Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül manapság egy...

Mennyibe kerül manapság egy háznak a lebontása? Mondjuk egy kádár kocka

Figyelt kérdés
ápr. 21. 13:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Attól is függ, mekkora, milyen állapotban van, hány szintes (pince, földszint, emelet, padlás?).

Mi lesz a bontott téglákkal? Tisztíttatod és eladod, vagy viteted kárba a sitt-telepre? A sitt -szállítás sem két fillér.

Milyen az alapja, vízvezeték-csatorna bontás, gáz és villanyvezetékek, kikötések, stb.

Vannak, akik ezzel foglalkoznak. A kereső a barátod.

ápr. 21. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Gépekkel bontanak secperc alatt.

Kérj ajánlatot.

ápr. 21. 14:04
 3/12 A kérdező kommentje:

Durván számolva 10+10 méteres kádárkocka.

Nem kell kikötni semmit mert már nincsen benne se víz se villany se gáz hanem csak a csövek maradékai. Pince nincsen tehát csak elbontani kell és persze elszállítani.

ápr. 21. 14:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen ház, ahol már nincs semmi közmű, általában 1 napos munka. Max 2, ha keményebb betonalapja van.

A gond akkor van, amikor nem lehet géppel hozzáférni. Kézzel házat bontani drága megoldás, kb. dupla pénz.

ápr. 21. 19:21
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Nem szokás lebontani, inkább felújítják a Kádár kockákat. Ritka az hogy olyan rossz az alap hogy csak bontás jöjjön szóba.

Aki lebontatja, az nyilván elviteti a téglákat sittel együtt, mert ha van pénze új házra, akkor erre miért ne lenne néhány milliója...

ápr. 21. 22:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd üresen és szólj róla a közelben lakó kisebbségnek! Elhordják pár hét alatt ingyen az egészet.

Ha nem saját szememmel látom akkor nem hiszem el, de rokonoméknál megtörtént. Meghalt az idős tulajdonos ősz végén és az örökösök úgy gondolták, hogy majd tavasszal jönnek és meghirdetik, eladják. Csakhogy addigra nem volt ház. Először kilopták belőle ami benne volt, aztán szépen kibontottál a faanyagot, ablakot, tetőt elbontották. Amil lehetett eladtak, a fát eltüzelték. Tető nélkül a bontott fal meg nem bírta a telet és mire tavasszal jöttek a rokonok a fal is csak vállmagasságig állt, semmi más nem maradt. Ha rendes tégla lett volna akkor azt is elviszik és eladják mire jönnek.

ápr. 22. 00:53
 7/12 anonim ***** válasza:
#5 Nálunk pl fateromékat kötelezték az önkormányzattól egy romos lakás lebontására ami anya nevén(is) volt még egy korábbi pasijával, mint kiderült. Ott le kellett bontani. Felújítani nem érte meg,mert nyilván a másik tulajdonosnak is volt tulajdonjoga. (Mondjuk így utólag én anya helyében bíróságon kérném a telek meghirdetését eladásra, anyagilag jobb lenne mintha csak ott állna a telek, másfelől viszont érthető,ha nem akar találkozni egy 30+évvel ezelőtti exével. ) Szóval vannak ilyen szituk is,mikor több tulaj van,az épület állapota pedig olyan és nem éri meg.
ápr. 22. 08:45
 8/12 anonim ***** válasza:
#6 Mondjuk mostanában én is nézelődöm lakásokat/telkeket/romházakat telek áron. Aztán igazából én is úgy vagyok vele,hogy a házat le tudnám bontani,a téglából+ cserépből meg simán lehetne egy garázst felhúzni az új lakás mellé. Felújítani már én se újítanám,mert sose lehet tudni milyen rejtett hibája van már annak,ami aztán tökreteszi a sok beleölt pénzt, de ez az én egyedi hozzáállásom.
ápr. 22. 08:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Amúgy én is elsősorban azt javasolnám,amit a 6#-os. Kocsmában meglegyinteni a témát stb.

Bontási engedély amúgy mindenféleképpen kell az önkormányzattól,de ha megbízol vele egy céget,akkor lehet hogy azt a részét is ők intézik. Ha magadnak akarod csinálni,vagy mással csináltatod,aki csak a bontást végzi,akkor neked kell kikérni az engedélyt.

[link]

Ez alapján egy 100m2-es lakás bontása kb 550ezer + 20ezer a bontási engedély.600ezerből ki kéne jöjjön. A hulladékelvitel 10-30ezer/tonna,de szerintem az már benne van.

ápr. 22. 08:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Itt nem erről van szó. A ház romos nincs érteke el akarom adni telekar mínusz bontási áron. Ehhez kéne egy hozzávetőleges tipp.
ápr. 22. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!