Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szeretnek bejelentkezni az...

Szeretnek bejelentkezni az albérletbe. Ha a lakcímbejelentő lapot aláírja a tulajdonos, az elég? Vagy mindenképp kell a bérleti szerződés?

Figyelt kérdés
ma 18:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kell. Akár az én házamba is bejelentkezhetsz ha aláírom, csak úgy.
ma 19:59
 2/6 anonim ***** válasza:
40%

30 másodperc, tessék.

gen, a bérleti szerződés önmagában elegendő a lakcím (tartózkodási hely vagy állandó lakcím) bejelentéséhez a Kormányablak ügyfélszolgálaton, de csak akkor, ha az megfelel a törvényi előírásoknak.A sikeres bejelentkezéshez a bérleti szerződésnek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:Írásos forma: A szerződést írásba kell foglalni.Két tanú vagy ügyvéd: A dokumentumot el kell látnia két tanúnak (aláírással, lakcímmel), vagy közjegyző/ügyvéd által kell ellenjegyezni. Ezáltal válik teljes bizonyító erejű magánokirattá.Tulajdonosi hozzájárulás: Ha a fenti feltételek teljesülnek, a tulajdonos külön hozzájáruló nyilatkozata már nem szükséges a bejelentéshez.

ma 20:31
 3/6 qkker1 ***** válasza:
55%

Nem ez volt a kérdés!

ma 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

szeretne bejelentkezni, sztem ennyi, arra meg ott a válasz

az, hogy olyat kérdez, aminek semmi értelme, az csak a tudatlanság

ma 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Szeretnék bejelentkezni az albérletbe.

3, egyedül vagy ennyire hje, vagy segít valaki. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ma 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként ha aláírja, elég, de nélküle is elintézhető.
ma 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Nagy baj ez, baj lehet belőle?

Új albérletbe költöztem. Bejelentett lakhelyem van. Ez a tartózkodási helyem lesz. Megcsinálták a lakcímkártyát. Minden kész. Viszont beszéltem a tulajjal. Azt a részt nem töltötte ki, hogy neki mi a lakcíme. És én írtam be.És rossz hazszamot írtam.

Ingatlan adásvételnél automatikusan kijelentik a korábbi tulajdonost?

Amikor a tulajdonjog bejegyzés megtörténik és én átjelentkezek az ingatlanra az elõzõ tulajdonost kijelentkeztetik vagy azt kérni kell külön?

Mit lehet tenni akkor, ha a tulajdonos nem akarja aláírni a lakcímbejelentő lapot?

A kérdést ugyan tömören fogalmaztam meg, de a helyzet azért nem ennyire egyszerű. Tehát: tartózkodási helynek akarom feltüntetni a mostani albérletem, s arra a rózsaszínű bejelentő lapra kell a szállásadó aláírása. Viszont a tulajdonos nem akarja aláírni, fél...

Állandó lakcímem megváltoztatásához milyen papírok kellenek?

(tulajdoni lap, lakcímbejelentőt aláíratni a tulajdonossal ha nem én vagyok az? )

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!