Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hallgat olyan fájdalmasa...

Haggaimester kérdése:

Miért hallgat olyan fájdalmasan nagyon Isten, mintha nem is létezne?

Figyelt kérdés
Miért áldozta fel a fiát ha annak semmilyen látható érezhető eredménye nem lett, az embernek továbbra is szenvednie kell és folyvást várni rá. Az ígéretekkel már tele a raktár. Miért nem ad magából legalább egy kis cseppnyi bizonyosságot, hogy a hallgatása ellenére ő van, és érdemes Istenfélő életet élni?

2016. jún. 28. 17:50
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, hogy a kételkedés nem jó út a bizonyosságboz. Ez közhely. És persze nem tagadom, hogy ha valakit szeretsz, akkor nem bűnös kívánság az, ha legalább kapni szeretnél tőle valamit, amin legalább azzal a cseppnyi bizonyosságként felfedezni vélheted az ő kézjegyét. Kérdés, hogy egy héten egyszer jut-e eszedbe ez a kérdés, vagy sóvárogsz-e valahogy ott legbelül a kocsimosás, vagy a gyerek tanítás, a munkahelye való utazás közben is, valamiféle egzisztenciális módon, ami talán lehetővé tenni segít, hogy észrevedd mindazt, ami felett esetleg elsiklassz...

Vagy pl. hogy adsz-e te is vajon bizalommal magadból, s mondod-e azt valaha, hogy "küldj engem, ha az az akaratod"...

2016. júl. 23. 17:19
 32/43 A kérdező kommentje:

Hát akkor mi lehet a megfelelő út? A gyermek nem,de okkal várja a szülei reakcióit? Sokszor úgy tűnik a kapcsolatunk Istennel egyoldalú és nincs más, csak a hallgatás és nem cselekvés,nekem így tűnik (?) Persze ebben a helyzetben is csak az ember lehet az, aki hibás...gondolom.Lehet nem vagyok túl jó neki már ? Vagyis most is csak az én készülékemben lehet csak a baj, ahogy mondod is,de akkor mi az ?

Fordultam-e valaha is hozzá és adtam-e valaha is magamból?..Nos, az egész eddigi életem több mint a felét "neki" áldoztam, és minden mást a háttérbe szorítottam.

Aztán egyszer csak rá kellett ébrednem 20 év után,hogy annak a vallásnak ahová tartozom semmi köze nincs az igaz Istenhez, csak egy nagy átverés, eretnek, manipulatív emberek játék szere voltam.

Az életem fele így elfecsérelt idő volt csupán.Nekem ezentúl többre van szükségem,...oly nagy baj az, ha egy picit Tamáskodok ekkora csalódás után? Van kiút ebből egyáltalán?

2016. júl. 24. 09:40
 33/43 anonim ***** válasza:

"rá kellett ébrednem 20 év után,hogy annak a vallásnak ahová tartozom semmi köze nincs az igaz Istenhez, csak egy nagy átverés, eretnek, manipulatív emberek játék szere voltam. "

ügyes vagy kérdező, meghatóan fogalmazol és sikerült ilyen hosszú ideig átverni minket. Te is csak egy vagy a millió keresztényellenes barom közt, aki naponta 100 kereszténygyűlölő kérdést tesznek fel - ezek után ugye megbocsátod, hogy nem érdekel, hogy találd meg az utadat.

Érdekes, hogy Bach, Haendel, és még sok millió ragyogó művész évszázadok óta, nem érzi átvertnek magát az Evangéliumok által, még az egyházak által sem - hanem megköszönik Istennek, hogy ilyen nagyszerű ihletet kaptak Tőle és alkothattak nekünk.

Soli Deo Gratia ezt írta Bach minden műve alá.

https://www.youtube.com/watch?v=mm--mSZ58m0

2016. júl. 24. 11:15
 34/43 A kérdező kommentje:
Nem vagyok keresztény ellenes, sem barom kedves keresztény barátom.Csak egy útkereső aki felteszi azt a kérdést amit te soha nem mersz önmagadnak.Legalábbis eddig talán nem.De eljöhet az az idő.
2016. júl. 24. 13:12
 35/43 anonim ***** válasza:

"egy útkereső aki felteszi azt a kérdést amit te soha nem mersz önmagadnak."

- nagyon tévedsz, nagyon is fontosnak tartom magamnak is és itt a gyk-n is főleg ezekre a kérdésekre válaszolok, hogy lehet megtalálni a sajátutat (svadharma) Sajátúton még elbukni is nemesebb, mint más útján kínlódva kecmeregve valamennyire eljutni.

Jellemző, hogy egy légből kapott rágalommal felelsz - "te soha nem mersz önmagadnak"- és nem reagálsz arra, amit a művészekről és az ihletről írtam. Mert hogy összefügg, ebbe most nem megyek bele, mert úgy tűnik, nem vagy fogékony rá.

Vádaskodni másokra, más emberekre, Istenre, egyházra, papokra a legalacsonyabb szintje a sajátút-keresésnek. Talán lépj följebb egyet és nézz körül, mi az, ami a te utad, mit kell tenned, mit kell tanulnod, dolgoznod, mit kell tenned az érző lényekért, röviden, mi az, amit te tudsz tenni Isten kegyelmével ezért.

Ennyit tudtam segíteni - és változatlanul becsapva érzem magam, a kérdésben feltett " Miért hallgat olyan fájdalmasan" - után ezeket a reakciókat olvasva. Úgyhogy sok sikert az úttaláláson, több időt ezzel nem töltök, törlöm is.

