Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Alumínium cső házon kívül...

Joci84 kérdése:

Alumínium cső házon kívül lehet füstelvezető? Folyt. Lent!

Figyelt kérdés
Úgy akarom megcsinálni a kandallót, hogy a házon belüli rész az kályhacsővel kivezetni, és kívül meg alumínium csővel felvezetni a tető fölé! Nincs kémény szóval naturba akarom felvezetni a csövet és akkor a levegő hűti is egyben az alut! Azt mondták az alu 700 fokon olvad! a füst és az égési termék a csőben eléri a 700 fokot?

2012. dec. 4. 16:14
 1/8 Zsolt75 ***** válasza:

Hivatalosan semmiképp nem lehet ezt így! Családiházhoz amúgy is engedélyköteles ez és erre nem adnak engedélyt.

Javaslom készíttesd szakemberrel, sokan kaptak füstgázmérgezést! Gondolom a családodnak nem ezt a sorsot szánod!

2012. dec. 4. 17:04
 2/8 A kérdező kommentje:
azt tudom, hogy engedély kell meg hogy ezt nem engedélyeznék, de majd ha nem kerül háromszor annyiba egy engedély (papír fecni),mint egy kémény felrakatása, akkor majd kérek engedélyt! Amúgy szakemberrel csináljuk ezt a megoldást, aki tudja, hogy mire kell odafigyelni! igazság szerint amit nem tudok, az az hogy az alumínium cső elég e kívülre! Bár két házzal feljebb is így van valahogy ahogy én akarom, csak sose találom otthon a tulajt hogy megkérdezzem mi hogy van ott
2012. dec. 4. 17:30
 3/8 Bence_ ***** válasza:

Kéményt szigeteld mert huzat a meleg kéményben van.

Ha meg lehűl akkor kicsapódik rá a pára és vissza folyik.

2012. dec. 4. 17:32
 4/8 Zsolt75 ***** válasza:
Igen,,, ha nem szigetelt jön a kondenz víz.
2012. dec. 4. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy ilyen engedély tervezéssel együtt kb 20K Ft.

A kémény amit építened kellene mérettől függően néhány (1-3)százezerből kijönne.

Ezek helyett csinálhatod azt is amit te kitaláltál. Remélem hamar kiég a "kéményed" és leég a tetőd, vagy legalább megijeszt annyira, hogy komolyan vedd az ilyesmit és felelős felnőtt emberként gondolkodj.

2012. dec. 4. 18:00
 6/8 A kérdező kommentje:
nem a tetőn akarom kivezetni a csövet, hanem a ház oldalától kb 20 centire! De választ még nem kaptam a kérdésemre, csak, hogy mit nem szabad :D ami egyébként tudom nem rossz indulatú, csak most gyorsba kell a kandalló, majd tavasszal meg lesz normális kémény
2012. dec. 4. 18:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Látom nem érted amit írunk neked, úgyhogy akkor most megpróbálom nagyon egyszerűen megfogalmazni.

Azt kérdezted, hogy "Alumínium cső házon kívül lehet füstelvezető?"

Nos a válasz:

NEM!

2012. dec. 4. 19:00
 8/8 A kérdező kommentje:
na megfogadtam a tanácsokat és kémény lett! köszi a tanácsokat
2012. dec. 11. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!