Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » TV antenna bekötés?

TV antenna bekötés?

Figyelt kérdés
Vettem egy Somogyi antennát, ami aktív, tehát adapter adja az áramot. Addig eljutottam h. a csonkított kábelt bekötöttem az antenna erősítőbe, de ha rákötöm a TV-re nincs adás, kell a táp is. Az adapterkábel végén, egy koax csatlakozó van, ezt kéne valami elosztóval (gondolom én) eljuttatni "mindenhova", tehát h. az antenna és a TV közé be tudjam az adaptert is kötni. Ehhez egy koax elosztó elég?

2018. jún. 11. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez kell hozzá

[link]

2018. jún. 11. 11:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kell se milyen elosztó.Amit az első linkelt,annak a kis végébe bekötöd a koaxot,szépen megblankolva.A koax másik vége az antennába.Bedugod az adaptert és ráállítod a tévét a program kapcsolóval a tetőantennára.NEM az AV csatornákra.Ez a DVBT rendszer.Ez után a hangolási menüben elindítod az automata hangolást és egyenként megkeresi acsatornákat neked.Ha ez után akarod még be is rendszerezheted magadnak a sorrendet.
2018. jún. 11. 11:56
 3/5 A kérdező kommentje:
KB értem, egyfelől amit linkeltél olyan van hozzá, azt kaptam. Aktíva cucc, kell neki a táp, azt értem is. De azt sehova nem tudom dugni. Tvbe megy a koax egyik fele, az antennába a másik, és hova tovább? még itt van egy adapter ami sehova nincs dugva, adás meg nincs a keresésre azt feleli h. nincs jel. Gondolom a tápot hiányolja de a 2 pont közé nem tudom hogyan illesszem be, arra kérdeztem az elosztót h. megoldás-e
2018. jún. 11. 13:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem ezt írtam neked te lökött.A koax az adapter kisebbik végébe megy.Ott is van a helye.Az egy körmös biztosítású és ki kell pattintani.Abban találsz egy 3-as csavart az alatt pedig egy négy vagy hatlapfejű anyát.Na oda kötöd a koax középső egyszálú rézvezetékét szépen ráhajtva a csavar szárára belülre és meghúzod.Ekkor van a koax árnyékolója alu,vagy réz.Itt is le kell blankolni előtte róla a leg külső burkolatot még az elején.Ez is érjen a hozzárendelt fém leszorítóhoz,hogy legyen kontakt.Ennek a két pici csavarját kívülről meghúzod.Mikor belecsavaroztad fixre,bedugod a tv-be és a konnektorba.De ne keverd már üssze,hogy mit hová.Ha működik akkor jól kötöttl mindent és visszateheted azt az ici-pici fedelet is.Nem kell félned,mert ebbe csak 12 volt van.
2018. jún. 11. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és az árnyékoló és a közepén lévő rézszál nem érhet össze.
2018. jún. 11. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan kötikbe az internetet?

Most szolgáltatót akarok váltani. Telekomhoz szeretnek menni és azt nem tudom, hogy ők hogyan kötikbe? Kábelen keresztül jön vagy pedig valami antenát szerelnekfel?

Szélvédő antenna bekötése! Hogyan?

A minap vettem egy Phonocar 8/012 típusú, belső erősítős szélvédő antennát. Az eredeti antenna problemás, nem érdekes ez van most.( Gondolom nem egy nagy durranás, de mégis hogyan kell bekötnöm?A magnót kivettem az antenna csatlakozóját bedugtam a helyére, viszont van...

Hogyan építhetem ki itthon az internetet?

Be szeretnék köttetni egy internetet. Már voltak itt de felmentek a padlásra és annyit mondtak hogy nincs jel. Hát hogy lenne ha nem is keresték. Azt szeretném hogy már én külön megveszem az antennát kábeleket stb és már beállítom úgy hogy legyen jel, és az...

Műholdas Digi Tv hány televízióra köthető be?

Váltani szeretnék , de 4 televízió van a házban. Valahogy megoldható ez a probléma ,vagy csak 2 televízióra tudják bekötni ?

Egy set-top-box-ra hogyan kössek rá egy régifajta kéteres antennazsinórt?

Az a helyzet, hogy a csatlakozók nem egyformák, a set-top-box-nak koax van, az antennának olyan kétvillás féleség. Már próbáltam úgy, hogy elvágtam a vezetékeket és összecsavartam, de szörnyen gyenge a vétel, akárhogy állítom az antennát és folyton szakadozik. Hogyan...

Digitális TV-t hogy kell bekötni?

Szóval volt egy régi orion típusú tévém kb ilyesmi: Most venni akarok egy ilyen LED tv-t: Ugye a mostaniból jön ki hátul az a fehér kábel, ami megy az antennába vagy mi, ahonnan jön az adás. Azt hogy tudom bekötni a LED tvbe? Biztos nagyon hülye kérdés, de szőke nő...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!