Kezd elegem lenni, rakjam le én a csöveket? Mi a titka?
Kis házat csatornázunk a barátnőmmel a kert végében, (régóta ott áll) hogy külön lehessünk a családtól.
40 ezret kérne a munkáért a mester úgy, hogy én törjem a betont meg én ássak, na gondolhatjátok mi a véleményem.
Az anyagár 35 ezer.
Szóval szerintem megveszem a csöveket, összerakom én.
A kerti összefolyóig kellene elvinni a csöveket. 15 méterre van a háztól, két téglából kirakott aknán kell keresztülvinni, az összefolyó aknába nem tudom hogyan tegyem be a csövet. Onnan méterenként 1 centi lejtéssel és téglákkal, cserepekkel alátámasztva megy majd a cső letaposott földön 15 métert a kisházig, ott 30 centire lesz a beton alatt.
Ott is feltöröm a betont és összerakom a csőkígyót, wc, mosógép, mosdó, kád, mosogató, ezeken a pontokon kell bevinni.
Van valami titka a dolognak? Megszereztem a mester által összeírt listát, szilikon ragasztó és vinylfix is van a listán.
A csöveket hogyan illesztem össze? Hogy néz ki az alátámasztás beltéren? A földet simán visszalapátolom rá? Rábetonozok? A kiállásokhoz van valami?
Ahogy már kérdeztem, az összefolyó aknába hogy vigyem be a csövet? A tisztítónyílást milyen magasra tegyem? (kerti csap aknába tervezte a mester)
Köszi.
Jó de 40-ért még én ásikáljak 15 métert meg törjem fel a betont a mesternek? Komoly?
40-ért úgy volna ez rendben, hogy beengedem a mestert, leülök a teraszra, felássa egy segédmunkással, feltörik a betont, berakják a csöveket (amik 35-be kerültek) visszatemetik, aztán odaállnak elém, hogy főnököm, kész vagyunk.
Legyen esetleg az, hogy belemegyek ebbe a pofátlan játékba, de nap végén közlöm, hogy elhagytam az egyik húszezresem és csak egy 20-ast tudok adni?
Csak hogy tisztán lássuk, 40+anyag,vagy összesen 40? Ha 40 plusz anyag, akkor sokallom, nálunk tavaly csinálták a csatornázást, a műhelyt kellett rákötni, kb 25 méter az épülettől a csatornáig, egy mosdókagyló, egy wc és egy nagyobb lefolyós medencét kellett bekötni, és az volt 40+anyag, de nekem egy keresztbe szalmaszálat nem kellett érte tenni, és még garancia is van rá.
Kérj több helyről árajánlatot, mert itt is volt, aki megcsinálta volna 10-ért "okosba" meg volt, aki 60-ért két hónappal később.
Nálunk 1500 métere ha mi ásunk, számla nélkül ők 4000-ért, számlával 6000-ért ásnak.
de bízd rájuk, nem olyan egyszerű ez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!