Tetszik Istennek az, hogy ennyiféle keresztény felekezet van?
"Igaz ember, akiben meg van a felebaráti szeretet."
Az csak a dolog egyik része. A főparancs nagyobbik része, szeresd a te Istenedet teljes szívvel, teljes lélekkel, teljes elmével és teljes erővel. Ha ezek megvannak, akkor engedelmesség is kell hogy legyen, ahhoz meg ismeret és a laikusság az csak egy kibúvás és a hiszékenységre építés, mint esetedben is.
És hogyan fejezed ki az Isten iránti szereteted, kedves utolsó?
Úgy emlékszem, hogy Pál valahol írja, hogy aki nem szereti az embertársát, az nem szeretheti Istent (akit nem is lát).
"Attól még, hogy valaki nem ismeri, vagy nem hiszi a Bibliát lehet jószívű és becsületes ember. Nem csak keresztények élnek a földön és nem csak vallásos emberek. Miért tartod vaknak és igazságtalannak az Istenedet? Miért nem feltételezed róla, hogy megértő és irgalmas?"
Édesanyád minden nap külön számodra készített egészséges ételeket készít, mire te mondod, hogy neked a gyorséttermi ételek nagyon is megfelelőek, nincs szükséged a házikosztra. (??)
Ugyanígy Isten sem véletlenül íratta meg a Bibliát, hanem azért, hogy mindenki azon szellemi táplálék szerint gondolkozzon és aszerint éljen, vagyis az isteni parancsok és alapelvek szerint.
Hogy te és milliók nem veszik a fáradtságot azt megismerni, hanem a rövid utat választják és még állítják is a maguk nézőpontjának az igazát, ez az isteni szellemi eledel visszautasítása. Anyukád ételének visszautasításával ugyanez a helyzet. Álláspontodat majd Isten a helyére teszi. Több mondanivalóm nincsen.
"„Tamás pedig, a tizenkettő egyike, akit Ikernek mondtak, nem volt velük, mikor eljött Jézus.
Szólt azért neki a többi tanítvány: Láttuk az Urat. Ám ő azt mondta nekik: Ha nem látom az ő kezein a szögek helyét és nem teszem ujjaimat a szögek helyére, és kezemet nem teszem az ő oldalába, semmiképpen sem hiszem el.
És nyolc nap múlva ismét benn voltak tanítványai, Tamás is velük. Bár az ajtó zárva volt, bement Jézus, megállott a középen és így szólt: Békesség nektek!
Azután azt mondta Tamásnak: Nyújtsd ide az ujjadat és nézd meg a kezeimet; és nyújtsd ki a kezedet és tedd az oldalamba és ne légy hitetlen, hanem hívő.
Tamás így felelt neki: Én Uram és én Istenem!
Szólt neki Jézus: Mivel láttál engem, hittél; boldogok, akik nem látnak és hisznek.” (János 20:24-29)
„Aki elvet engem és nem fogadja el az én beszédeimet, van annak, aki elítélje: a beszéd, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon.” (János 12:48)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!