagy beszéljek csak magamról, gigantikus távolság van köztünk sajnos.


Gyermekkorom álmai között szerepel, hogy tudok lebegni és amikor felébredtem a hatása megmaradt, képes lennék lebegni! A hit a gyermekkorban a legőszintébb és a tisztasága vezetne el oda, hogy hitünk működni tudjon.

(Majd ha olyan átütő bölcsesség és szeretet áradna belőlünk, amit már a mondat felénél megérzünk, akkor kezdenénk közeledni Jézushoz.)

szept. 15. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Krisztusnak nem hite volt, hanem konkrétan tudta, hogy létezik Isten, hiszen tulajdonképpen ő maga volt a fia. A tudás már nem hit.
szept. 15. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 Konstant ***** válasza:
48%
Igen, ragozhatjuk tovább is, nem tudása volt hanem fény a világ világossága.
szept. 15. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!