Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikusok szemében minden...

A katolikusok szemében minden keresztény pogány akik nem tartóznak az egyházhoz?

Figyelt kérdés
2023. okt. 12. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. okt. 12. 08:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Pogány (latinul paganus) klasszikus értelemben az, aki nincs megkeresztelve. 4. századi sírfeliratokon szerepelt ez a szó és azt jelentette, hogy nem voltak megkeresztelve.

A nem katolikus keresztények meg vannak keresztelve, az Egyház el is ismeri mindazoknak a keresztény felekezeteknek a keresztségét, akik elfogadják az apostoli hitvallást és a Szentháromság nevére keresztelnek.

2023. okt. 12. 09:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem, a katolikusok szemében a nem katolikus keresztények simán keresztények. Pogányok például a hinduk, buddhisták, muszlimok, mormonok, stb...
2023. okt. 12. 17:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Pogány az, aki nem hiszi, hogy Krisztus az Úr. Valójában ez független attól, hogy ember megkeresztelte-e vagy sem. Isten látja a lelkét mindenkinek.

Úgy vélem megkeresztelve is pogány valaki, ha az ateizmust hírdeti. De megkereszteletlenűl is keresztény az, aki az Urat dicsőíti. Sőt, sokkal keresztényebb az, aki cselekszi is a tanítást, még ha nem is hallotta, mint az, aki pusztán hallgatója de nem cselekszi.

Üdvözűlni az embernek lehetetlen. De Istennek minden lehetséges.

2023. okt. 13. 08:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem
2023. okt. 23. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Kedves egykori katolikusok! Hogyan változott a hitetek és miért?

Ideértek mindenkit, aki Római Katolikusnak lett keresztelve és nevelve de legalább egy fonos ponton eltér a véleménye a hivatalos katiolikus állásponttól. Szeretném megjegyezni, hogy én nem tartom magam katolikusnak, szóval a kérdésben semmi számonkérő jelleg nincsen.

Honnan jött pontosan a katolikusoknál ez a vérző kereszt, sima kereszt, feszület stb imádat?

Tényleg nem értem. Szerintem ez nem 1 olyan dolog aminek látványára valakinek a gatyájába kéne élveznie. Meggyőződésem,hogyha Jézus mind ezt látja vagy visszatérne közénk és látná,hogy így emlékeznek meg róla ő se örülne neki. Ő is annak örül,ha a tanait...

A katolikusok hogyan értékelik világtörténelmi szemszögből a kereszténység államvallássá tételét Rómában?

Az adventistákhoz jártam, ott lényegében Sátán győzelmét látták az eseményben. Szerintük a Jelenések könyvében a pergámumi levél, és a harmadik pecsét felbontása (fekete lovas) ezt az időszakot jelenti. Érdekelne a katolikusok magyarázata is. Üdv egy agnosztikus ateista.

Mi az oka hogy ilyen hihetetlen mértékben csökken a vallásosak, főleg a katolikusok, keresztények aránya? Az emberek végre kezdenek rájönni hogy az...

Meglepően csökken a vallásosak száma, pl. 92ben a katolikusok száma még 68 százalék volt, 2011es népszámláláskor már csak 37 százalék, ez meglepő csökkenés.Én is vallásos voltam, valóban jártam templomba, de amit láttam hogy az álszentség kezd uralkodni, elfogadás...

Keresztények! Miért féltek a vírustól?

Hiszen mindenhol azt hangoztatjátok, hogy van, aki megvédjen benneteket! Érdekelne a katolikusok véleménye, miért félnek sokan közülük a vírustól?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!