Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi! Tegyük fel,...

Jehova Tanúi! Tegyük fel, hogy alapítok egy egyházat az "Az IGAZI Jehova Tanúi Egyháza" néven. Hogyan döntenétek el, hogy akkor most melyikünké az üdvözítő szervezet?

Figyelt kérdés

Átvenném minden jelenlegi tanításaitokat, hitelveiteket, egyet leszámítva. Azt állítanám, hogy a ti szervezetek felkentjei nem igazi felkentek, hanem hamisak, és a 144 ezres keret még nem telt be, még mindig van lehetőség újjászületni és Isten gyermekévé válni. Isten engem kiválasztott és felkent, hogy elmondjam nektek az igazságot, hogy egy hamis szervezetben vagytok benne, hamis felkentek vezetnek titeket, és gyertek és kövessetek engem. Aki nem csatlakozik az Igazi Jehova Tanúi szervezetéhez, arra Isten ítélete vár. Tanítalak titeket, csinálok nektek folyóiratokat, amit házról házra járva terjeszthettek stb, és gyertek és kövessétek a szervezetemet...


Az, hogy a tiétek a hamis, azzal bizonyítanám, hogy rengeteg hamis jövendölésetek volt, és számtalanszor ide-oda (egyszer A-t állítunk, utána B-t, majd később ismét A-t) megváltoztattátok a tanításokat új világosságra hivatkozva. Én ilyet nem fogok tenni, vagy ha teszek is, azt bűnként meg fogom vallani és beismerem, ha tévedtem (ebből is fog látszani, hogy az én szervezetem lesz az igazi).


Hogyan döntenétek el, hogy a tiétek, vagy pedig az enyém egyedül üdvözítő szervezet?


2011. aug. 21. 13:17
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
59%
Függetlenül atól, hogy mit csinálsz - a keresztény vallások 90%-a továbbra is azt fogja mondani, hogy ő az egyetlen igazi. A JT különösen.
2011. aug. 21. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:

Eleve problémák vannak veled is: mi az, hogy igazi Jehova? Van hamis Jehova is? Féreérthető.

Jehova igazi tanúi... ezzel meg az a gond, hogy ott voltál 2000 éve? Nem? Akkor miféle tanú vagy te?

2011. aug. 21. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 A kérdező kommentje:
Tényleg félreérthető, pontosabb lett volna ha azt írom, hogy "Jehova IGAZI Tanúinak Egyháza".
2011. aug. 21. 14:38
 4/26 anonim ***** válasza:
64%

Ami azt illeti Jehova Tanúinak köze sincs a kereszténységhez...megmásítják a Bibliát. Olvastam az eredeti szövegeket (eredeti nyelven) és Jehova Tanúinak betoldásait véltem felfedezni az ő fordításukban.


Mellesleg, ahogy a kérdező is írta, számtalan hamis jövendölés, folyamatos változtatások (alapvető kérdésekben, pl. véradás) voltak jelen a történetükben.


Ennek ellenére azt gondolom, hogy a híveiknek olyan mértékben átmosták az agyát, hogy képtelenség lenne őket más körökbe téríteni.

2011. aug. 21. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
Egyetértek kedves utolsó válaszoló. És amit mondtál hogy olyannyira át van mosva az agyuk, erre egy példa: Minden más tanítás ami nem őrtoronytanítás és hallanak róla a tanúk, egyből megbélyegzik és sátáninak ítélik. Miért? Mert "beléjük van operálva", azaz ez már az agymosásnak egyik jele. De még sok másminden is van ami alapján Jehova Tanúit szektaként lehet azonosítani. Sajnos pár kérdést föltettem már énis itt a gyak.kérdéseken amiért bizony Jehova Tanúitól azt kaptam hogy hazudozok, holott saját személyes tapasztalataim van velük. De hát ezek szerint az a sok "hitehagyott" is hazudozik össze-vissza és rágalmaz...
2011. aug. 21. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
63%

Mikor értik már meg a kedves itt látogató személyek,főleg a tanúk,hogy olyan mint Jehova Tanúja a mai korban nem létezik.Vissza kellene menni az időben kb 3000évet és Izrael népéhez kellene tartozni.

Jézus Krisztus feltámadása után vagyunk 2000 éve.Úgy hogy ahogy Ő mondta :Tanúim lesztek ,Júdeában.Samáriában... az egész földön....olvassátok az Ap.cselt.

A Bibliai áláspont tehát Krisztus tanúja.

EBBÖL IS LÁTNI HA VALAKI MÁS MELLET TANÚSKODIK.AZ HAMIS TANÚ,TÉVTANÍTÓ.

Sokan vissza élnek a bibliával,de olyan könyen kilehet szűrni a hamis tanokat,hamis evangéliumot.Egyszerűen megkell vizsgálni ,hogy kiről szól.Ha Jézus Krisztusról szól akkor rendbe van.

De ha még valamit ,vagy valakit hozzá csatolnak,legyen akármilyen logikus vagy hihető,vagy szép,stb....,akkor az már hamis.Mindenki letudja magát ellenőrizni,Vagy az igazságban él,Krisztusban,vagy a mamisságban él Krisztuson kívűl.

Ha valakinek ez nem tetszik ,beszélje meg Jézussal , a János ev.alapján.

2011. aug. 22. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 A kérdező kommentje:
Látom, erre nincs válaszuk a kedves Jehova Tanúknak. Ebből is látszik, hogy nem tudják az állítólagos felkentjeikről szóló állításaikat semmivel sem alátámasztani.
2011. aug. 22. 21:56
 8/26 anonim ***** válasza:
58%
Persze hogy nincs, amikor olyan kérdést teszünk föl nekik amire nincs válaszuk és keményen érintettek benn, akkor lapítanak mint a kutyák...
2011. aug. 23. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 anonim válasza:
35%

Mi az h olyan hogy Jehova Tanúi nem létezik? Csak Jézus tanúi?...

Jézus azért jött a Földre hogy tanítsa az embereket Jehováról és hogy Jehova akaratát cselekedje mindenkor.

és h egy Bibliaverset említsek: (Ézsaiás 43:10) „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem.

2011. aug. 23. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim válasza:
24%

Egyedül nem lennél képes egy ilyen világméretű szervezetet létrehozni és úgy irányítani hogy az gördülékenyen működjön egységesen szeretetben békében!

Erre csak Jehova képes, és Ő irányítja a szervezetét a felkentjein keresztül.

Ez a kérdés csak arra irányul h beleköss valamibe. előző voltam

2011. aug. 23. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!