2016. júl. 24. 13:29
 36/43 A kérdező kommentje:

Tudomásul vettem amit írsz, de egyszerűen nem elégséges a válaszod.A stílusod türelmetlen parázs természetről árulkodik és nem voltál képes kiegyensúlyozottan tárgyilagosan hozzáállni a kérdésemhez.Támadást érzékeltél, ellenséggé tetted magadat velem szemben egy szalmabábot csinálva belőlem, és bekategorizáltál egy a keresztény gyűlölők táborába, de valójában csak árnyékra vetődtél ezzel.Megértem,ha te tudod a tuti választ nagyon szuper.De azt nem, ha azt nem tudod elfogadni,hogy más miért nem áll azon a szinten mint te és ezzel együtt az már ellenség is.

Valóban nem kérek a válaszaidból. Járd továbbra is a magad útját.Sok sikert hozzá.

2016. júl. 24. 13:51
 37/43 anonim ***** válasza:

"Boldogok, akik nem látnak és hisznek."

De amúgy nagyon fontos kérdést tettél fel, amit nem könnyű így elintézni. Ennek raktárnyi teológiai irodalma van. Ajánlom figyelmedve egyik kiváló összefoglalóját: Visky S. Béla Játék és alap. Teodicea-kísérletek a kortárs teológiában című könyvét.

2016. júl. 25. 05:14
 38/43 A kérdező kommentje:
Köszi utána nézek.
2016. júl. 25. 18:17
 39/43 anonim ***** válasza:
Mert nem úgy létezik, ahogy te gondolod.
2016. aug. 20. 19:26
 40/43 anonim ***** válasza:

"Miért hallgat olyan fájdalmasan nagyon Isten, mintha nem is létezne?"

Azért, mert egyszerűen nem hallod és nem látod. A helyzet az, hogy te egy olyan világ képét hordozod az elmédben, amely csak és kizárólag vagylagosságban képes gondolkodni. Másik ilyen képi torzulás az, hogy alapvetően feltételezed, hogy Isten az egy tőled és a világtól abszolút független létező.

Azt mondod, hogy vagy látom és akkor létezik, vagy nem látom és akkor nem létezik. Ennek ellenére a világ 90%-a az általad szabadon nem látható tartományban található, te mégis hiszed a létezését. Holott soha életedben nem láttad, és nem is fogod látni.

Az, hogy valamit műszeresen ki tudsz mutatni, az csupán a műszer által létrehozott adat halmaz, amellyel nem tettél semmit sem láthatóvá, csupán csak mérhetővé. Az pedig, hogy egy adott jelenséget mérni tudsz csak és kizárólag a műszered összetételén és érzékenységén múlik.

Nade, tudsz e mondani olyan érzékeny műszert, amely önmaga létezését képes igazolni? Ugyanis Isten esetében is a műszer ami mér valamit, az maga az Isten, és amit mér, az IS az Isten.

Namost, mivel te is bele vagy kapcsolva ebbe a hálózatba, így értelemszerűen műszerek nélkül is képes vagy érzékelni az Isteni létet. Az már csak a hangoláson múlik, hogy mennyire vagy képes érzékelni.

Mik ezek a hangolások? Ilyen például a elKÉPzelésed a világról. Ilyen állomása lehet a benned lévő kép átértékelésének, hogy minden olyan esetben, amikor váltig állítasz valamit vagylagosan, akkor megállsz és direkt módon IS - IS formában kezded értelmezni. Meglepően sokszor van értelme.

---

"Miért áldozta fel a fiát"

Nem áldozta fel.

---

"semmilyen látható érezhető eredménye nem lett"

Jah, csak hatására létrejött az egyház, amely az európai erkölcsöt és jogrendszert alapjaiban meghatározta és mai napig meghatározza. Ezzel együtt a te erkölcsi értékrendszeredet is, már ha Európában szocializálódtál.

---

"az embernek továbbra is szenvednie kell és folyvást várni rá."

Ez a kijelentés hamis. Ugyanis a szenvedésed nem Istentől származik közvetlenül, hanem az emberek tudatlanságából. Az, hogy jelen világunkban egymásból élünk és nem egymásért nem Jézus hibája. Ő az utóbbit tanította, jelenleg pont az ellenkezőjét csináljuk.

---

"Az ígéretekkel már tele a raktár."

Soha senki nem ígért semmit. Minden alkalommal, amikor Jézus komolyabb tanításokat adott át, azzal örvendeztette a hallgatóságot, hogy azt mondta, "elközelített a mennyeknek országa".

Ami röviden és tömören annyit jelent, hogyha Isten, rajta keresztül tett kijelentéseit, megfogadtuk volna az elmúlt 2000 évben, akkor a mennyek országa nem csak elközelített volna, hanem meg is érkezett volna a földre.

---

"Miért nem ad magából legalább egy kis cseppnyi bizonyosságot"

Minden nap ezt teszi. Csak ugye te a lóvéra gondolsz, ő meg valszeg nem...

---

"hogy a hallgatása ellenére ő van"

Ha a Földön már egy ember sem hisz benne, és senki nem követne vallásokat, attól még ő lenne. Mert ő maga a világ. Az a világ IS, amelyben senki nem hisz benne.

---

"és érdemes Istenfélő életet élni?"

Az Istenfélő kifejezés is ugyan olyan torzult fogalom, mint a pogány. Az Istenfélő élet nem azt jelenti, hogy Istentől félünk, hanem azt, hogy a világra ugyan olyan féltő szeretettel tekintünk, mint Isten. Akárcsak egy anya a gyermekére, amikor járni tanul.

---

Anonymus

2016. aug. 20. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!