Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Erre vezet a multikulti...

Erre vezet a multikulti (Krisztus előtt / után elhagyása)?

Figyelt kérdés

[link]

Ezek meghülyültek?

A BBC vallásügyi osztályának vezetője Akil Achmad. Az ő döntése alapján a BBC többet nem fogja használni a Krisztus előtt (BC) illetve a Krisztus után (AD = anno domini = az Ur xxx esztendejeben) kifejezéseket, mert ez sérti az Angliában élő vallasi kisebbségeket. Helyettük a " Common Era and Before Common Era" (közös idő és közös idő előtt) kifejezéseket vezetik be.

Az " University Challenge " es az "In Our Time" programokat már ennek a határozatnak a jegyében készitették el.

2011. szept. 26. 11:21
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
Ide, de még ez a legkevesebb...
2011. szept. 26. 11:27
 2/30 anonim ***** válasza:
92%

Most mi a kérdés?

Magyarul is létezik i.e. és i.sz. is, mindenki azt használja, amelyik szimpatikus neki.

2011. szept. 26. 11:28
 3/30 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk nekem az "nem fér a fejembe", hogy ennyi év együttélés után melyik az a "kisebbségi" angliában, aki azzal sétált be a minisztériumba, hogy őt már annyira zavarja a könyvekben a Krisztus előtt-után, hogy most már vagy megváltoztatják, vagy ő inkább hazaköltözik.

Valamint hogy ki lehetett az, aki erre azt mondta, hogy "Csak azt ne..." és inkább megváltoztatta.

2011. szept. 26. 11:30
 4/30 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként mindegy, az emberek nagy rész ateista.
2011. szept. 26. 11:35
 5/30 anonim ***** válasza:
53%
Helyesnek tartom. Mi is úgy mondjuk, hogy időszámítás előtt, után.
2011. szept. 26. 12:03
 6/30 anonim ***** válasza:
98%
Irigylem Angliát, hogy ez volt a legnagyobb problémájuk. Bár mi se szégyenkezhetünk, nálunk a terek, utcák nevei jobban zavarták a kormányt, mint az államdósság...
2011. szept. 26. 12:16
 7/30 anonim ***** válasza:
Szemfényvesztés, utána is a keresztény időszámítást használjuk, csak más néven. Az ugyanúgy zavaró lehetne valakiknek.
2011. szept. 26. 12:17
 8/30 anonim ***** válasza:
26%
Hajaj, lesz ez még így se! Multikulti = nemzetek halála. Figyeld csak meg, lassan azt is büntetni fogja a törvény, hogy őslakos vagy a kisebbségek mellett (pl.: bűn, hogy magyar vagy egy cigány előtt).
2011. szept. 26. 12:28
 9/30 anonim ***** válasza:
56%

Ez egyszerűen undorító. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha nálunk is ez lenne...

Ja, hoppá, nálunk is ez van. Mégis felkelt ma is a Nap.

2011. szept. 26. 13:12
 10/30 A kérdező kommentje:
Rossz poén volt
2011. szept. 26. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az Atarax gyógyszer szedésének elhagyása után jelentkezhetnek elvonási tünetek?

Körülbelül két hónapig szedtem rendszeresen pánikroham kezelésére. Egy hónapja döntöttem úgy hogy leszokok róla (bár lehet rossz kifejezés, mert a pszichiáter azt mondta, hogy nem lehet rászokni), már csak akkor veszem be, hogyha álmatlanság miatt nem sikerül...

Szülői ház elhagyása? ( (bővebben és témával kapcsolatban további kérdéseim lent)

Ezzel a témával kapcsolatban ezt találtam: 1./ Szülői ház elhagyása A 16.életévet betöltött kiskorú jogosult a gyámhatósághoz fordulni és törvényes képviselője hozzájárulása nélkül kérni, hogy a szülők által kijelölt tartózkodási helyet elhagyhassa. Vonatkozó...

Meddig lehet hatassal a fogamzasgatlo tabletta elhagyasa a mentruacios ciklusra?

Tobb mint ket evig szedtem fogamzasgatlo tablettat, es 2 honapja abbahagytam a szedeset. Az utana kovetkezo honapban 28 napra megjott a menstruaciom, de a mostani elmaradt. Terhes nem vagyok (tesztet mar csinaltam). Valakinek van arrol tapasztalata, hogy meddig szamitsak ilyen kimaradozasokra?

Miért nem működik a multikulti?

Úgy értem akik békésen megvannak egymás mellett. Úgy miért nem működik? Mindenki a saját hagyományait szokásait követi vagy ez nem válik be? (persze az olyanokra értem aki nem erőszakos, meg nem nézi le más szokásait)

Díjugratást meddig jó elkezdeni? És futószár elhagyása után mennyivel lehet elkezdeni, azaz mik a feltételei? (bővebben lent)

most 17 éves vagyok, 2 hónapja járok lovagolni, lassan elhagyom már a futószárat és a díjugratást jobban tetszik, mint a sima tereplovaglás...nem is a verseny miatt, csak simán maga a sport tetszik. köszönöm:) 17/l

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!