A paleontolgia és általában a tudományok , mint a biológia, a geológia, a régészet, meg általában a csillagászat, karöltve más tudományokkal olyannyira hülyeséggé teszik a Biblia szavait, jogy áttételesen cáfolják a benne felvázolt istenség létét is?
Vegyük például a nagy kihalási eseményeket, amelyekből öt volt a földtörténeti korokban, mikor az élőlények zöme kihalt, helyet adva új létformáknak.
Minden mai élőlény ilyen túlélő, amik küzül a főemlősök, köztük az ember egészen fiatal létformák, a teljes leszármazási vonal ismeretével, megjelenédük időpontjainak tudásával.

Én ateista vagyok, paleontológusnak tanulok, úgyhogy már többször akasztottam össze a bajszomat azokkal, akik tagadják azt, amit én egész életemben művelni akarok. Egyébként vallásos környezetben nőttem fel, mégis én lapozgattam a Bibliát legtöbbször.
Ritka az olyan vallásos ember, aki Bibliát olvas, pláne aki értelmezi. Egyik rokonom szerencsére művelt ilyen téren, viszont ő hívő. Mégis megállapodtunk abban, hogy a Biblia az akkori emberek elméleteit és magyarázatait tükrözi, és lehet az egész szimbolikus is. Szóval nem minden hívő veszi szó szerint a Bibliát, és fröcsög ha egyáltalán meghall valami 6000 évesnél régebbi leletről szóló hírt. Itt tényleg azokkal van a baj, akik max gyerekbibliákat olvastak egész életükben, és nem a történetek filozófiai álláspontját hozzák fel, hanem amit nyersen elolvastak. Funkcionális analfabétáktól ne várd el hogy felfogjanak bármit is a saját könyvükből.
Habár nem hiszek Istenben, nem lehet bebizonyítani hogy létezik, de azt se lehet hogy nem létezik. Ahelyett hogy az ateisták és a vallásos emberek folyton egymásnak esnének, tanulhatnának a másik szempontjáról, és csinálhatnának kulturáltabb vitákat is normális érvekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!