Ha csőrepedés van valahol egy 60 méteres szakaszon, és nincs külső jel (ázás föld süllyedés) akkor hogy tudod kideríteni (tetni) a helyét? (ha szakértőt hívok mennyiért derítik ki a föld féltúrása nélkül? )

válasza:Már valóban vannak olyan műszerek amelyek kimutatják ,hogy is folyhat a víz . De az is lehet hogy ez a lyuk még nagyon kicsi .Ahhoz nem elég hogy felette a talajt feláztassa és feltörjön. De ha a lyuk nem felfelé irányul
akkor sokáig másfelé folyik el a víz is .Ha víz utat csinál magának soha nem tudod meg hol folyik el
Van e vízmérő,amin figyelni lehet,mennyi víz fogy el.
Mennyi idő alatt ? A lyuk megkeresése szakaszolással történik .A táv felénél kutató árok ásása a csőig .
Figyelve milyen a föld nedvessége .Most ez nem könnyű ennyi csapadék után.A fél táv megint megfelezve .
Igy keresgélve .Ha nincs eredmény jön a másik fele .
Nagyon macerás igy. Ha ez cső kilyukadt,akkor idő kérdése
az újabb lyukadásnak. A csere egyszerübb lenne,csak mit érint a nyomvonal.
Én egy lábszelepben sem bizok meg akármilyen új is .
Valahogy ki kellene zárni a szivattyut a rendszerből.Vagy
követlen előtte vagy utána lezárni a rendszert .
Ha látnám a kiépitést többet tudnék mondani .

válasza:van lehetőség hogy embereket hívj műszerekkel ,de szerintem százezer ft alatt nem fogod megúszni
Ha földről van szó amit ásni lehet akkor ott lehetnek olyan jelek hogy ott dúsabb a növényzet.60m az azért nem semmi.

válasza:

válasza:Még nem álltam neki, a műveletnek, de azt hiszem, hogy azoknak akik a kerti elzárót mondták igazuk lehet, mert tegnap megnyitottam őket(ITT A TAVASZ:) ) és rögtön el is kellet zárnom, mert utána 5 percenként kapcsolt be a szivattyú. Mennyibe kerül, ha hívok vízszerelőt két alsó elzáró csere, ha én ásom töröm fel a betont körülötte és én töltöm vissza?
Plusz tanácsot kérek, hogy hol vásároljak betont (Budapest déli részére), az egyik 3 köbméternyi a másiknál meg mivel a beton szélétől úgy 20-30 centivel van csak beljebb ezért aláások, szerintem el fogja bírni főleg, ha alátámasztom 60-es vascsövekkel mit gondoltok? (beütöm a beton alá úgy 2,5 méter hosszúak lehetnek)
Kapcsolódó kérdések:
Nem rég vese süllyedést diagnosztizáltak egy hasi ultrahangos vizsgálat során nálam. Egy másik hasi ultrahang során pedig azt mondták,hogy vándorlépem van. Erről persze semmit nem mondtak el az orvosok. És fogalmam sincs mi ez? Illetve,hogy ezzel van e valami...
A második baba szülésénél mit mondtak, természetes szülés, vagy további állapotromlás megelőzése céljából császárt kérhet?
A télen nem volt használva a ház,így le volt engedve a víz a csövekből,de ma,hogy újra beindítottuk a vízet,beázott az egész pince,mivel a főnyomócső mégis megrepedt a hidegben. Gondolom ilyen esetben a biztosítóra ne számítsunk... kérdésem,hogy mennyibe kerül...
Aránytalanul sok a számlánk, alig használunk vizet, az óra nem áll, hanem előre hátra forog, igaz, nem gyorsan, de akkor is. Már párszor le is cserélték, azt mondták, hogy semmi baja.
Esetleg mit lehet tenni a további süllyedés megelőzésére?
Vagy a közös költségből kell, hogy fedezzék?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!