Szeretnek bejelentkezni az albérletbe. Ha a lakcímbejelentő lapot aláírja a tulajdonos, az elég? Vagy mindenképp kell a bérleti szerződés?

válasza:

válasza:30 másodperc, tessék.
gen, a bérleti szerződés önmagában elegendő a lakcím (tartózkodási hely vagy állandó lakcím) bejelentéséhez a Kormányablak ügyfélszolgálaton, de csak akkor, ha az megfelel a törvényi előírásoknak.A sikeres bejelentkezéshez a bérleti szerződésnek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:Írásos forma: A szerződést írásba kell foglalni.Két tanú vagy ügyvéd: A dokumentumot el kell látnia két tanúnak (aláírással, lakcímmel), vagy közjegyző/ügyvéd által kell ellenjegyezni. Ezáltal válik teljes bizonyító erejű magánokirattá.Tulajdonosi hozzájárulás: Ha a fenti feltételek teljesülnek, a tulajdonos külön hozzájáruló nyilatkozata már nem szükséges a bejelentéshez.

válasza:szeretne bejelentkezni, sztem ennyi, arra meg ott a válasz
az, hogy olyat kérdez, aminek semmi értelme, az csak a tudatlanság

válasza:Szeretnék bejelentkezni az albérletbe.
3, egyedül vagy ennyire hje, vagy segít valaki. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Új albérletbe költöztem. Bejelentett lakhelyem van. Ez a tartózkodási helyem lesz. Megcsinálták a lakcímkártyát. Minden kész. Viszont beszéltem a tulajjal. Azt a részt nem töltötte ki, hogy neki mi a lakcíme. És én írtam be.És rossz hazszamot írtam.
Amikor a tulajdonjog bejegyzés megtörténik és én átjelentkezek az ingatlanra az elõzõ tulajdonost kijelentkeztetik vagy azt kérni kell külön?
A kérdést ugyan tömören fogalmaztam meg, de a helyzet azért nem ennyire egyszerű. Tehát: tartózkodási helynek akarom feltüntetni a mostani albérletem, s arra a rózsaszínű bejelentő lapra kell a szállásadó aláírása. Viszont a tulajdonos nem akarja aláírni, fél...
(tulajdoni lap, lakcímbejelentőt aláíratni a tulajdonossal ha nem én vagyok az? )
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!