válasza:1
A kérdés az volt, melyik a legrosszabb. :)

válasza:Nekem a református. Isten elrendeli a bűnbeesést, a bűnös embereket pedig kárhozatra ítéli akiknek a bűneit szintén Ő rendelte el, azért hogy majd meg lehessen őket büntetni.
A katolikus szerint Isten megengedte a bűnt és a kárhozatot de nem rendeli el a szó szoros értelmében hogy valaki bűnt kövessen el és jól el lehessen ítélni a pokolban.
A zsidó vallás egyáltalán nem hisz az örök pokol létezésében, náluk a bűnös max 12 hónapig szenved egy tüzes helyen.

válasza:

válasza:Nekem kifejezetten ellenszenves minden olyan vallás, amely arra tanít, hogy máshogy kell bánni azokkal akik nem abba az adott vallásba tartoznak.
Sajnos ilyen a mainstream iszlám. Sajnos ilyen a mainstream judaizmus.
Ezen kívül gyanúval tekintek minden olyan vallásra, ahol az aszketizmus egy tiltott vagy legalábbis helytelennek vélt dolog. Ilyen a mainstream iszlám. Ilyen a mainstream judaizmus. Ilyen a szikh vallás.
A new age-es vallásokat pedig egytől egyig mindenestül elítélem és elutasítom.

válasza:Meggyőződésem: EGYIK SEM GONOSZ!
Csak minden korban bárhol akadnak aljas emberek, akik alantas szándékuk kiélésére kiforgatják a vallási tanokat, hogy a maguk javára fordítsák!
Ezért magyarázom úgy tűnik, hiába...
Minden vallásnak két rákfenéje van:
- Az álszent KÉPMUTATÁS,
- és az ostoba FANATIZMUS!
Egész más lenne a válasz, ha azt kérdeznéd: MELYIK A LEGOSTOBÁBB...?
Erre viszont hadd ne én adjam meg a választ...

válasza:“Meggyőződésem: EGYIK SEM GONOSZ!”
A meggyőződésed TÉVES!

válasza:Tudom, hogy nem ez a kérdés, de szerintem nem a vallásokkal van gond - néhány extrémtől, mint pl. a szcientológia* - hanem egyes vallási vezetőkkel, akik túlzott mértékben rátelepszenek a hívek magánéletére.
Pl. volt egy protestáns ismerősöm, a lelkészük tiltotta a színházba, operába járást, a versenysportot, mert a Bibliában nincs utalás arra, (valóban nincs), hogy Jézus valaha is járt volna színházba, operába, vagy sportolt volna.
*Föltéve, hogy a szcientológia vallás. Szerintem üzlet.

válasza:"szcientológia"
Igaz, erről - meg a Hitgyüliről - meg is feledkeztem.
Mentségemre szolgáljon: Morális és történelmi szempontból nem is számítottam őket a klasszikus vallások közé.
Kapcsolódó kérdések:
Lehet könyv, játék, sorozat, anime, film stb.! Tényleg gonosz! Nem olyanra gondolok hogy obito mert annyira nem gyilkolászott le mindenkit élvezetből, meg azért vált ilyenné mert elvesztette rint, valami rossz történt a múltjában, nem hideg vérű gyilkos! Én viszont...
És mi a rövid storyja, rövid jellemzése?
Bocsi, csak el vagyok képedve, mennyien szídják az exüket, akiket x hónapi vagy évig szerettek, akivel összeházasodtak. Jó persze, vannak kivételek. De mi változik attól, hogy itt kigyót-békát mondok az exemre? És az anyukáikra miért haragszanak az emberek? (igen, itt...
Kérlek titeket, a válaszaitokat a következőképpen formázzátok: 1. szönryűség/gonoszság 2. szönryűség/gonoszság 3. szönryűség/gonoszság ... 1. igazolás (ha van) 2. igazolás (ha van) 3. igazolás (ha van) ... Előre is köszönöm a válaszokat!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!